Madish: Je to možné, od Fujimi jsem postavila pouze RX-8 a Silvii S14 a nelze podle toho dělat nějaké úsudky, ovšem na koupi dalšího modelu od tohoto výrobce jsem už nenašla odvahu. Líbí se mi třeba jejich nové Lambo (krom té ceny samozřejmě), nicméně když jsem viděla dokončený model od různých modelářů, až tak přesvědčivě to na mne nepůsobilo. U Nissanu GTR měla Fujimi naopak velmi propracovaný podvozek, který vypadal mnohme líp, než provedení Tamiye. Přesnost a kvalita odlitků vypadala solidně, ale nezkoušela jsem to skládat.
Další dokončený model - Toyota Soarer 2.5GT/Aoshima *barva brilliant orange TS-56 + perleť TS-65 + čtyři vrstvy lesklého laku TS-13 *kovové stěrače, kola jsou z Lexusu - mají o něco menší ET a vytažené límce, jinak vše origo z krabičky *model byl až na pár drobností velmi přesný včetně velmi kvalitních odlitků, nádherně seděl podvozek
Lak na všech modelech leštím až po minimálně dvou dnech od poslední nastříkané vrstvy. Používám jen 3M pastu Finesse-it. Spáry a lišty kolem oken maluji vodou ředitelnými barvami od Tamiye, což mi umožní snadnou nápravu, pokud někde barvu přetáhnu. Zde jsou ještě další fotky Soareru včetně pohledu do interiéru a na podvozek z průběhu práce. Interiér jsem udělala v imitaci černé kůže se světlým prošíváním sedaček, palubovku a výplně dveří lemuje titanový dekor doplněný o detaily z leštěného Alu. Model mohl mít propracovanější paraboly světlometů, zadní jsem nakonec upravila polepem ze zrcadlové fólie a přední + mlhovky jsou nalakovány silver-chromkou od Testors, což je zatím nejlepší syntetika pro imitaci chomovaného povrchu, jakou jsem vyzkoušela. Fóliemi upravuji i odrazovou plochu zpětných zrcátek.
Je to paráda. Osobně bych to ještě trochu snížil, ale to je vkusem. Já jsem ovlivněnej tim, že jsem měl rád vždy Soarery trochu víc při zemi Doporučuju video SC Gone wild http://www.youtube.com/watch?v=2hUAjjoB7b8
Co se týče modelu dál, tak je zpracovanej kvalitně, lak ti vyšel suprově a vše je čistý. Sladěný je to taky moc dobře. Co jsem slyšel o testors, tak samí kladný věci na ty metalizéry.
A co se mi líbí jako perlička je ta linka na předním světle zevnitř, která ukazuje preciznost a čistotu, která provází stavbu
Srdečné díky za ohlasy a náměty, přátelé! To video je paráda, krásný nápad udělat takovou kombinaci, jsou to skutečně krasavci. Líbí se mi ten borec ve VW, jak tam pořád zápolí se selektorem...... O tom snížení podvozku jsem rovněž uvažovala, zadní část je celkem O.K, ale předek zkusím posunout o cca 2mm dolů, mělo by to jít, protože nápravy jsou "měkké" a dají se přihnout, což v tomto dokončeném stádiu umožní ještě dodatečné úpravy. Všimla jsem si chromovaného lemu kolem oken, tohle ještě taky doladím na svém modelu, s fólií to půjde jedna radost. Testorsy používám ráda, zlatá a stříbrná/chrom se mi hodně osvědčily, mohu jen doporučit. Mohly by sice rychleji vytvrdnout, ale i tak je výsledek práce s nimi perfektní. Fotky jsou na tom trochu hůř s osvětlením kvůli mizernému počasí, ale zkusím to vyfotit na sluníčku, kdy vynikne perleť na oranžovém laku.
Nyní pracuji na Aristu, je to obdobný model jako Lexus GS400, ale má to sportovní bodykit, upravený podvozek a větší kola. Po modelech mi zůstalo mnoho krabiček, které co nevidět proměním na trup plachetnice, na níž se už pomalu chystám. I tak budu dál stavět auta, ještě jich zbývá dokončit pět.
navrat doris ve velkem stylu .... opet modely paradni zpracovani, lak, detaily.... navic to sou japka ... teda lfa je podle me nejhnusnejsi auto (hned po bmw X6 ... to asi zustane nejhnusnejsi na svete) ale to zpracovani a cistota.... a navic soarer v uzasny barve ... tleskam a tesim se na pokracovani (a neco rozestavenyho ) jen by to chtelo nejakyho starsiho skylina (R32 a starsi) aby to bylo pro me naprosto idealni
Srdečně Vám děkuji za Vaše slova, přátelé, moc si toho vážím a motivuje mne to k dalšímu tvoření! Mám na své práci stále co zlepšovat a učit se, vesměs stavím modely bez úprav a přiznám se, že bych si zatím netroufla na ty okázalé úpravy a vylepšování, jaké zde mnozí prezentujete. Auta stavím hlavně pro radost a relaxaci, moc se mi líbí hlavně japonci - hodně s těmito auty jezdím i v reálu a fascinuje mne jejich vyspělá technika. Také mne těší, že jsem se už konečně naučila líp lakovat, tak si stavbu autíček docela užívám.
Šestý letošní model je dnešním dnem dokončen - MAX ORIDO 161 Aristo /Aoshima . Jedná se o úpravu Lexusu GS400,na jehož základě je tento model postaven. http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=16 ... a#p1265240 * model je oproti závodní předloze ztvárněn v civilnějším provedení, má však sportovní bodykit a snížený podvozek (ten byl součástí stavebnice, ale vyžadovalo to pár drobných úprav - zadní kola byla hodně mimo) * barva - Tamiya - zlatá perleťová metalíza MS-1 + 4 vrstvy laku TS-13 - byl to takový experiment a vcelku se mi výsledek líbí, i když barevný pigment mohl mít jemnější zrnitost; na víčku spreje MS-1 vypadala barva jinak. * kovové stěrače a chromovaná loga + pár drobností ze zrcadlové fólie v interiéru - ten je proveden v kombinaci tří kontrastních barev - bílé, černé a šedé/german grey * bodykit, který byl součásti stavebnice, vyžadoval dodatečné tmelení, protože na původní karoserii moc dobře neseděl - hlavně zadní nárazník a částečně i prahy * jinak solidní přesnost, trošku bylo potřeba doladit přední světlomety, ale jinak pohoda. U obou Lexusů byl dost nekvalitně odlitý podvozek, i když díly jinak pasovaly pěkně.
Nemam rad zlatou a nesnasim chrom na kolech.. Proto nechapu ze se mi to aristo tolik libi.. Ta metalizoperlet vypada docela zajimave a provedeni a lak nemaj chybu..