Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Avia S-199 Hobbycraft 1/48

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 476 • Stránka 24 z 32 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Avia S-199 Hobbycraft 1/48

Příspěvekod Černý Hugo » 22 bře 2012, 16:47

HomerII píše:od HomerII v Úte Bře 20, 2012 10:53 pm
Tak přeci jsi sundal to těsnění,já ti to říkal.

To se ti to směje, plantážníku, když to vizionáři lehce ujede :grin: :lol: . Ale zahalím se do důstojného mlčení s vědomím, že Koperníkovi se také smáli a G.Bruna dokonce upálili. Není snadné být v avantgardě :-D :grin: :lol: . Čestně přiznávám, že zde jsem fakt ujel a přání bylo otcem myšlenky. Vkládám zde vyřešení kvízu a za snahu odměňuji Komisaře, neb Houmí coby zasévač prvotních pochyb si to nezaslouží. [-X :tongue:

A abyste viděli, že nespím, ale poctivě makám, přikládám foto spodku křídel, kde se snažím o znázornění šroubů, kryjících sundavací panely. Nýtovat to nebudu, protože na dobových fotkách jsou ty mašiny skoro hladké, nýty byly přetmelené a začaly vylézat až po nějaké době služby. V podstatě by měly být vidět jen odklopné panely a krytky, jenže to by pak to éro bylo opravdu fádní. Taky na spodku křídel uvidíte, jak jsem přesouval krytky nabíjení zbraní, kdy jsem je napřed umístil podle fotek a výkresu a pak je přesouval, aby nezasahovaly do těch kanónových pouzder. A když jsem ta pouzdra tvarově předělal, tak kvůli profilu křídla nejdou použít na Hobbycraft a tudíž bude Mezek bez nich. Pak již nic nebránilo tomu, vrátit krytky zpět na původní umístění ](*,) ](*,) :agrh: :evil: . Tož zatím a já jdu relaxovat před posledním panelem.

PS: Houmí mlčí, ale všichni víme, že již má ve svých drápech Bf-109G-14 od UM. Myslím si, že v temném doupěti za Labem opět povstává zlo :lol: :grin: . Koneckonců, za Labem nikdy nic dobrého nebylo ! :lol:
Přílohy
P1150356.JPG
P1150354.JPG
P1150343.JPG
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 22 bře 2012, 21:00

Zlo ve své nekonečné pýše uřízlo u branďáka pantíky (celkem šest kusú #-o ) že je udělá lepší ,přesnější a funkční z hliníku. #-o Ale zapomnělo, že má ruce volšový,takže už je dělá počtvrtý a tiše si zoufá. #-o :cry: :cry: Do avie se pustí v neděli kdo se přidá? :flower: Bude vítán. :celeb:
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimeji » 23 bře 2012, 21:52

Nepřestáváte mě bavit! :grin:
Hugo: Že se na to nevy*ereš! Ale popsané a udělané to máš hezky.
'Zlo' nechám bez komentáře, neb je neznám - dlouho se tu nijak neprezentovalo...
Jirka Klimek
Na mé výtvory pište, co vidíte a já uvidím, jak se s tím vypořádám, ale určitě bez záště a osobních impertinencí.
hotový a nevyfocený Razorback
Boj s Hindem-DOBOJOVÁNO
klimeji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 24 bře 2012, 00:20

On to nevzdá,já ho znám.Nakonec z avie přece jenom udělá avii(boubelatou)ale udělá [-o<narozdíl ode mne :cry:
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 24 bře 2012, 22:35

Tak začínám stavět :celeb: .Použiju čumák a kola z ventury,střední část trupu a ocas z UM,křídla z ICM,boule na křídla z Hobby Craftu + doplňky.Konečně snad ukončím Hugoušovo trápení. 8-8 Kdo se přidá? =;
Přílohy
100_4357.JPG
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 25 bře 2012, 11:13

Vnadiš mě hezky.. ale mám toho jaksi moc...rozdělanýho..a to sem ještě upsal duši..eh Duben chmelu..respektive chmelnicím.. a Mezka si chci vychutnat..
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 25 bře 2012, 12:07

Ahoj Houmí
Koukám na tu tvou skladbu a je mi jasné, že jsem tě odhadl dobře. Zlo - čiré zlo a navíc nekromancie :lol: . Ve své temné kobce, kam sluneční svit nezavítá (a zřejmě i mail dbalý své pověsti nepáchne, protože jinak by jsi si ho dávno vybral - už jsem ti psal dva [-X ), hodláš při bůhvíjakých hnusných obřadech vzkřísit dávno mrtvého Mezka od Ventury a navíc prokřížit s jinými částmi v honbě za novým dokonalým tvorem. Hele, takovej týpek tady už byl, nějakej Němec, okolní tupci mu říkali doktor. Jak von se jen jmenoval, možná to byl i nějakej ten "von". Já už vím, Frankenstein !!! :grin: :lol: . A víš jak to s ním dopadlo, navštívili ho nespokojení sousedi s vidlema a pochodněma a mám dojem, že celej ten projekt nedopadl moc valně :lol: :grin: :-D . Jak jsem říkal, v doupěti za Labem nebylo nikdy nic dobrého :lol: . Ale čistě z vědeckého zájmu jsem zvědav, jak to dopadne :twisted: :twisted: . A vyber si tu mailovou schránku (tedy až slunce zapadne, nechcem, aby jsi se nám rozpadl dřív, než se dočkáme nějakého pokroku) .
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 25 bře 2012, 14:28

Jarek S. píše:Vnadiš mě hezky.. ale mám toho jaksi moc...rozdělanýho.... a Mezka si chci vychutnat..

Jarku, já taky a navíc jsem tento měsíc více v práci než doma. :cry: Mezek mne velice láká, mám nasysleny všechny možné doplňky, ale nestíhám. :cry:
Tak alespoň s napětím sleduji zdejší "budování Mezka". :-D
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Tomík » 26 bře 2012, 14:01

Omlouvám se jestli to už bylo zmíněno. Jenom sem to tady v rychlosti prosvištěl. Nebyli stejné kolečka i na příďových nohách u Švalvbin? Např.ve stavebnici od Tamiye jsou pěkné a navíc dvě verze.
Luboš Tomík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 26 bře 2012, 20:45

Luboš Tomík píše:Omlouvám se jestli to už bylo zmíněno. Jenom sem to tady v rychlosti prosvištěl. Nebyli stejné kolečka i na příďových nohách u Švalvbin? Např.ve stavebnici od Tamiye jsou pěkné a navíc dvě verze.

Ahoj, díky za postřeh, ale nemám Me-262 v měřítku 1/48, takže nemohu porovnávat. Ale na Tamiyu se časem chystám, takže to třeba bude o důvod víc :lol: .

Přátelé, jak říkala naše německá menšina, než jí bylo splněno přání vrátit se zpět do Říše (ale moc nadšení z toho potom nebyli, ačkoli bylo vyslyšeno jen jejich úpěnlivé volání, a dodnes hudraj, jelikož maj asi tu "německou nemoc", co krade paměť). Takže, jak vykřikovali "Es kommt der Tag!", nevím jak jejich, ale můj den nadešel právě dnes a mohu hrdě oznámit, že došlo k připojení (teď jsou všichni napjati :grin: ) no, hádejte čeho, křídel s trupem. Už tvoří jednolitý, kompaktní celek, a já si už navečer užíval ten pocit, když jsem Mezka škrábal na vytmeleném bříšku šmirglem :grin: :lol: . Doufám, že mne v samém závěru ještě pořádně nenakopne. Tedy instinktivně to čekám u barvení :grin: :lol: .

Ale nebyl bych to já, kdybych nezjistil, při závěrečné kontrole fotek, že jsem udělal krátké kolejničky pro odsunování krytu kabiny. Nevadí, náprava je už skoro hotová. 8)

A co náš zálabský nekromant, Houmí zvaný Rakvář ? Vypadá to, že zlo spí spánkem nespravedlivých, ale nenechal bych se ukolébat :shock: . Moc bych nedal za to, že se do čtrnácti dnů ozve od zálabské skály ten zprofanovaný výkřik " Ono to žijéééé !!! ", jež zvedne do povětří hejna havranů a nastane soumrak civilizace a stavby Mezků tak, jak ji do dneška známe a máme rádi :grin: :lol: :agrh: :bad: .

Tož zdar a já jdu tmelit, aby bylo zítra zase co brousit :grin: .
Přílohy
P1150426.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DragonIII » 27 bře 2012, 09:40

Jsem moc zvědav na to jak bude vypadat v barvě - teď je to flekaté od tmelu a stříbné barvy. Ale po nástřiku alespoň surfu to bude už něco jiného. Držím palce. Zatím krásná práce.
Modelů jsem už nakoupil plno, teď si ještě musím koupit lepidlo...
DragonIII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 01 dub 2012, 18:54

Ahoj přátelé,
dnes mě trochu honí čas, takže nechám promluvit obrazy namísto mého literárního ega. Nicméně informace ze zákulisí. Dnes se sešla schůze stavitelů Mezků ve skutečně reprezentativním složení, nechyběl Shindy Snail a dokonce i Houmera Rakváře předvedla z jeho pitevny Mezků Policie České republiky (tímto děkuji čackým ochráncům zákona, kteří se jako jedni z mála nebojí vstoupit na Houmrovo prokleté území =D> ). A oba chlapci svorně prohlásili, že se do toho teď opravdu opřou :paint: ;-I , neboť čas do Nymburka se již krátí. Takže, nejenom já se těším na přehršel fotek z obou staveb a doufám, že toto téma díky bohatým příspěvkům obou "rychlíků" (a to si dovolím já, který rychlostí stavby zrovna nevyniká :lol: :grin: ) neklesne pod číslo deset na první stránce. K tomu jim dopomáhej Bůh (a Houmrovy důtky :twisted: ).

Tož zatím.
Přílohy
P1150458.JPG
P1150457.JPG
P1150452.JPG
P1150464.JPG
spodek trupu Bf-109G-6.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 01 dub 2012, 21:26

Nazdar Hugo.Bohuzial sa vyskytol problem.Bol som za dedom,lenze ta jeho cub...a terajsia mangelka zrusila vsertky fotky pred ich zoznamenim. Takze mam len spomienky a posladane foto,napr co som v Hatzerime nasiel !
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 02 dub 2012, 08:55

Ahoj Harvy,
je to smůla :cry: . Jak dokáže jedna žena smáznout kus letecké historie a tím přivést k zoufalství spoustu chlapů :? . Helena Trojská kdysi způsobila vyhlazení celého města, ale ta prý byla mimořádně krásná. Tak doufám, že je tvůj děda se svou nynější ženou šťastný, když už za to zaplatil (a mi s ním) vyzmizíkováním svého leteckého života ](*,) :cry: :bad: . Ale zpět k létání. Myslíš, že bys mohl alespoň v krátkosti uveřejňovat některé "špígly" z létání na S-199? Mimořádně zajímavé by bylo, kdyby si děda vzpomněl, s jakými podvěsy létal. Vzhledem k tomu, že se lišily nacvičované úlohy dle druhů podvěsů, tak by to snad bylo možné. Například, zda někdy v jednomístném Mezkovi odhazoval přídavnou nádrž, či s ní jen letěl, zda prováděl cvičné bombardování i s ostrými pumami a nejenom s cementovými, jakou nejvyšší hmotnost pumové výzbroje měl pod Mezkem zavěšenou, nějaké speciální procedury při nahazování Mezků a létání s nimi, úniky olejů a jejich vliv na výhled při letu atd. A to vůbec nemluvím o detailech, na které si asi nevzpomene: barvy cvičných cementových pum, povrchy strojů, zda byly pečlivě ošetřované a čisté, nebo při běžném každodením létání ušmudlané od unikajících paliv a maziv (některé fotky havarovaných by tomu nasvědčovaly, ale není jasné, zda k tomu nedošlo, až v průběhu poškození před vlastní havárií), atd. Kdysi v Letectví a kosmonautice vycházely vzpomínky starých flígrů z poválečných dob a někdy to bylo neuvěřitelné. A nemáš více těch fotek z Izraele???. Třeba spodek trupu a napojení křídel, více pohledů do šachet atd. ??? Pokud by jsi to umístil do tohoto vlákna, mohla by z toho být dobrá "studnice vědomostí" pro zkoumání a stavbu S-199. A mnoho teorií :grin: :lol: :-D a diskusí.

Dnes zkusím vyrobit ty oválné rychlozámky, pitotku a vrtuli. Tož uvidíme. Vrtuli použiji od AML (díky Komisaři), jen se do ní pokusím udělat dvě díry :grin: :lol: . Jestli najdu fotky, tak je sem pověsím. Pokud ne, tak s vrtulí počkám do otevření Kbel. Hodláme s Houmerem udělat fotografický nájezd na CS-199 a hlavně zalézt pod ní, abychom udělali fotky spodku trupu a šachet z úhlů, kde nám dokumentace zatím chybí. Doufám, že nám to zaměstnanci Kbel umožní. Pokud se nebudeme dotýkat stroje, tak by snad neměl být problém.

Mějte se všichni fajn a zatím.
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 02 dub 2012, 17:51

Ještě hodně hrubá stavba. :-D Ale aspoň něco 8-8 ventura stále žije =D> teda, tak trošku. :grin:
Přílohy
100_4373.JPG
100_4374.JPG
100_4379.JPG
100_4384.JPG
100_4385.JPG
100_4386.JPG
100_4390.JPG
HomerII

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 476 • Stránka 24 z 32 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 32

Zpět na Rozestavěno