Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Diorama ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Rusko 1942

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 323 • Stránka 13 z 22 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22
  • Odpovědět s citací

Re: Rusko 1942

Příspěvekod Korbas » 01 črc 2012, 15:21

Hammer píše:
Petr Hlaváček píše:ulevil sis srdíčku a teď zametáš stopy co.Nenamáhej se reagovat,nikdo tu není už zvědavý na ty tvoje kecy.Ale bylo to hezké počteníčko, doufám že to někdy sepíšeš do knihy.Navrhoval bych název: "Výlevy z Bohnic".
Jinak toto myslím na tebe uplně sedí.
http://www.youtube.com/watch?v=kg8_XHQOqS4

Ale copak nám to vylezlo, prušánecká jízda zase s množným čísílkem!!!! Nikdo! Tak ty už mluvíš za lautr všecky! To je panečku kalibr.
Nemáme zadělávat téma osobníma útokama, pro tebe to neplatí? Asi ne, tady platí jen ty vaše omalovánky a s jinými soudruhy, soudruzi zatočíme, po bolševicku!!! Neboj, mě se nezbavíte jako těch mladých co jim tady podobní "modeláři" jako odpověď na žádost co a jak píší: "neumíš hledat", "už mě serete" atd.

Jenže ono je to pravda,že ti mladoši vůbec neuměj hledat.Vidim to u nás na klubu(sám jsem vedoucím kroužku a mám pod sebou 20 capartů).Když potřebuje něco najít,tak ho odkážem na MF nebo na Google .Ani pořádně nezadá do kolonky konkrétní věc ,kterou potřebuje hledat a potom se diví,že 4 hodiny strávil u kompu hledáním zbarvení blbý sedačky na Jaguara,kterou tam už moh před těma 4 hodinama nalepit nabarvenou Vallejem . [-(
Korbas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 01 črc 2012, 16:18

Ale o tom žádná že to tak je, ale když nechci pomoct, tak aspoň nikoho neposílám někam. No a kdyby mlaďoši, někteří tady neumějí najít jaké u nich bylo počasí 12. 6. 1943. :lol: :lol: :lol: Myslíš že naši mladíci si přečtou mejly kde a kdy se slezeme, že se budou pouštět lodičky nebo stříkat surfacer atd? Ze začátku ne, pak zjistí, že došli a spoustu věcí a oni si jaksi pak už vzpomenou. Nemůžeš počítat s dokonalostí okolí, počítej s horší variantou.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Korbas » 01 črc 2012, 16:50

Hammer píše:Ale o tom žádná že to tak je, ale když nechci pomoct, tak aspoň nikoho neposílám někam. No a kdyby mlaďoši, někteří tady neumějí najít jaké u nich bylo počasí 12. 6. 1943. :lol: :lol: :lol: Myslíš že naši mladíci si přečtou mejly kde a kdy se slezeme, že se budou pouštět lodičky nebo stříkat surfacer atd? Ze začátku ne, pak zjistí, že došli a spoustu věcí a oni si jaksi pak už vzpomenou. Nemůžeš počítat s dokonalostí okolí, počítej s horší variantou.

A jako můžeš mi vysvětlit,k čemu ti je u dioramky jaký počasí bylo v Prdelový Lhotě 12.6.1943 ?? To je fakt už ujetý !!! Když dělam dioramku-v zimě byla zima (divný co,i muj senilní děda tvrdí,že může v červenci sněžit ) :grin: ,na jaře-rozbředlej sníh,pomalu všechno kvete ale ještě kosa,léto-teplo,deště,vítr,v rusku typický bahnitý cesty po dešti,ale to je tam po celej rok.
Víc neřešim.Jestli bych se měl zaobírat zbytečnym hledánim stavu počasí daného data na netu jen kvůli tomu,že to hřeje na srdíčku a že budu hustej a ultrakrutopřísnej namakanej kutak ,tak bych neudělal nic. Takže neřešit peachoviny a začít dělat :? :wink:
Korbas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 01 črc 2012, 17:44

Chceš slušnou odpověď?
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Korbas » 01 črc 2012, 17:53

Můžeš bejt i sprostej hele,já jsem splachovací a blbuvzdornej člověk :)
Korbas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 01 črc 2012, 18:48

Tak to jsi přesně proti mě vzdornej! :lol:
Já nejsem obecně schopen dělat něco podle návodu, podle kuchařky, udělej tohle, udělej pak tohleto... Mě to během práce nedá a zkouším to jinak.
U tohohle tématu jako je dio postupuju takto: najdu si příběh, vidím na něm kdy a kde se to stalo, zjišťuju co tam bylo za techniku, zbraně, uniformy, taktika, jaké bylo počasí atd atd. Těch detailů jsou spousty a příprava dlouhá.
Počasí a roční doba s místem: říká mi, abych si našel fotky toho místa, mrknul kdy byly udělané a vidím barevnost a co tam asi tak roste. Samotné počasí v den popisované události má vliv na řadu věcí: stopy v daném terénu, jejich početnost, hloubka, zachování v čase, jejich výpověď co se tu dělo dříve, barva porostu, stav techniky co se týká zablácení nebo zaprášení, barva prachu, doba, po kterou bylo vozidlo vystaveno těmto podmínkám a tudíž množství patiny... Mrkni na toho Blitze, je z toho napůl šaškárna, jak ten Rusák jede po rypáku dopředu. Bude za autem na cestě. Ta jediná přístupová cesta byla ale zmasakrována den předtím průjezdem celé kamfgruppe Raus, což mohlo být více než sto vozidel všech druhů, bylo sucho a horko. Podklad je tam ... kua já si nemůžu vzpomenout jak se tomu říká... jako tmavý písek to vypadá, ale suchý. Blitz bude tím smykem vyhazovat hlínu na stranu předním kolem, kousek za ním jeho klikaté stopy napříč změtí stop z předchozího dne, tzn. pořád ostré kontury stop. Celému tomuto počasí a roční době a místě musí odpovídat i zbytek diorámek toho příběhu. Doufám, že jsem to napsal srozumitelně. K tomu ještě patří postup výroby vozidel, který je diametrálně odlišný od toho, co tady dělají kolegové. Ale takto to snad stačí.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Korbas » 01 črc 2012, 18:55

[-( [-( [-( [-( [-(

Já ti teda nevim,ale už to tu asi napsalo víc lidí.Píšeš samý chujoviny a výsledek žádnej.Já osobně sbíram knížky z druhý války,objednávam od různejch nakladatelů,ale věř mi,že knížky Svojtka a podobný to nejsou :?
Korbas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 02 črc 2012, 14:58

Nerozumím řeči tvého kmene. Jakého Svojtka?
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Korbas » 02 črc 2012, 15:07

Jestli nerozumíš,tak si domluv hodiny českého jazyka :grin: Nakladatel Svojtka and Co.,píše knížky většinou pro děcka (obrázkové encyklopedie apod.) a mimo jiné jsem od nich viděl pár knížek jako 5.SS Wiking Division - nic moc knížka.To by tak asi na tebe sedělo. :)
Korbas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod saldat » 02 črc 2012, 16:40

nazdar ludia to sa uz neda nato pozerat jak na seba tu nadavate jeden na druheho ak uz ste zabudli toto je JULA35 rubrika kde sa vas pyta na nazor na jeho dioramu a nie vy tu riesite kdejake P....NI alebo vam pripeka s tej horucavy na hlavy
saldat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 03 črc 2012, 18:18

To julo35 : Dio pěkně rozjeté, jen mě přijde že ten pás sovětského tanku T-34 ti v té vyjeté brázdě trošku levituje. No a chce to jak již bylo psáno pěkně namalované figurky , to je základ celého děje , teda aspon u mě 8-)
A jinak debata super, takové mám rád :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: 8) 8)
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mechwarrior » 04 črc 2012, 09:51

Ze zvědavosti jsem sem nakouknul a musím říct že tak ruská chaloupka je na 1* s pochvalou od paní ředitelky a ještě s razítkem pejska do žákajdy! ;-I K zbývající diskuzi se sice nemá cenu vyjadřovat, ale nedá mi to. Že náš kolega modelář prosazuje syrové ztvárnění války do dia je čistě jeho věc. To jakým trhlým způsobem to popisuje je zase věc jiná, která může většině vadit, i já jsem se nad tím trošku pozastavoval...
Osobně si myslím že modelář má válku tak nějak zidealizovanou a tomu odpovídají i všechny ty dia. Viděl jsem dio jak esesáci střílí civilisty před vykopanou dírou včetně malýho děcka. Bylo to něco novýho, nevídanýho, ale popravdě raději budu čučet na stokrát okoukaný čističe laufů a luštičů map, než na "krásně" ztvárněný zvěrstva války...
S pozdravem míru zdar
Váš sódruch z Brna
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
mechwarrior

• Odpovědět s citací

Příspěvekod saldat » 04 črc 2012, 14:09

to mas pravdu ze radsej budem pozerat na stokrat opozerau vec nez na take zverstva =D> :o
saldat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod julo35 » 09 črc 2012, 14:12

to por Wolf:tank už nelevituje,je v bahne (epoxid).
to saldat:dúfam,že tu diorámku zverejníš,chcem ju vidieť.
to mechwarrior,ďakujem za ohodnotenie,prikladám ďaľší postup vpred.
Přílohy
P1060494.JPG
P1060493.JPG
P1060492.JPG
P1060491.JPG
julo35

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fenrir » 09 črc 2012, 14:37

Blato je super... nemáš nejaké detailnejšie fotky výrobného postupu?
Fenrir

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 323 • Stránka 13 z 22 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22

Zpět na Rozestavěno