Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Československé letectvo od roku 1945
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mig-15 podklady

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Mig-15 podklady

Příspěvekod Vladek Vácha » 15 bře 2011, 22:50

rsuchan píše:Vyrábam si do kokpitu 1/48 novú. Fóliu s prístrojmi použijem zo stavebnice ale zaujíma ma najmä rozloženie rôznych kontroliek a prepínačov, preto sa zháňam po detailnom fote. V 4+ je foto ale dosť neostré.
zkuste tohle je tam zadní kokpit 3D pěkně ostrý http://album.reality.hu/panos/mig15/cockpit/
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Vladek Vácha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladek Vácha » 15 bře 2011, 22:52

PS: jen pozr některé přístroje na hlavní palubní desce byly vyměněny za moderní a neodpovídají původnímu provedení
Vladek Vácha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 15 bře 2011, 23:00

Vďaka za tip, vypadá to hodne použiteľne. :P
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladek Vácha » 21 čer 2011, 15:15

Má tu někdo výkres na držák zaměřovače na Mig-15???
Vladek Vácha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Toman » 27 srp 2011, 16:58

Dovolím si dát i sem nově přidaný walkaround na MiG-15 na našich klubových stránkách.
V sekci Walkaround předkládáme další přírůstek, který zpracoval Pavel "Fík" Polach. V tomto roce si připomínáme kulaté výročí šedesátin pro letoun MiG-15 (S-102, S-103, CS-102) v Československu. A to hned dvojité. Přesně šedesát let uplynulo od zavedení tohoto letounu do výzbroje československého vojenského letectva a dalších šedesát uplynulo od zahájení výroby tohoto stroje naším leteckým průmyslem.
Proto uvádíme ...dvě kopy svíček na narozeninovém dortu pro MiG-15.
O tom jak se s "patnáctkou" létalo, se s námi podělí její bývalý pilot pplk. v.v Josef Mazánek
A bonus k tomuto walkaroundu v podobě printů konkrétních letounů v bokorysu a půdorysu, dodá náš klubový kreslíř pan Zdeněk Nožička v historicky krátké době.
=;
Obrázek TNMC Třebíč také na Facebooku, Instagramu a Twitteru

"Nihil novi sub sole"
Jirka Toman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Toman » 20 pro 2011, 19:00

Protože: "...sliby se maj plnit nejen o Vánocích..." , doplňujeme již vydaný walkaround na letoun MiG-15 o slibovaný bonus, kterým jsou čtyři printy od našeho excelentního klubového kreslíře pana Zdeňka Nožičky.
Na konci walkaroundu MiG-15 a současně v sekci Ke stažení máte možnost si printy na letouny: MiG-15Bis (0729), MiG-15Bis (3845), MiG-15Bis R(3244) a MiG-15UTI (2726) stáhnout zdarma a v plné velikosti z našich stránek.
=;
Obrázek TNMC Třebíč také na Facebooku, Instagramu a Twitteru

"Nihil novi sub sole"
Jirka Toman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod draque » 01 dub 2012, 13:51

Zdravim Modelari

Mam taku otazocku, ktora sice patri do korejskej vojny ale aj tu sa mi zdaju prispievat fundovani odbornici. Robim si duo Migov z roku 51-52. Jeden bude kramarenkov stroj s cislom 729 a druhy bude nejaky korejcan kamuflovany.
Otazky mam dve:
1. Kramarenko pise vo svojej knihe ze ked sikmooky dostali migy, prelakovali ich iba bezfarebným lakom a obdarili ich vysostnymi znakmi vzadu na bokoch a IBA na spodkoch kridel. Vsade sa vsak stretavam aj so znakmi na honých stranach kridel na jeho a inych strojoch. Stretol sa niekto s nejakymi fotkami? Z korejskej vojny toho o rusoch za kniplom nafoteneho je ako safranu :D
2. Oba stroje budu na stojanku v pohotovosti, kedze nelietali za hranice nepotrebovali bonusove palivo, avsak pri niektorych pripadoch boli na lietadlach aj palivove nadrze. Moja otazka je ktore? Boli to tie klasicke podvesene na nosnikoch ako sme mali my na CSR migoch, alebo to boli tie kvazi fazulky napevno na kridlach?

Dakujem za odpovede a nazory.
Rado
draque

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 22 dub 2012, 21:51

draque píše:Moja otazka je ktore? Boli to tie klasicke podvesene na nosnikoch ako sme mali my na CSR migoch, alebo to boli tie kvazi fazulky napevno na kridlach?

Na téma nádrže na MiG-15 a jiné odlišnosti verzí jsem psal před nějakým pátkem docela podrobný článek do Modeláře.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 20 kvě 2012, 20:08

Když tu joz a další staví terče, mám dotaz k vlečné verzi MiGu-15. Mám pocit, že v nějakém časopisu byla popsaná konverze včetně fotek turbíny a navijáku. Možná nějaké staré L+K nebo PKR. Nebo dokonce ABC, ale tam myslím byla jen zkušebna sedaček VS-1. Snad se mi to neplete s článkem o konverzi L-39V, o jeho existenci vím.
Byla ta konverze MiGu taky někde popsaná?
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladek Vácha » 20 kvě 2012, 20:15

Ve 4+
Vladek Vácha

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Československé letectvo od roku 1945