Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

M60A1 Blazer - Magach 6 B - ESCI 1:35

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: M60A1 Blazer - Magach 6 B - ESCI 1:35

Příspěvekod novis » 15 kvě 2012, 19:23

Já jsem to tady už zabalil, pokračovat budu až doma
novis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 15 kvě 2012, 19:26

No hlavně se vraťte v klidu! a všichni...
"war does not determine who is right, only who is left"
rozestavěno: 1:35 ASU-57 - Vltava 66
Moje galerie hotových modelů
sculpting figurek: vojáci AČR
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rcihelna » 16 kvě 2012, 08:13

Ahoj kovy,
na tohle už musím reagovat... SUPER VOLBA =D> =D> =D>
K tomu co tady již proběhlo se už moc nedá doplnit, snad jen že kombinace manipulačních ok na spodní části korby jsou dokonce tři ( jak si psal buď dvě horizonální, tři menší vertikální a nebo čtyři horizontální viz. přiložené foto ). Jo a ty druhý fotky co jsem dal Braňo ( pod seznamem verzí ), zase nejsou Magach 6 Beth, ale modernizace M60 s "krátkou" věží nazívaná Magach 6 Mem :( . Je to dobře poznat podle zadního koše na věži stylu M48 :arrow: . Schválně jsem prohledal fotky a nepovedlo se mi najít foto Magachu 6B s tepelnou ochranou hlavně [-X
Tak ať se daří, držím palce ;-I
Přílohy
2.jpg
tři vertikální
3.jpg
čtyři horizontální
4.jpg
dvě horizontální
Richard Cihelna
KPM Bluenavels Tábor
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
rcihelna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 17 kvě 2012, 21:18

Richarde děkuju,
Jestli to byla super volba ještě uvidíme, protože zatím si tím tak jistý nejsem:/
K těm manipulačním okům je to zajímavé kolik odlišností na těch korbách je... každopádně já zvolil dvě velké horizontální a je pokoj:)
Včera sem prakticky nic neudělal, tak jsem to doháněl dnes. Dolní díl korby s kladkami mám prakticky hotový, viz foto:
IMG_7221.jpg

Nejhorší bylo "odetailovat" napínák napínacího kola a z půlky jsem jej udělal nový...
IMG_7222.jpg

Zkoušel jsem Složit horní a dolní díl korby a kupodivu do sebe jdou moc hezky, tmel nebude potřeba! Paráda.
Nicméně než je spojím, musel jsem si trochu pohrát z blatníky. ESCI je hodně zjednodušilo a tak ještě než korby složím, jsem musel zahájit úpravy, které dodělám asi zítra po složení obou koreb.
IMG_7220.jpg
Nové části blatníků vyrobené z obalu od Pikaa, skvělý materiál! Protože se dobře táhne a tak po vytvoření lemu blatníku nevznikají takové ty vlnky, které dělá třeba plechovka od Coly...

Ten zadní blatník jsem původně dělat nechtěl, ale nakonec jej udělám drobně poškozený (kopíruji efektní prvky od jiných :oops: )
Opět fotky jsou mizerné, ale pro ilustraci úprav snad dostačující...sry za ně a hamba na mě:/
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 01 čer 2012, 21:15

Po delší době fotky z minulého víkendu. Jo začal jsem zase chodit do práce....:/
Udělal jsem opotřebované kolečka, při této příležitosti jsem si rozřízl skalpelem palec, fajnová záležitost :cry:
IMG_7271.jpg
ty kolečka mám takto zhruba všechny (kromě napínacích úplně v předu a posledních, ty se podle mě tak moc neopotřebovávájí)

Stavbu pokračuju od zadu do předu, ale postup je velice pomalý...
Nové šrouby, nýty prkotiny zdeformovaný blatník a konečně jsem začal používat lepty od EDY... nový povrch korby opět tupovaný surf, podle mně velice efektní způsob znázornění hrubého povrchu.
IMG_7266.jpg

Jó taky jsem zjistil, že Tamiya airbrush cleaner LEPTÁ ESCI plast... zničilo mi to detaily na jednom poklopu:/
Ten zdeformovaný blatník může působit až extrémně, ale na jedné fotce jsem to viděl podobně...
IMG_7270.jpg
doplněné licí čísla, sváry, šrouby...

A detail na držáky blatníků. Zespoda jsem pod ty držáky nalepil tenkou hliníkovou folii s šrouby, aby to pak vypadalo, jak má (ale zatím nevyfotil)
IMG_7272.jpg

V týdnu jsem toho moc neudělal, tak snad tento víkend...
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 02 čer 2012, 20:02

Dnešní a včerejší postup.
Víceméně piplání s lepty a jinými dodělávkami.
IMG_7278.jpg
včerejší práce, bohužel....

Ta prostřední pixle, je skoro na každé korbě tanků na které mám Walkaround Jiná, takže jsem dlouho přemýšlel, kterou kombinaci zvolit...

V půlce práce mě napadlo vyrobit horní díly schránek taktéž z měkkého plechu a ztvárnit poškození opět podle fotky.
IMG_7273.jpg

Takže teď mám levou půlku tanku poškozenou komplet a pravou novou :lol: No budu muset asi vymyslet nějaký "cover story" jak k tomu došlo:)
IMG_7274.jpg
Ten držák kanónu má původně dva díly, můj má 15 :))

IMG_7276.jpg

IMG_7277.jpg
ta špatně vytmelená propadlina je ve skutečnosti budoucí promáčklina schránky, opět mohlo mě to napadlout dřív a nemusel jsem tmelit vůbec:)

Úplně nakonec jsem se přeci jenom rozhodl předelat i řidičovy periskopy, ŠPATNÝ nápad!! řezat na tanku s tolika už nalepenými detaily bylo Harakiri...
Ale po ne zcela zvládnutých periskopech na Chieftainu mě to nedalo. Tentokrát jsem místo ohýbání z plechu volil 0,5 plast a na tři díly, jednodušší a na konci uvidím jestli i lepší. Vnitřní barva je Royal blue a čírý plast jsem rovnou přelepil tamiya páskou jako masku (snad ji nepodfouknu)
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 03 čer 2012, 15:31

kovy...pekna stavba. =D>
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hrdla » 03 čer 2012, 15:38

Jan Pavlik píše:kovy...pekna stavba. =D>
Souhlasím, těším se na výsledek.
hrdla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 03 čer 2012, 20:43

Díky za podporu, já jsem bohužel taky zvědavý na výsledek :oops: :)
Dneska jsem prakticky dodělal korbu jako takovou. Protože ESCI si hodně ulehčila práci s detaily na přídavném pancíři, budu jej komplet předělávat.
Fotky bohužel až v týdnu...
A při práci se nevyplácí dělat dvě věci naráz, páč já odvrtával světlomety, žena na mě mluvila a najednou díra skrz :oops: ještě že existuje tmel :)
No tuhle stavbu si vážně užívám:)))
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mike.filip » 04 čer 2012, 06:49

Máš to moc pěkné. Bezva promakaný detaily. :P Ten plech z PIKAA je dobrý nápad. :idea: Čajový svíčky už mi došly, tak se dám asi na sladký. Snad to bude podobný materiál. Těším se na pokračování.
mike.filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 06 čer 2012, 15:33

mike.filip:
Ten pikao plech není můj nápad. odkoukal jsem to tady na foru od někoho. Ale příjde mi lepší než plech z čajových svíček, působí na mě měkčím a lépe tvárným dojmem. :arrow:
K postupu: Korba je hotová!! Konečně.
Jak jsem psal ESCI si hodně ulehčilo práci s přídavným čelním pancířem a mě to samozřejmě nedalo a jal jsem se to předělávat.
Měl jsem na výběr:
A) buď jen pilkou naznačím předěl, mezi plechem obalu a tělem jednotlivých cihliček. A tam kde plech chybí, jej dodělám z tenkého plastu.
B) Komplet to rozřežu a udělám nové obaly a do nich vložím zmenšené těla cihliček.
Vyhrála varianta B! ŠPATNÝ NÁPAD!!! #-o Jenom ten čelní blok mi trval celý den a to sem to málem zhodil ze stolu!! takže to dopadlo, že čelní blok je novotvar a ostatní cihličky už jsou jenom dodělané viz A)
Nejsmutnější na tom všem je, že ESCI neřešila podklady tanku a jednoduše vzala M60A1 a naroubovala na něj ERU. Jenže Izraelci si některé věci upravili a já to zjistil až v okamžiku, kdy jsem zjišťoval přesnou polohu jednotlivých cihliček:/
IMG_7279u.JPG
Prošel jsem spoustu fotek, ale ani na jedné jsem nenašel korbu jak s trubkou tak s horními cihličkami ERA. Já zvolil kompromis, že jsem tam dal oboje, byť sem to teda na fotce nenašel. Rovněž přesné polohy těch horních cihliček jdou určit podle fotek velice obtížně:/ Taky jsem musel odstranit držák poklopu řidiče při otevření. Nebylo ho už kam dát:/

IMG_7280.jpg
Čelní pohled. Nešťastný čelní blok ERA. na levém blatníku držák nosítek. na pravém očka pro výstoj ze zbytků leptů pro Zeldu M113.

IMG_7281.jpg
Zadní část ERA kterou ESCI nechalo bez detailů.

IMG_7282.jpg
Světlomety jsou odvrtané, vnitřky natřené stříbrnou, zasklené čirým plastem průměr 3mm vyraženým i s tamiya páskou a po nalepení přetřené surfacerem. Jsem zvědavý, jestli tu pásku na úplný konec stavby odlepím:/

IMG_7283.jpg
Tank když jsem jej dostal, měl slepenou věž s kanónem, takže pro představu, jak to bude vypadat. Je to pořádný macek!

Teď musím vymyslet, jak udělám nový obal kanónu. To zas bude pakárna :?
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rcihelna » 06 čer 2012, 17:34

Ahoj kovy,
tuhle stavbu sleduju od začátku se zájmem a zatím je fakt parádní =D> . Super jsou ty pomačkaný víka kaslíků, to budu muset taky na nějakým Magachu vyskoušet :oops: .
Jo a na ten termoizolační plášť hlavně se vykašli [-X , ušetříš spoustu práce a navíc jak už jsem tady psal, stejně jsem tuhle verzi Magacha ( Magach 6B ) s tímhle doplňkem nikde na fotce neviděl :arrow: . Tohle měli až pozdější modifikace Magach 6 B Gal :wink: .
Ty bloky dynamické ochrany v pravo od poklopu řidiče fakt asi nikdy nebyli na tanku společně s "trubku" a mají být trochu jinak než jak si to maloval :paint: , spíš jako na fotkách v příloze :foto: , protože se za ně musí dát odsunout poklop řidiče, který se u M60 při otvírání mírně nadzdvihne a odsune vpravo :uff: .

Už se těším na pokračování ;-I
Přílohy
1.jpg
2.jpg
Richard Cihelna
KPM Bluenavels Tábor
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
rcihelna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 06 čer 2012, 18:06

Ahoj, Dík za info.
Já jsem ty kastlíky taky jenom zkoušel a je to paráda, jednoduché, relativně rychlé a snad to na konci bude vypadat k světu:) (popravdě mě k tomu vyprovokoval zmuchlaný blatník na tvém tanku ze kterého mj. čerpám inspiraci či upřesnění některých detailů)
Tím obalem jsem myslel ten mezi věží a hlavní, né termoizolační na hlavni! Promiň špatně jsem to napsal. #-o
Když se podíváš na poslední fotku, jak mám přiložený kanón k věži, tak ta škvíra co tam je mezi štítem kanónu a věží je skoro stejně velká i když to napasuju pořádně. Rovněž takové ty kolečka na hlavni u věže se mi nelíbí... na modelu jsou takové "moc dokonalé a stereotypní" v realitě to vypadá jinak...
Přemýšlím, že buď z hliníkové folie, nebo již osvědčeného kapesníčku vyrobím nový povlak, který mi zakryje tu škvíru a současně udělá efektní přechod mezi štítem kanónu a věží... Zatím jsem ve fázi bádání a hledání slepé uličky :D
S tím otevíráním poklopu moc dík =D> Já myslel, že se otevírá pootočením dostrany, Takže jsem tu cihličku dal raději dozadu. Teďka teda by mi nešel ten poklop odsunout protože tam ta cihlička překáží:/
Na jedné fotce jsem viděl, že tam ta cihlička chybí úplně, takže ji asi dám pryč a vrátím držák poklopu, protože tu trubku už pryč dávat nechci:/ Ono projel jsem asi 3 "walkaroundy" na Magachy a ani na jednom ty cihličky nejsou stejně. Nebo to tak na mě působí:/ (jsou to teda tři různé varianty ale i tak...)
Ještě uvidím, každopádně moc dík za upozornění!!! :wink: Už se těším na stavbu něčeho, co nebudu mít potřebu předělávat. :twisted:
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 12 čer 2012, 17:06

Tak nakonec jsem po týdnu přemýšlení udělal kompromis v úpravách štítu kanónu. Uřezal jsem plastový náznak obalu a z papírového kapesníčku jsem vyřízl obdelníčky cca 30x40mm, přehl a vrstvil na sebe tak, aby simulovaly "harmoniku" kterou má ten obal v reálu. Na kanónu jsem nakonec tu "harmoniku" neupravoval, neměl jsem jak vyrobit přesný průměr 10mm. Vyrážečku mám jen do 6mm, což je pouze vnější průměr hlavně. Takže zůstane ta dokonalá plastová. z malých cárů zbytků kapesníčku jsem naznačil větší zvlnění toho obalu. Uvidíme po surfaceru.
IMG_7285.jpg
IMG_7284.jpg

kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 16 čer 2012, 20:44

Po kratší přestávce jsem opět zpět.
Původně jsem již korbu chtěl nechat být, ale vzhledem k drobné nehodě s manželčinou kočkou (za každou cenu chtěla modelařit) jsem byl nucen tu korbu "poopravit" tak jsem nakonec oddělal ty trubky a dal tam obě blazer cihličky. Bohužel ESCI je vyrobilo o něco větší než by měly být, no co už:/
IMG_7288.jpg

Pokračoval jsem prací na věži a kanónu. Nejsem expert, ale z dostupných fotek co mám na mnou stavenou verzi je patrné, že byly DVĚ verze detailů na věži. Především tvaru Blazer cihliček a od jejich typu odvíjejících se ostatních věcí jako madla okolo věže, základen antén na věži, navařených šroubů po věži (jako pozůstatků po původních věcech z M60) obalu kanónu...je toho dost. Odstranil jsem tím pádem pár věcí, co bylo jakoby na ty jiné verze či varianty co jsem udělal podle různých walkaroundů.
ESCI udělalo blazer (já si to pojmenoval varianta 2 a jedu už jen podle fotek kde je tento typ pancíře) 7 cihliček pod madlo a poslední šikmá. Jen pro info, druhá varianta je šest cihliček pod madlo a žádná šikmá.
Stejně jako RCIHELNA u svého Magachu i já jsem odstavil cihličky o 1,5mm od pancíře a stejně podle předlohy upravoval toto odstavení, aby vytvořilo jakoby rovnou plochu...
Vyrobil nový kryt periskopu velitele, ten ve stavebnici byl úplně mimo. Upravil panty poklopu nabíječe a celkově dodělal. Vedle tohoto poklopu je "příprava na anténu" kterou ECSI jenom naznačilo a EDUARD pro změnu v leptech posunul úplně dozadu za poklop. Ale tam ji má verze A3 ne A1.
Na držácích antén jsem z malého drátku namotal naznačení ohebné pružiny.
Pokračoval jsem minometem, ten ve stavebnici byl jak jinak až příliš zjednodušený. odvrtání hlavně, naznačil kolečko na povolování kloubu a teď pracuji na držáku minometu v cestovní poloze. Zítra jej snad dodělám a dodělám madlo (p.s. těch madel jsem taktéž objevil pokaždé jinak, 2,3,5 úchytů k věži, já budu mít 3)
IMG_7289.jpg
minomet k věži chycený jen nalehko, aby sjsem byl schopný udělat cestovní držák..

IMG_7291.jpg
rozpracovaný minonet s budoucím držákem

kovyCZ

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno