Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jagdpanther (ITALERI 1/35)

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Jagdpanther (ITALERI 1/35)

Příspěvekod kytli » 30 čer 2012, 23:23

tak jsem snad dobastlil nejen pracovní stůl, ale i svůj třetí kousek techniky ... je to italerka čistě z krabičky, barvy akryl tymiya, wash a filtr HGW, pigmenty MP FOX, první kousek co jsem stříkal pistolí (testors aztek)
stavba tady viewtopic.php?f=58&t=64000
Přílohy
20.JPG
21.JPG
22.JPG
23.JPG
24.JPG
25.JPG
"Češi jsou našimi spojenci a jejich ženy jsou současně mimo zákaz o sbratřování se s místním obyvatelstvem, jak to platilo v Německu. A proto hurá do Československa a ke sbratřování!"
"Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou." G.S.Patton

Edvard Beneš se nezasloužil o stát
kytli

• Odpovědět s citací

Re: Jagdpanther (ITALERI 1/35)

Příspěvekod MiskaNosal » 02 črc 2012, 08:52

Mě se to zdá celkem dobrý, jen ta figurka se místy leskne jak psí kulky :lol: . Z tou bych něco udělal (tmavý lak nebo věčná loviště ?)....Přeji hodně úspěchů v dalších stavbách!
Michal Nosál, 42 let
MiskaNosal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kytli » 02 črc 2012, 09:10

řekl bych že v reálu se neleskne snad tolik jako na fotkách ... ale vezmu jí ještě nějakým lakem aby tankán neházel prasátka :D
"Češi jsou našimi spojenci a jejich ženy jsou současně mimo zákaz o sbratřování se s místním obyvatelstvem, jak to platilo v Německu. A proto hurá do Československa a ke sbratřování!"
"Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou." G.S.Patton

kytli

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hpt. Standa » 10 črc 2012, 13:38

Ahoj, jestli ti můžu poradit, dobarvi si gumové obruče na všech pojezdových kolech :) Jinak se mi to líbí :)
Hpt. Standa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 10 črc 2012, 14:00

Určitě by to chtělo grafitem vyleštit pojezdy a napínací kolo v místech, kde byly ve styku se zuby na pásech. Stejně tak zuby hnacích kol. Dále na levé straně ti pás nad napínacím kolem divně trčí do vzudchu. Určitě by byl týhou prověšený (položený na pojezdových kolech. Na pravé straně to možná bude taky, ale z fotek to není poznat. A pak by to chtělo síťky nad výdechy motoru. V tomhle měřítku je jejich absence do očí bijící.
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kytli » 11 črc 2012, 08:20

Hpt. Standa píše:Ahoj, jestli ti můžu poradit, dobarvi si gumové obruče na všech pojezdových kolech :) Jinak se mi to líbí :)

jestli jsou myšlený ty v "prostřední řadě" (částečně schovaný) tak gumový obruče černý jsou, ale jen takový poměrně slabý, není to tam prakticky vidět, mají na výšku max 1 mm (takže si nejsem jistej, že je to správně a nemělo to být černý/gumový ještě dál, ale vylisovanej předěl byl takhle, vycházelo by to na tloušťku gumový obruče v reálu kolem 3 cm)

kytli

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kytli » 11 črc 2012, 08:30

nganasan píše:Určitě by to chtělo grafitem vyleštit pojezdy a napínací kolo v místech, kde byly ve styku se zuby na pásech. Stejně tak zuby hnacích kol. Dále na levé straně ti pás nad napínacím kolem divně trčí do vzudchu. Určitě by byl týhou prověšený (položený na pojezdových kolech. Na pravé straně to možná bude taky, ale z fotek to není poznat. A pak by to chtělo síťky nad výdechy motoru. V tomhle měřítku je jejich absence do očí bijící.

grafitem předpokládám stačí i obyč tužkou? s pásama mám problém, jsou to gumáky a blbě se mi tvarujou, resp nevím jestli vůbec jdou tvarovat, vepředu jsem je slabým drátkem stáhnul dolů (což byla jediná rada jak na gumáky co jsem tu našel), ale vzadu se mi to nějak nepovedlo, ještě to zkusím napravit. Pokud jde o síťky tak jsem se nakonec nedokopal k tomu někam zajet a koupit je, lenost holt zvítězila, ale až se dokopu do mpm tak se po nějakých poptám :? příště se polepším, k dalším kouskům ve skříni už mám většinou i plechy, kovovou hlaveň a článkový pásy

kytli

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 11 črc 2012, 08:56

Stačí obyčejnou tužkou. Používá se i na"oleštění" hran a třeba pantů na poklopech.

Ty gumáky jsou běs-znám to. Pokud je u nějaký stavebnice (dělám 1/72) mám, tak se je snažím nahradit, protože dokážou celý snažení pohřbít.
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hpt. Standa » 11 črc 2012, 10:08

kytli píše:
Hpt. Standa píše:Ahoj, jestli ti můžu poradit, dobarvi si gumové obruče na všech pojezdových kolech :) Jinak se mi to líbí :)

jestli jsou myšlený ty v "prostřední řadě" (částečně schovaný) tak gumový obruče černý jsou, ale jen takový poměrně slabý, není to tam prakticky vidět, mají na výšku max 1 mm (takže si nejsem jistej, že je to správně a nemělo to být černý/gumový ještě dál, ale vylisovanej předěl byl takhle, vycházelo by to na tloušťku gumový obruče v reálu kolem 3 cm)

Nevím přesně, ale co jsem koukal na fotky tak by měla být obruč gumová i tady.... :) (http://hem.passagen.se/kacwiking/Modell ... anhter.JPG , http://navy.95.free.fr/photos/Panther_a ... r_a_17.JPG ,), nevím, možná se pletu, ale co jsem našel modely, tak mívaj ty obruče jako tyhle :)
Přílohy
21.JPG
Hpt. Standa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 11 črc 2012, 11:03

To jsou právě ty místa, který by měly být oleštěný na kov. Guma byla pod tím...

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Foto z muzejního stroje (trochu velké), kde je to vidět, akorát že to není skoro vůbec oježděný, protože ta potvora většinu času stojí:

http://data3.primeportal.net/tanks/thom ... _of_83.jpg
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kytli » 11 črc 2012, 11:20

tak to vypadá, že tu gumu mám černou tak jak má být (jen to na fotce není vůbec vidět, je to malý a zanikne to proti tmavýmu pozadí) ale nemám oleštěnou hranu vnitřních kol, takže to vypadá že je to blbě, protože tam chybí kontrast oleštěný obruče proti barvě na zbytku kola... budu muset kouknout doma, jestli se k tomu dostanu bez větší destrukce a doladil bych to (ale spíš se obávám, že se k tomu nedostanu abych to oleštil celý) ... asi si budu muset začít psát "blbník/itinerář" abych vždycky nezapomněl na nějaký krok, který už dodatečně nejde pořádně dodělat ... jinak oleštit hrany bude předpokládám obnášet přejet to tužkou a trochu rozleštit tuhu nějakým hadříkem po povrchu kde se pohybovalo/dosedalo železo na železo?

kytli

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 11 črc 2012, 11:37

kytli píše: jinak oleštit hrany bude předpokládám obnášet přejet to tužkou a trochu rozleštit tuhu nějakým hadříkem po povrchu kde se pohybovalo/dosedalo železo na železo?

Stačí jen tou tužkou. Když se někem nemůžu dostat, používám mikrotužku. Když to chceš pak něčím doleštit, tak ideální jsou japonský uchošťoury.
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hpt. Standa » 11 črc 2012, 12:20

Aha, moc se omlouvám, myslel jsem, že to byla guma, už budu zas o něco chytřejší :) díkes, za osvětlení tématu :)
Hpt. Standa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Joe111 » 15 črc 2012, 17:56

Model sa mi pači. Iba mi nejako nesadli tie náhradné články pásov na boku korby, zdaju sa mi byt iba nafarbene na hnedo, alebo tak nejako. Teda tak som to z fotik videl. Podla mna by sa na ne zišlo pigmentov, alebo náznaku hrdze a pod..ink OK
Joe111

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kytli » 15 črc 2012, 18:21

jj, ty články jsou braný pistolí nejdřív gunmetalem a přes to hnědou aby ten gunmetal lehce prosvítal ... s pásama dost bojuju, moc mi nejdou :?

kytli

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky