Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

M60A1 Blazer - Magach 6 B - ESCI 1:35

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: M60A1 Blazer - Magach 6 B - ESCI 1:35

Příspěvekod kovyCZ » 05 črc 2012, 20:04

Opraveno... Vše sedí jak má!! Dneska sem asi dvě hodiny zase čučel do fotek a vážně si toho nevšiml...eště, že jedu na dovolenou konečně 8)
Jinak když už byly pásy dole, dodal jsem opotřebení ozubu...
IMG_7394.jpg
Gunze burned Iron nanesená houbičkou...

Ještě jednou Díky Braňo [-o<
"war does not determine who is right, only who is left"
rozestavěno: 1:35 ASU-57 - Vltava 66
Moje galerie hotových modelů
sculpting figurek: vojáci AČR
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 06 črc 2012, 07:24

:-& ;-I Tady máš něco o označování IDF http://www.tsahal-miniature.com/marquage.html
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 06 črc 2012, 18:13

Duch: Díky za odkaz. To je přesně to co jsem potřeboval! =D>
Nevím jestli je to tím počasím nebo čím, ale jak jsem se tešil na dovolenou, tak mi to moc stavění moc nejde. Dnešek jsem měl rozlétaný a když jsem se k Magachu konečně dostal, tak mi vypadl z rukou:/ naštěstí žádné velké škody... Je to hold bytelný tank.

K postupu: Dodělával jsem detaily. Na blatníkové označení jsem si nakonec udělal šablonku (jednoduše jsem si na Tamiya pásku tužkou předmaloval a později skalpelem vyryl/vyřízl ty symboly) a stříkl pistolí. Rovněž věžové číslo není "12" jak jsem původně myslel, ale symbol označení jednotky, takže jsem si předělal šablonku rovněž z tamiya pásky. Po nástřiku jsem symboly obtáhl černou barvou slabým štětcem, aby to chytlo "punc" ruční práce. Dodělal kulomety a lana (lana ještě musím dotvarovat) a vše slepil nebo přilepil na tank.
IMG_7396.jpg
IMG_7397.jpg
IMG_7398.jpg

Potřebuju ale opět poradit:
Mám nebo nemusím to před nanesením Mig Washe a fading olejovek lakovat lesklým lakem????
Díky za rady. ani jeden přípravek jsem ješte nikdy nepoužil mám je nově koupené (proto čekám i s Chieftainem, až si je na tomto tanku vyzkouším)
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod charlie 70 » 06 črc 2012, 18:36

Lesklý lak rozhodně ano.Vaš ani olejovky se nesmí dostat do kontaktu s barvou, protože by se do barvy zažraly a už se to nedá opravit.Lesklý lak povrch krásně zafixuje a ochrání před vašem nebo olejovkama.Když se něco nepovede tak to jednoduše setřeš a škoda nevznikne žádná.
hotovo: JagdTiger henschel Dragon 1/35 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=68686
hotovo: Panther g Dragon 1:35 Pz.Div. Muncheberg 1945 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=79967
hotovo : Mekava IV LIC 1:35 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=113630
hotovo : m 706 Hobby Boss 1:35 viewtopic.php?f=7&t=130208
charlie 70

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alferi » 06 črc 2012, 19:23

Postavený a natřený to máš parádně. S olejema se pracuje poměrně snadně a na vrstvě laku se dají případné chyby opravovat.
S tankem nejsou žádné špásy, protože má dole pásy.
T-55A, Pz.Kpfw. IV Ausf.E, Chieftain, T-72 M1, T-62M
Alferi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 26 črc 2012, 18:32

Tak po delší době jsem zase něco málo udělal. Díky za rady s tím lakem.
Vzhledem k tomu, že jsem poprvé v životě dělal s washi od Miga jsem se svým výsledkem spokojený:) není nad to se sám pochválit hned na začátku :-D
Ale vážně, na začátku mi to moc nešlo, koukal jsem na Migovo DVD k užívání těchto přípravků a jemu to zateklo hned kam mělo a ve správném množství a mě se to rozpíjelo a nechtělo zatékat kam jsem chtěl... ale nakonec jsem na to snad přišel a tady je výsledek.
IMG_7401.jpg
Na věž jsem se z miliputu pokusil vyrobit batoh nebo spíš sak na materiál podle fotky. Vím že to nevypadá jako od Black dogu, ale mě to stačí. Vedle je maskovačka v plátěném obalu.

IMG_7402.jpg
z druhé strany jsem za madlo přichytil "jakože" spacáky. opět podle fotky. Myslím, že dělají pěkný kontrast k barvě tanku.

IMG_7403.jpg
Provizorně naplněný koš. Nechtěl jsem to zaplnit moc nebo překrýt plachtou ani nechat prázdné, nakonec tam jsou: 2 kanystry, 1 na olej, 2 balíky končertina, jedna velká papírová krabice, 2x munice m1919, 1x munice 0,50, 2x plachta malá, hasičák a článek pásu. Nahoru na věž příjde ještě homemade krabice na munici do minometu. boční bedýnky na munici do kanónu jsem přichytil k vzduchového filtru páskem z cigaretového papíru, který simuluje obyčejný popruh.

IMG_7404.jpg
na tanku je dark wash a na plášti je neutral wash, aby to mělo kontrast

No jsou to čtyři dny práce od posledních fotek:/ Času se nedostává jak bych chtěl :( O víkendu mě čekají odřeniny a nevím, jestli podklad dám opět zelenou, jako jsem měl původně, nebo raději šedou / kovovou. teď se spíš přikláním k té šedé než zelené.
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RomanV » 26 črc 2012, 19:15

Ta šedivá je divná ... :x ten tank vypadá jak palubní letadlo :-k
Lokaji! Ohlašte své paní že přišel Antonio Serutti.!
-"Má smutek. Nepřijímá!"
RomanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 26 črc 2012, 19:23

No možná jsem špatně nastavil bílou na foťáku?? Odstín barvy mi celou dobu přišlel ok. Možná je trochu světlejší, ale slunce i na origo stroji si myslím udělá svoje...
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod davidek007 » 03 srp 2012, 12:12

Ahoj Kovy, sleduji celou tvoji stavbu a moc se mi libi..prace s plechy, doplnky a piplani se detaily,,,to je super,,mam to take rad a jeste radsi se rad podivam na takovou pracicku,,jako je tvoje...stavba se moc libi,,super,,,budou nejake odreniny? psal jsi ze bude tank opotrebovany, tesim se, jak se s tim poperes...jak koukam na tvoji praci, tak opet dostavam chut pokracovat na svem "tanciku"...asi dnes do toho zase riznu...drzim palce a at se dari..o:)
M51 Isherman 1/35 Aca http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=49366, Abrams M1A2 SEP 1/35 Dragon http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=60019
V plánu letadla: KF-16C 1/72 Aca, F/A-18C 1/72 Aca, UH-1CHuey 1/35 Aca
davidek007

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 03 srp 2012, 14:24

davidek007:
Ahoj a Děkuju za velice motivační comment.
Tvůj Isherman rovněž sleduju a těším se na další postup. Máš ho parádní:) Já řeším, jestli jej koupit od academy nebo od draka:/ Každopádně "jednou" mě snad taky čeká:)

K postupu na aeroplánu:
Moc času jsem neměl, takže to šlo pomalu. Navíc se stále učím a tak třeba odřeniny na schránkách jsem 3x předělával (reset novou zálkadovou barvou a od nuly znovu) Nakonec jsem se hodně omezil od původního zámyslu udělat jej dost otlučený. Jednoduše protože na žádné, krom jedné fotky, jsem moc masivní poškození nenašel, navíc mi nejdou odřeniny (tenké šmouhy) takže je spíš "jen" dotlučený než odřený. hold jsem stále amatér:(
Co mě bavilo moc byl fading. s olejovkama Abteilung to šlo jedna báseň, kam se hrabou koh-i-noorky:/
Z bláta mám takový rozporuplný pocit, nevím no Síra ze mě nebude :? (Pokud to čte tak doufám, že to nevezme osobně, jeho práci se zabahněním strojů jen tiše obdivuji)
Nevím proč, ale pigmenty na pásech mi udělaly úplně jiný odstín, než na korbě. Taky saze z výfuku se mi zatím moc nelíbí a tak mě čeká ještě spousta práce. Jak jsem psal na začátku: raději stavím, než maluji:(
IMG_7414.jpg
IMG_7415.jpg
IMG_7416.jpg
Tady musím poznamenat, že periskopy i světla jsou čirá, takže práce navíc se mi vyplatila a aspoň z něčeho mám radost...
IMG_7417.jpg
IMG_7418.jpg
IMG_7419.jpg
Fotka sice tmavá, ale fading na hlavni je jedna z věcí, která se mi rovněž líbí. Dělal jsem to poprvé a tak z tomo mám určitou radost.

Opotřebení a bláto je určitě příliš subjektivní záležitost. Každopádně za každý názor, či radu předem děkuji!
p.s. Doufám, že fotky jsou ok. Tentokráte jsem raději vynechal softwarovou korekci.
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod charlie 70 » 03 srp 2012, 23:22

Ahoj Kovy.Moc se mi to líbí.Bláto je ok.Bágl na předním blatníku by se dal ještě víc vystínovat aby vynikla ta drapérie.Zadní pomačkanej blatník by snes nějakej ten škrábanec jak odprejskla barva.Trochu rušivě na mě působí ty lesklý gumy na pojezdových kolech.Asi by chtěly zmatnit a přejet světlým pigmentem aby nebyly tak kontrastní proti tomu zablácenýmu podvozku.A vůbec nejlepší by bylo kdyby se k tomu vyjádřil ještě někdo jinej kdo to bude vidět třeba zas jinak.Držím ti palce . ;-I
hotovo: JagdTiger henschel Dragon 1/35 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=68686
hotovo: Panther g Dragon 1:35 Pz.Div. Muncheberg 1945 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=79967
hotovo : Mekava IV LIC 1:35 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=113630
hotovo : m 706 Hobby Boss 1:35 viewtopic.php?f=7&t=130208
charlie 70

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 04 srp 2012, 20:37

charlie 70:
Díky za připomínky!! Nějak jsem zase ztratil chuť se s tou patinou crcat. Kola jsem zmatnil a upravil na nich špínu. Plachtu jsem též upravil. Snad k lepšímu:/ Zadní blatník je problém, a asi jej nechám tak, protože nejsem schopný svým "uměním" dosáhnout na výsledek, který chci dosáhnout... Odřeniny jsou pro mě velice náročné:( Už jsem jej 3x předělával a na 4. pokus chuť nemám.
Mezitím jsem si vyrobil podložku. jednoduchá cesta mezi kamením. zítra na ní budu pokračovat. Pokud teda už bude suchá. Dodělal jsem schránku s náboji, zatím jen jednu a konečně i výfuky..
IMG_7420.jpg
Nábojový pás je od Eduardu, zbytek schránky je naplněn zbytkem rámečku, a na něj jsem nastříhal tenké kousky plastu, aby simulovaly ostatní nábojnice. BTW: každý 5. náboj svítící, taková drobnost:)
IMG_7421.jpg
figurka velitele v základu. Pravá ruka snad bude na kulometu. levá eště nevím.
IMG_7422.jpg
Schnoucí podložka.

Ještě dotaz: Jak mám vyrovnat tenký vytažený kus rámečku ze kterého chci udělat antény. Vytáhl jsem dva a oba se mi zkroutily. Teplá voda? Chci ty antény mít rovné, a ne obloučky...
Děkuju za případné rady.
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 04 srp 2012, 20:45

Moc pekný tank a rovnako tak veľmi dobre postavený. Akurát dávať to na takúto "nástenku" mi príde trochu model degradujúce, chcelo by to nejaké krajšie lištovanie. Samozrejme je to len môj názor, možno máš iný vkus. V každom prípade zatiaľ fajné, budem sledovať ďalej.
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 04 srp 2012, 20:58

Ahoj.
Ta podložka je obalený polystyrén lištou myslím na parkety. Není to otázka vkusu, ale toho, že doma jsem nic jiného neměl, tak jsem si ji takto vyrobil. Spíš jako oddych od bahnění a odírání tanku. Neříkám, že je to dokonalé a finální verze:) Ještě je na ní moc práce.
JInak jsem rád, že se ti tank líbí.
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 04 srp 2012, 21:15

Tak pokiaľ to není na fest, kúp v Baumaxe alebo podobne tú širšiu rohovú lištu na plávajúce podlahy, ktorá má akoby pomyselný prierez "L". A ak je problém tenký polystyrén, tak pred olištovaním podlep podeň ešte jednu dosku a zdvojnásobíš hrúbku. Ide skôr o to, že na vyššej podložke so širšou lištou to bude vyzerať honosnejšie. Takýto predcízne odetailovaný model si ju pýta. Ale jasné pokiaľ si nemal nič iné po ruke a stačí ti to takto, tak som nič nevravel. Ja som tiež pekných pár podložiek urobil štýlom "čo dom dal" , tak to plne chápem.Tak nech ti to ide od pekne ruky :)
Matej Kavečko Paluda

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno