Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Avia S-199 Hobbycraft 1/48

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 476 • Stránka 25 z 32 • 1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Avia S-199 Hobbycraft 1/48

Příspěvekod Černý Hugo » 02 dub 2012, 20:40

Ahoj Houmí,
tak nevím, jestli ti vůbec gratulovat k "zmrtvýchvstání" ? Ty to totiž bereš moc doslovně, čehož je důkazem tvůj šílený experiment. Namísto toho, aby jsi nechal odpočívat ostatky nejpřesnějšího modelu Mezka na světe , naší drahé Ventury , v pokoji :cry: :flower: , zhanobil jsi je dekapitací přední části a snahou (i když musím s odporem přiznat, že mistrnou) ji přišít na korpus, dábelsky zflikovaný z pozůstatků dalších dvou "stodevítek". Důkazem čehož jsou tvé pseudovědecké skripta, z nichž jsou tvé nekromantské praktiky jasně patrné! Upletl jsi si oprátku sám, milý Houmíku, i když se bojím, že v tvém případě šáhne Svaté oficium k jiným prostředkům. Hlavně, když si vzpomenu na tu šedozelenou v interiéru. Řekl bych, že si slovutný Jindřich František Boblig z Edelstadtu již balí své nádobíčko, takže koukej stavět, má to sem z Velkých Losin přeci jenom flák cesty, tak ať po tobě něco zbyde :grin: :lol: . Já ti to říkal, ale to né, to furt šedozelený interiér, šedozelený .... , no, teď jsi to korunoval, nekromante :twisted: !!!

Aby bylo vidět, že s tebou nemám absolutně nic společného, tak zde dávám slovutnému tribunálu důkaz, že počestně stavím z předem schváleného Hobbycraftu a poníženě melduji, že stále šlechtím Mezkovi pupíka. S Houmerem Rakvářem se již nestýkám a jeho bludy jsem mu vždy veřejně vyvracel. A v neposlední řadě by k mé mravopočestnosti mělo přispěti, že jsem ceduličkou po poslu spěšném sám nejjasnější komisi na Houmrovy rejdy upozornil. Jo, a v okolí začaly krávy dojit krvavý mlíko !!!
Přílohy
P1150467.JPG
P1150465.JPG
100_4386.JPG
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 02 dub 2012, 21:05

Bříško má ta tvoje boubelatá holka pěkný, [-o< ale můj mezek si pro ní stejně přijde a ..... :grin:
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 03 dub 2012, 18:35

HomerII píše:Ještě hodně hrubá stavba. :-D

Vítězství ducha nad hmotou! :shock:
Neměli bychom modelářům mladším 15-ti let zakázat vstup do tohohle tématu, ať to na nich nezanechá následky? :-k :grin:
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 03 dub 2012, 19:15

Prý zakázat.....

Já jsem se nechal nalákat, koupil jsem Mezka za "péťo", interier Aires, vše od AML, včetně obou decálů a když se podívám na tento odkaz...... mám chuť si sem zakázat přístup !

A to je mi 34.
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kachl2 » 03 dub 2012, 20:47

Panove, sledovat vase stavby a cist vase komentare je uuuuuzasnej balzam na nervy!!!! Velmi dekuji a s pranim obrovskych uspechu budu nadale bedlive sledovat. Nicmene coby zaaavisly sledovac vyzaduji vice a houst prispefkuuu... Dekuji predem... Uz se tady tou inkvizici vlastne ohanelo...
Jeste jednou dik moc za vyzivny tema. Jarda
Kachl2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod McMarty » 03 dub 2012, 21:52

Černý Hugo píše:Ahoj Houmí,
tak nevím, jestli ti vůbec gratulovat k "zmrtvýchvstání" ? Ty to totiž bereš moc doslovně, čehož je důkazem tvůj šílený experiment. Namísto toho, aby jsi nechal odpočívat ostatky nejpřesnějšího modelu Mezka na světe , naší drahé Ventury , v pokoji :cry: :flower: , zhanobil jsi je dekapitací přední části a ....

Vážený pane Hugo. Naprosto brilantně napsáno. Musím říci, že jsem velmi usmíval.
McMarty

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 03 dub 2012, 22:00

komisař píše:
HomerII píše:Ještě hodně hrubá stavba. :-D

Vítězství ducha nad hmotou! :shock:

Čáry to jsou, vašnosti pane komisař, čáry pekelný. Šak sem to milostpánu z Edelstadtu poníženě meldoval [-X :twisted: .

Ahoj přátelé,
tak jsem vyhrabal nějaké ty fotky na otvory na vrtulích, jenže teď sám nevím, jak jsou na té "pevné" části za listy rozmístěné a v jakém počtu. Původně jsem si myslel, že je tam pouze jedna na pevné a k ní jedna na snímací části, ale jak jsem to začal zkoumat, tak na fotce té S-199 chybí otvor na snímací části. Ale je docela možné, že na "pevné části jich bylo víc, symetricky rozmístěných (ale kolik???) a na snímací části kužele jen jeden. Na to odpoví až návštěva ve Kbelích :cry: .

Co bylo docela peklo, tak výroba těch oválných krytek na spodní část kování. V reálu mají asi 1,8 x 1 mm a bylo potřeba je podržet v pinzetě, aby se srazily hrany do oválů. Celkem jsem jich vyrobil přes dvacet, protože většinou při finálním opracování jsem více stiskl pinzetu (a to mám chirurgickou) a pink, odletělo to někam do horoucích pekel (za Houmerem :grin: ) . Než to hledat, tak jsem stoicky ukrojil další a po dvou minutách to odletělo za svým prokletým starším bráchou. Co se povedlo, jsem okamžitě lepil na spodek, protože ztratit si již kompletně obrobený kus by bylo o infarkt. :grin: :lol:

A mám dotaz, přátelé a kamarádi (protože, kdo se s námi prokousal až sem, tak to již musí být minimálně přítel, neřkuli přímo kamarád :-D ). Až přilepím tu kabinu, chtěl bych ji vymaskovat Tamiya páskou a poté celýho Mezka stříknout tím autolakem "jarní topol", co doporučil prozatí nestavící trenér týmu Shindy řečený Snail (doufám, že tyto své iniciály nebude nikde veřejně používat, nebo se připojí k těm dnes pozatýkaným extrémistům :lol: ) . A zde narážím na zásadní problém. Kabina je vykoupaná v laku Future (viz o několik stran vepředu) a tak mám strach, aby při odmaskování mi to nestrhlo ten lak a nebyla pak nějaká flekatá. Samozřejmě tu pásku před použitím trocho "olepím" o dlaně, aby nebyla agresivní, ale stejně mám trochu obavy. A jinou kabinu vymáchanou ve Future nemám, abych to na ní vyzkoušel na nečisto. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Pokud by hrozilo , byť jen nepatrné, riziko stržení, tak to opravdu raději "vomatlám" tou štětkou, vždyť jsem před 12 roky naštětcoval i Bf-109G ve dvaatřicetině a doteť to někteří obdivují :lol: .

Ještě pro Moloko: Neztrácej ve svých 34 letech nervy, mě je 44 a mám pocit, že až tohle doklepnu, zasloužím si konečně stavbu Mustanga od Tamiy. Jen vhodím do krabice lepidlo, zachrastím a vypadne mi úžasný kit. Jenže mě čeká ještě jeden Hobbycraft kvůli tomu detail setu od Airesu, který bych zřejmě do UM nenarval (průřezy trupu).
Takže, co nás nezabije, to nás posílí a jak zní motto RAF "Per Ardua ad Astra" :lol: :grin: :-D
S tím prozatím dnes končím a jdu si ještě trochu zahořet v tanku (musím si zvykat, kdyby mě v procesu spojovali s Houmerem Rakvářem :lol: ) .
Přílohy
P1150479.JPG
P1150474.JPG
P1150473.JPG
P1150469.JPG
Mezek - Kbely (47).JPG
Mezek - Kbely (36).JPG
Mezek - Kbely (9).JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fredy » 04 dub 2012, 05:56

Pravdupovediac mám túto šialenú konverziu úplne na háku, ale nedá mi aby som sa nesklonil pre literárno-publikačným talentom pána Černého Huga. [-o< Ak máš svoj blog, či iný spôsob zhmotňovania myšlienok, rád by som o ňom vedel. Takýto človek ( podľa možnosti so zážitkami z Košíc ) by sa mi veľmi hodil do portfólia prispievateľov pre pripravovanú knihu o Lietaní v Košiciach.
viewtopic.php?f=1&t=62549

Ešte raz: Respekt ! =D> =D> =D>
Život je rad za sebou nasledujúcich provizórnych riešení.
Manfréd "Fredy" ŤUKOT
fredy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimeji » 04 dub 2012, 19:35

Budu za kacíře, ale s tím dokáži žít...
Hugo a spol tu celou dobu řeší neuvěřitelné ptákoviny (z posledních např. díra na vrtulovém kuželu druhé jakosti, která mohla vzniknout náhodně na pár exemplářích třeba na šichtě po náročné noci...), ale předvádí tak výživnou modelařinu a (hlavně Hugo, ale ostatní mu zdatně sekundují) tak čtivě psané posty, že se sem vždy dívám rád a většinou se neubráním pochvalnému mručení (za modelařinu) a smíchu (za komenty).
Děkuji a prosil bych nášup =D>
Jirka Klimek
Na mé výtvory pište, co vidíte a já uvidím, jak se s tím vypořádám, ale určitě bez záště a osobních impertinencí.
hotový a nevyfocený Razorback
Boj s Hindem-DOBOJOVÁNO
klimeji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 04 dub 2012, 21:18

Ahoj
jen v krátkosti. Díky za vaše pochvalné mručení, potěšilo [-o< . Blog žádný nemám, neb mě celkem časově vytěžují mí dva potomci, které musím formovat dle svého vkusu a možností, i když u toho patnáctiletého to je spíš o souboji osobností :lol: (ne, dělám si srandu, na oba jsem neskutečně pyšnej a dělají mi radost). A navíc se rýpu v dalších "blbostech" jako je bitva u Kolína 1757 a vůbec habsburská armáda od roku 1700 do konce monarchie a čs. armáda do roku 1950. Pokud někoho zajímá výsledek mých literárních potratů, tak jeden článek s postaveným modelem jsem měl (i s pravým jménem - černý Hugo je přezdívka z vandrů) v Modeláři č.2/2004. Schválně, zda pozná můj třeskutě humorný styl. A vážně pojatý článek Nasazení lehkého jezdectva v bitvě u Kolína možná vyjde letos ve sborníku našeho Regionálního muzea (pokud budou peníze a vůle vydavatele :( .

Pro Klimeji: Též díky za pochvalu a k těm "ptákovinám". Dle počítadla ohlasů na toto téma kouká dost lidí a možná i někdo, kdo bude schopen udělat "ultimativní" model Avie S-199 (o CS-199 nemluvě). Já to tedy rozhodně asi nebudu :cry: . A pokud ano, tak by bylo dobré, aby měl k dispozici co nejvíce podkladů, na základě kterých bude ten model vznikat. Třeba v měřítku 1/48 jsou ty díry ve vrtulovém kuželu téměř zanedbatelné, ale ve "dvaatřicetině" už by tam být měly. Společně jsme se dopracovali k novému vrtulovému kuželu a zvetšeným boulím trupových zbraní (díky Komisaři), zjistili jsme, že Hobbycraft je fakt jen pro tvrdý chlapy :cry: [-X ](*,) a celkově, že by to chtělo nový, krásný model pro širokou veřejnost. Vedlejším produktem je to, že se zřejmě podařilo odvrátit Eduardy od prostého přebalení Hobbycraftu =D> . Takže samá pozitiva a sociální jistoty. A humorným zakončením zcela v mém stylu bude to, až toho Mezka zcela dočubím při barvení, protože si musíme otevřeně přiznat, že firma Humbrol už asi nemá nás "natěrače" vůbec ráda. Zbývá divoké experimentování se spreji, případně v doupěti zla si půjčit stříkací pistoli a včas se od ní odtrhnout :grin: . Každopádně nebojte, o velké finále nepřijdete :shock: :o :? .
PS: co nějaký poznatek k tomu maskování na lak Future ??? To mě docela trápí. Jinak Hugouš šahá opět po štětce, to je jistota :paint:

Tak zatím ;-I
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DragonIII » 05 dub 2012, 06:08

K tomu maskování kabiny s lakem Future: osobně nemám žádnou zkušenost, ale ještě jsem v popisech stavby nečetl, že by s tím měl někdo problém. A kdyby měl, určitě by to zmínil. Asi bych ale pro jistotu použil maskol ( s ním mám naopak výborné zkušenosti ), ten jde dolů přecejenom bezpečněji. Třeba ale někdo přihodí vlastní poznatky.
Modelů jsem už nakoupil plno, teď si ještě musím koupit lepidlo...
DragonIII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 07 dub 2012, 19:39

Ahoj,nahrubo sestaveno,teť to sešít, potáhnout kůží(šedozelenou jak jinak)a oživit silou blesku.A poslat za temné noci na Hugouše :grin: Doufám že tvoje boubelka ještě není v nedbalkách a připravuje se na příchod nejkrásnější a nejpřesnější avie! :grin:
Přílohy
100_4391.JPG
100_4392.JPG
100_4393.JPG
100_4395.JPG
100_4396.JPG
100_4397.JPG
100_4398.JPG
100_4400.JPG
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 10 dub 2012, 17:37

Ahoj Houmí a všichni

HomerII píše:od HomerII v Sob Dub 07, 2012 7:39 pm
Ahoj,nahrubo sestaveno,teť to sešít, potáhnout kůží(šedozelenou jak jinak)a oživit silou blesku.A poslat za temné noci na Hugouše Doufám že tvoje boubelka ještě není v nedbalkách a připravuje se na příchod nejkrásnější a nejpřesnější avie!

To si piš, že se připravuje. Vrtuli bude pro sichr držet osikový kolík a do děr v šachtách nacpu česnek. A přemýšlím, že bych dal vrtuli z Buchona, ta je čtyřlistá ve tvaru kříže :grin: . A pak si může to tvé seštrykované monstrum přiletět ! Ale jsem v klidu, již slyším v dálce hrčet kola kočáru slovutné komise, ta ti ty pekelné rejdy zatrhne.

Tedy Hugouš se také neflákal a přilepil tu kabinu. Bohužel fortelně ](*,) . Před přilepením jsem ji ještě zbavil nečistot a vytřel navlhčeným ušošťouchem. Jako obvykle jsem to překombinoval a výsledkem je zkondenzovaná vlhkost uvnitř pekelně držící kabiny. :cry: . No nic, vám to přiznám, ale všude jinde budu tvrdit, že se jedná o zachycení konkrétní situace v 5:30 ráno po odplachtování stroje před letovým dnem a ta vlhkost byla pracně znázorněna pomocí přípravku Water scenic a bylo to fakt náročné, ji takto věrohodně vytvořit. Umí to jen nemnozí a Hugouš by to mohl vyučovat :evil: :mrgreen: .

Ale všimněte si prodloužené kapky držáku antény a děr ve vrtulovém kuželu :lol: . Kol si naopak nevšímejte vůbec, je to náhradní varianta pro případ, že ve válečných zmatcích nedorazí sorta A.
Zítra začnu natírat podvozkové nohy a kola. Nevíte někdo, zda se dělají stříkací masky na ty elyptické konce křídel pro kamufláže Mezků bezpečnostního letectva ? Až to bude schnout, vrátím se ke kabině a pokusím se znázornit tu trubičku pro ostřikování skel.

Tož zatím a jsem zvědav na pokračování rejdů z temného doupěte. Všiml jsem si, že nad Zálabím zhoustly mraky :grin: :lol: . A i Shindy Snail cedil koutkem úst něco o tom, že přišel čas na nouzovou variantu. Tedy doufám, že svou duši neupíše Rakvářovi za vyvolání pekelného klonu jeho nemrtvého Mezka :grin: :lol: .
Přílohy
P1150504.JPG
P1150503.JPG
P1150501.JPG
P1150497.JPG
P1150496.JPG
P1150495.JPG
P1150494.JPG
P1150491.JPG
P1150487.JPG
P1150489.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 10 dub 2012, 17:38

Ještě fota, co se nevešla.
Přílohy
P1150507.JPG
P1150505.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 10 dub 2012, 18:10

Tedy Hugo, jako "Mezek" to vypadá! ;-I
Jen bych malinko hlouběji zasadil vrtulové listy do náboje, ať tisícihran nevystupuje tolik z kužele. :-k
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 476 • Stránka 25 z 32 • 1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 32

Zpět na Rozestavěno