Ahoj všem,především se chci omluvit že stavba se tak pomalu táhle,ale příprava na maturitu a modelaření nejde do hromady.V pátek jsem měl praktickou zkoušku a tak jsem se o víkendu pustil do humlíka a dodělal interiér.Poté následoval surfacer 1000,dál jsem ho nechal půl dne vyschnout a na řadu poté přišla barva.Více jsem zatím nestihl,ale musel jsem se pochlubit a vyfotil jsem moji novou pistolku.Nemám na ní žádné negativa,maximálně spoří barvu a stříká prakticky sama.
Přílohy
Každý pant je dělaný zvlášť a je ze dvou kusů .
Muniční bedna se může podle libosti otevírat.
Naposledy upravil Phoenix dne 13 kvě 2012, 21:02, celkově upraveno 2
Pěknej gun! A humlík je taky zatím vydařenej, akorát vidím že nezbylo nic jinýho než použít štít kanonu ze stavebnice. Ale i tak to vypadá velmi dobře, držím palce do finále jak s humlem tak s maturitou.
Davide:Lepty v tomhle rozsahu dělám poprví v životě a neskutečně mě to baví. Až teda na ty panty na bednách.Ale jinak tohle zvládne každej s ohýbačkou.
Jirko: Štít z leptů jsem naohýbal a sestavil,ale prostě tam ne a ne sednout. Resinový kanon neměl ani nálitky nebo nějaký návod na uchycení štítu takže jsem to vyřešil podložkama a plastovym štítem , a navíc přitloušťce štítu cca 2mm se dost blbě tvaruje do oblouku.No snad to dobře dopadne, jak humel tak maturita.
Ještě k tomu štítu. Já sem ho vyžíhal na plamenem až byl oranžovej a pak to šlo naohýbat jak kdyby byl z cínu. Jako šablona mě posloužil právě ten plastovej ze stavebnice. Ale to tvoje vypadá dobře, je to tak lepší než to tam rvat nějak na sílu. A těch nervů...
Přesně jak řikáš , těch nervů aby se něco neurvalo nebo nepoškodilo . No vidíš to mě nenapadlo ho změkčit nad plamenem,to bych se měl stydět že mě to nenapadlo a to mám svářecí oprávnění .
Zdar všem,zase malej pokrok k cíly.Vymalovaný nějaký drobný detaily a první poprašek sidoluxu.Ještě dám dva nebo tři.Díky za vysvětlení Jirko K. už konečně vim jak stříkat lak,takhle to je paráda.Chce to pomaloučku polehoučku.Bohužel neumim fotit,musim sehnat fotostan.
Pokračuju pomalu ale pokračuju .Takže dneska wash na bočnicích a chiping jedné z bočnic.Není to úplně suprový,dělám to dá se říct poprvé. A trvá mi to děsně dlouho.Dneska zase se mnou fotil pomocník . Zatím zdar.
Pomocník ti teda moc nepomáhá. Za takovou pomoc bych mu snížil dávky potravy (to si nacpe pupínu taštičkou a prdí na to ). Jinak, když si vemu svůj věčný boj s plechy, tak jen tiše zírám.
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"