Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Lodě (Ships) ‹ Lodě (Ships) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

RMS TITANIC 1/400 Academy, Premium edition 263/1500

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: RMS TITANIC 1/400 Academy, Premium edition 263/1500

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 11 dub 2012, 20:09

Trošku se ,s dovolením ,vmísím do tohoto tématu. Jelikož stavím třistapadesátiny, moje volba u Titanicu padla na model od Minicraftu, který byl již mnohokrát vydán v různých seriích. Model je docela slušné kvality je k němu dostupných fakt slušná hromada leptů, které nahrazují větší nedostatky modelu. Jediné co zatím postrádám, a možná mě i odrazuje k rozjetí stavby je paluba. U modelu s pozitivním rytím, Tuším, že Artwox se chystá k vydání dřevěné paluby k tomuto letitému modelu, takže pak....možná mě již nezbyde nic jiného než stavbu rozjet. Také jsem doufal, že možná nějaká firma udělá nový model této krásné lodě. ovšem nestalo se tak a jsou jen nějaké reedice, takže si musíme vystačit s letitými kousky.takže se možná Petře by stála za úvahu i možnost třistapadesátiny.
http://zetmodel.webnode.cz/
http://www.plastic-hobby.com/
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Labaš » 13 dub 2012, 13:20

Milá Doris,
velmi děkuji za briskní odpověď. Opravdu mi pomohla v rozhodování. Také děkuji Zdenkovi K. za poznámku, o modelu v měřítku 1/350.
Přesto jsem se rozhodnul, že se pustím do dobrodružství se stavebnicí od společnosti Academy, a sice jejich modelu vydanému ke 100-mu výročí potopení. Nezahálím a stále se proplétám sítí webových stránek, kde hledám informace a proto jsem narazil i na takovou parádičku jako je Titanic v měřítku 1:144 http://www.nauticalarts.de/titanic/EN/titanic.php Posléze jsem si všimnul, že se k tomu vyjadřoval už i Zdenek K. v jiné diskuzi.
Pro zajímavost bych se s Vámi rád podělil o nově zpracovonou animaci potopení Titaniku od režiséra J. Camerona http://video.nationalgeographic.com/video/ Přichází s celkem zajímavou a novou teorií, že se Titanic rozlomil už před třetím komínem!
Děkuji Vám ještě jednou za pomoc při výběru stavebnice, a když už jsem se tady na fóru zaregistroval, tak se s Vámi později rád podělím o nějaký ten snímek ze stavby modelu.

Petr
Petr Labaš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 15 dub 2012, 17:24

Rádo se stalo, Petře, těší mne, že jsem mohla pomoci při výběru. Tvou práci budu určitě sledovat, tak ať se Ti dílo daří. Díky za odkaz na simulaci potopení, je to zajímavá úvaha a provedení. :idea: Znám tu starší verzi/animaci, kterou Cameron použil i svém velkolepém filmu.
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jotus » 11 kvě 2012, 10:34

Pre "Zdeněk Krčmář"
Nejakú tú palubu na TITANIC1/350 som našiel tu http://shop.scaledecks.com/1-350-Titani ... 50-053.htm len tá cena :cry:
jotus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eduardo » 11 kvě 2012, 20:03

Ako vidím sú tam aj diely na opravenú verziu, ja má bohu žiaľ tú prvú no nie je to problém opraviť, len mi trochu vadia tie výrezy pre lavičky, myslím že keď už nikto prelepí paluby tak nahradí lavičky leptanými, takto to bude práca naviac.
Keď som na výstave v Nitre uvidel premiovku s doplnkami v 1/400 od Academky hneď som sa na ňu ulakomil, tak že 350ka bude čakať na... možno niekedy.
Keď som Academku pozornejšie prezrel tak som zistil že je tam je dosť veľa nepresností, niektorých pomerne zásadných ktoré menia výraz modelu pri porovnaní s fotografiami skutočnej loďe, hlavne tvar kapitánskeho mostíka, umiestnenie kotevých sklzov, pravý a ľavý bok by mali mať iné rozmiestnenie okien, doplnenie okien na zadnej nástavbe, vybranie pod prednou a zadnou nástavbou, tvar strechy medzi 3tím a 4tým komínom a mnoho ďalších.
Momentálne ho mám rozpracovaný a to čo zistím tak prekopávam aby to trošku ako Titanic aj vyzeralo. Objednal som si technickú publikáciu TITANIC od David F.Hhutchings a Richard de Kerbrech tak uvidím čo ešte bude treba prekopať.
eduardo

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Lodě (Ships) Rozestavěno