Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Iveco LMV 1:72 - AČR

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Iveco LMV 1:72 - AČR

Příspěvekod hoenny » 06 črc 2012, 09:37

Na tento model jsem se strašně těšil, protože jsem si chtěl postavit nějakou naší modernu, ale model mě nejdříve pěkně zklamal, tedy jeho kvalita!

Jedná se o resin v měřítku 1/72 a můžu s klidem říct, že se jedná o zatím nejhorší model, co se týká kvality, co jsem kdy lepil …..Ace , která také dělá zajímavé předlohy, ale s kvalitou je dost na štíru, tento model zdaleka převyšuje….

V podstatě jsem myslel, že za dva dny budu mít komplet hotovo, ale dopadlo to trochu jinak… Použil jsem jen základ podvozku, sedadla a základ karoserie. Všechny drobné detaily jsou víceméně nepoužitelné a je třeba je udělat od nuly. Z karoserie je potřeba odbrousit „vlnitý plech“, který tam mástrař jaksi zapomněl, čímž přijdete o všechny drobné detaily….. Kola jsou úplně mimo, jsou plochá a příliš veliká. Musím poděkovat Honzovi Pavlíkovi, který mě pomohl radou a správná kola mě dodal. Jak jsem již psal, všechny drobné detaily jsem předělával, oba nárazníky, zrcátka, světla, zbraňový set Protektor….vše je v podstatě nové. Předek vozidla, respektive maska je předělána, doplněna o drobotinu, přední kapota je nastavena, protože byla příliš plochá a neodpovídala skutečnosti, drobnosti na střeše a zadní část, vše je přebrušováno, přetmeleno a nově doděláváno. Spodek vozidla - šasi je zcela vymyšleno a naprosto neodpovídá realitě! Přední a zadní nápravu jsem doplnil o nové detaily, pružiny, nápravy, tak aby to aspoň trochu odpovídalo fotkám skutečného vozu. Abych spasoval karoserii a podvozek, tak bylo třeba odstranit cca 2 cm3 materiálu a to vůbec nepřeháním. Interiér jsem moc neřešil, stejně do něho není moc vidět. Když už jsem vše kompletoval, tak mě jaksi překvapily sedačky, které jsou o cca 3mm vyšší a tudíž je potřeba materiál pod sedačkami odfrézovat, aby to pasovalo. Takže další 1cm3 materiálu je potřeba dát pryč.

Model dal docela zabrat, chtěl jsem auto v kamufláži AČR, které jsem viděl na Tankovém dni v Lešanech…Jak jsem se s tím popasoval, posuďte sami…….
Přílohy
Kopie - 1.JPG
7.JPG
6.JPG
5.JPG
4.JPG
3.JPG
2.JPG
Don´t give up, hold on tight!... Hoenny´s way
hoenny

• Odpovědět s citací

Re: Iveco LMV 1:72 - AČR

Příspěvekod janky » 06 črc 2012, 12:59

Hodně hodně hodně pěkný kousek =D> =D>
Kdo že to dělá? Za tu pakárnu by to asi stálo, k Dingu co už mám.
Nic není náhoda.....
janky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 06 črc 2012, 13:03

Tak to ti zavidim ve sbirce....moc pekny a ani ta prace na tom neni videt. Cekal jsem piskoveho, ale tahle zelena mu slusi asi vic. Parada...gratuluju. =D> [-o<
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod meti » 08 črc 2012, 13:39

vypadá jako drobeček, ale ve skutečnosti je to ohromný auto, spíš nákladáček. Pěkná kamufláž, já ho ale zatim viděl jenom v celozelený "khaki"
meti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marty.nett » 09 črc 2012, 10:35

Moc hezké. =D>
Dokončeno: http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=65562
marty.nett

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 18 črc 2012, 10:44

Když jej Armada hobby vydali, myslel jsem si, že budu muset mít alespoň 3 kousky, abych pokryl minimálně povinné kusy z firemního dvorečku. Ale jak tak čtu tvůj popis skoronovostavby, nevím, jestli do toho jít 8-) Každopádně - ten tvůj kousek je parádní, o tom žádná. Jen by to chtělo lepší fotky.
Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 18 črc 2012, 13:21

to Dave: pokud se podíváš v diskuzi na vlákno - Pasti na modeláře, aneb doplňky za každou cenu., tak jsou tam fotky odlitků na Iveco....

Jinak všem děkuji za komentáře! Až bude čas, tak bych chtěl předělávat Dingo 2 na verzi AČR, to samé Humvee, Tatru 815 (ale 1/87, když v jiném měřítku není.......), ale ten čas, toho moc není!
Don´t give up, hold on tight!... Hoenny´s way
hoenny

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky