Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Type 97 CHiHA, Tamiya 1:35

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Type 97 CHiHA, Tamiya 1:35

Příspěvekod odish » 03 čer 2012, 10:14

Díky chlapy, jinak samomluva je moje silná stránka..=D dokážu si povídat sám hodiny a hodiny :grin:
Kamo bude krapet jiný než to živočišný.. =D Jinak tzatím mám stříklej žlutej průh, kterej tanky měli, akorát žlutá barva je fakt potvora..=D
A abych uvedl vě cna pravou míru, o japonce se taky moc nezájímam, jen ten modle byl lacinej, tak jsem si ho koupil..=D tenhle tejden se k tomu nedostanu, páč musím dělat výkres do školy.. :evil: takže další postup nejspíš až o víkendu.. 8-)
Tak ještě jednou díky, snad dobře dopadne :oops:
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havlis » 03 čer 2012, 12:15

Určitě to dopadne, hlavně nic zbytečně neuspěchat. A Odish - neboj já u některých staveb taky trpím samomluvou ( a to je i možná jeden důvod proč to není hotové).

Jinak já se odhalil taky, abyste mě v NB poznali.
*** KPM Střezimíř ***
havlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 03 čer 2012, 13:13

:-& Je to moc a moc a mc parádní předloha,stavba vypadá taky bohorovně..Paráda. :mrgreen: =D>
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod odish » 03 čer 2012, 17:34

Tak tady dávám na ukázku základ pro žlutou linku po celým tanku...
Je to stříkaný enamel tamkou flat yellow... ředěná obyč S6001.. a docela to prášilo místama je to i dost poteklý a to jsem barvu ještě zhušťoval.. takže to budu muset vymaskovat v tom nejlepší místě a zbytek přebrousit..

Jinak opět děkuju za chválu :oops: ... jsem moc rád že se to zatím líbí, i to mě žene k tomu, to neuspěchat jak píše havlis a vše řádně promyslet.. 8-)
Přílohy
100_0723.jpg
zde je vidět ta rozteklá kapka.. ale ve skutečnosti to je víc výrazný =( všem snad napraví šmirgl =D
100_0722.jpg
100_0721.jpg
100_0720.jpg
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havlis » 03 čer 2012, 18:07

Tady nejak nevim co poradit jak to vylepsit.

Ale neves hlavu, treba na neco prijdes a celkove te to posune dal. Drzim palce.
*** KPM Střezimíř ***
havlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 03 čer 2012, 20:29

Vlákno sleduju od začátku, ne ža bych zajímal o Japonce, ale na tom tanku něco je. Asi to, že jak tu furt koukám na tigery, pantery, mardery, KVcka tak je tohle zajímavé zpestření (myslím předlohu :wink: ) na chvíli jsem o něm začal přemýšlet, ale jak se znám, tak bych ho zase měl snahu předělat a takových mám bohužel v kitníku víc, než žena dovolí :?
A samomluva je zcela normální... lepší než témata s jednou fotkou a 4 stránkami keců o ničem viz: opel blitz tady někde okolo (můj názor)
Ale k tanku: myslím že když to dobře vymaskuješ, tak ta různá intenzita barvy po patině nebude vidět. I když si myslím, že snažší cesta je dělat jednu celistvou vrstvu barvy jako podklad - vymaskovat, další vrstvu - vymaskovat a finální vrstvu...
Já sice tříbarevku ještě nedělal, takže bych do toho asi neměl kecat, ale příjde mi to jako postup s dobrými výsledky:)
Hodně štěstí do další práce...
"war does not determine who is right, only who is left"
rozestavěno: 1:35 ASU-57 - Vltava 66
Moje galerie hotových modelů
sculpting figurek: vojáci AČR
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Nečas » 04 čer 2012, 07:24

Odish, nekecej, že jsi si nebral za vzor barev tvého miláčka. :grin: Ta žlutá je pěkně jedovatá. :lol: Co se týče toho rozprášení. Je to z toho, že to stříkáš z velké výšky ( dálky ) a pouštíš moc barvy při samotném stříkání. Také můžeš mít moc velký tlak vzduchu. A ty stečeniny není nic jiného, než že jsi to uspěchal. [-X Zkrátka jsi nastříkal moc velkou vrstvu najednou, aby jsi to měl honem udělané. Tak takto opravdu nééééééé! [-X
Samozřejmě, že se to dá ještě do určité míry zamaskovat patinovacíma technikama, ale to už je jistá vada na kráse. Co pro příště? Pokud máš dvoučinou pistoli, tak se nauč používat řidší barvy ve slabších vrstvách. Lépe se pak reguluje sytost barvy na povrchu modelu a nevznikají ti stečeniny. Pak stříkej z menší vzdálenosti od modelu a ještě pokud stříkáš jednotlivá pole, tak se dají stříkat od ruky. Stříkají se vždy s natočenou pistolí od kraje ke středu stříkaného barevného pole. Ovšem, že toto chce určitý cvik a zkušenost a přesně vědět, co ti tvá pistole dovolí.
Asi jsem tě nepotěšil, ale jen chválením se nezlepšíš. Takže toto ber sportovně a doufám, že jsem ti i trochu poradil jak na to. Třeba tu ještě někdo zkušenější ještě něco přidá.
Přeji ti při nástřiku další barvy více trpělivosti.
Kdo umí, ten umí. Já jen čumím.
Pavel Nečas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod odish » 04 čer 2012, 15:43

KovyCZ:
Tak přesně tohle si mylsím taky, že je zde přepanterováno přetigrováno... :( a jsem rád že stavbu někdo bedlivě sleduje :-D
jinak nástřik kamufláže budu dělat pomocí tack itu.. přestříknu si pole, vymaskuju a budu stříkat další barvu..takhle postupně až to bud ehotový celý... tak uvidíme..co z toho vyleze :grin:

Pavle: rozhodně si mě nijak nenaštval a nic jinýho, tohle je typ kritiky, která se hodí každýmu začátečníkovi..Pistoli mám fengda BD-130
takže dvoučiná je ..=)) stím zaprášením máš pravdu, stgříkal jsem to fakt z výšky... :-D a máš pravdu i stím že jsem to docela uspěchal :grin: ale je na tom pruhu žluté, uprostřed vždycky souvislá vrstva, takže jí přelepím tamia páskou a okolí přebrousím do hladka.. 8-)
Jinak doufám že se ta sytost tý barvy utlumí dalšíma krokama, mám v plánu rozmít olejovku :roll: ale mám kohinor terpentýn a ten je mastnej jak sáček od topinek, takže nechává fleky..takže uvidíme...=)) kdyžtak bych zkusil rozmít tečky temperky, jenom vodou.. 8-) :lol:

a trpělivosti k nástřiku další barvy bude dostatek, počkám si, až na to budu mít zase celej den.. a nebudu to dělat večer na rychlo..=D

takže vám všem moc díky za rady... [-o< a s další prací se budu o to víc snažit..!!
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stefan » 06 čer 2012, 13:56

Sledujem od začiatku. Tiež ho mam na stole. Pásy použiješ gumové?
"Základom vedenia vojny je umenie klamstva" - Sun Tzu (Umenie vojny)
Stefan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod odish » 06 čer 2012, 15:37

jj pásy dám ty gumáky... mě vyhovujou a dostačujou :oops:
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stefan » 06 čer 2012, 16:00

Ja sa pokusim zohnať Friulmodel.
"Základom vedenia vojny je umenie klamstva" - Sun Tzu (Umenie vojny)
Stefan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod odish » 06 čer 2012, 16:32

já jsem kováky hledal na netu a nenašel jsem je, sice bych je stejně nekoupil, páč na první modely se mi nechce utrácet takovej velkej peníz..ale zajímalo mě jestli jsou.. jediný co bylo tak jsem kdesi zahlídl hobby boss plasťáky 8-)
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod odish » 28 říj 2012, 11:22

Tak jsem asi po sto letech udělal fotky postupu..=D
Po zpackané kamufláži na svým prvním tanku (Kv-1 neměcký) jsem se pustil do tohohle, stříkl jsem tříbarevku, která se mi opět nevydařila.. ale to jsem spravil štětcem.. pak jsem se rozhodl to zalakovat, a dát filtry, podle rad zde z fóra, bohužel filtry se mi začali prožírat i lakem a na kamufláži se mi místama vytvořili bublinyk odloupnuté barvy.. :( Byl jsme z toho dost znechucen, ale říkal jsem si že další odbarvování nepřipadá v uvahu, tak jsem to zkusil schovat za pigmenty,.. Je to tedy můj první model kterej se dostal takhle blízko cíli, i když strastiplnou cestou, a po pokažení filtrama, jsem to pojal jako dos tzkušební stavbu :-D
Pigmenty jsem použil Síra Hobby, Na fading jsme vzal olejovky Kooh i nor co jsem doma našel, rez na výfuku je stvárněná pigmentem Kana - kterej jsem zakoupil v drogérii a doma jsem si ho naředil v poměru cca 1:9, pigment : voda.. A zvažuji koupi i dlaších pigmentu tohoto výrobce, protože 80ml lahvička mě výjde za 55,- a pracuje se sněma krásně..=))( jsou to obyčejný pigmenty na malbu zdí atd.)
No očouzení je dělaný strouhaným suchým pastelem a kulomet je natřen černou matnou humbrol a následn ošmrdlán strouhanou tužkou č.1 =))
Pásy jsou nastříkal barvou aga,a pásovina, pak zapustil rez z výše zmíněného pigmentu kana,pak jsem kaší ze sádry a vody natupoval místama do pásů zbytky bláta který na prašné cestě neopadalo, a pak jsem zapustil pigment přímo z lahvičky od Síry Písečný prach..časem bych chtěl dodělat podložku..=))
! Za veškeré výhrady, názory, kritiku a rady co vylepšit a na co si dát do příště pozor budu jedině rád ! 8-)
A dost bylo řečí, zde jsou fotky.. :D
Přílohy
Chi-Ha (6).jpg
Chi-Ha (5).jpg
Chi-Ha (4).jpg
zde se mi jaksi vytratil držák toho lana..=D všiml jsem si toho až bylo pozdě a novej se mi dělat nechtěl =D
Chi-Ha (2).jpg
Chi-Ha (3).jpg
Chi-Ha (1).jpg
Chi-Ha.jpg
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod charlie 70 » 28 říj 2012, 15:56

Tohle téma mi nějak uniklo.Přes všechny peripetie s barvou a lakem to vypadá dobře a nanesení pigmentů se vysloveně povedlo.Těším se na další postup. ;-I
hotovo: JagdTiger henschel Dragon 1/35 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=68686
hotovo: Panther g Dragon 1:35 Pz.Div. Muncheberg 1945 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=79967
hotovo : Mekava IV LIC 1:35 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=113630
hotovo : m 706 Hobby Boss 1:35 viewtopic.php?f=7&t=130208
charlie 70

• Odpovědět s citací

Příspěvekod odish » 28 říj 2012, 18:54

není divu, že ti to uniklo :D Páč tady na fóru leželo od června bez všeljakekjch postů..=D
A pigmentace byl takovej experiment, zvlhčení povrchu origo ředidlem od Síry, pak nanesení pigmntů písečný prach, pak rozmývání ještě nezaschlých pigmentů, a pak zase nanesení dlaších, no prostě furt takový šmrdlání než to vypadalo tak jak to vypadá.. :D Všechno to byly pigmenty od Síry aqua řada... Kromě rzi.. ta jak už jsme psal je z pigmentu do malířksejch barev zakoupenýho v drogerii Teta..=))

A jsme moc rád že se to apsoň někomu líbí, já sám osobně z toho mám smíšený pocity.. :D
Takže velké díky :wink:

BTW: další postup bude už jen lehký zaprášení od jízdy po prašný cestě, to budu dělat asi už jen suchým pastelem a pak možná ňákou tu podložku :P ale musím si sehnat kočkolit..=D
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno