Nebylo něco podobného ve starým Modeláři nebo si to pletu??? Jinak je to paráda, a až to bude hotový tak naprostá bomba jako třeba řada tvých TP Tater!
"vy jste Anesteziolog????" "Ne údržbář, já tu měním žárovky"
Ne, nepleteš se. Už je to pár pátků. Ten z modeláře byl v měřítku 1 : 50. Ale proporčně nebyl moc povedenej. Měl jsem jen pár fotek a většina rozměrů je vycucaná z prstu. Tady jsem měl větší štěstí. Nafotil, změřil a za tejden ho rozřezali do šrotu . . .
Když tak na to koukám, tak ta bouda je určitě z papíru že? Doufám že kostlivec bude nabývat tvarů a uvidíme ho v nějaké pěkné diorámce třeba s tou tvojí "rozkuchanou" 148čkou
"vy jste Anesteziolog????" "Ne údržbář, já tu měním žárovky"
Joooo, tak to slintam. Jednou, až budu mít tak asi za tisíc let čas, taky se na něco podobnýho chystam. Jenom bych chtěl radši Škodovku E 301. Je to sice skoro to samý, ale líbí se mi víc. Chtěl bych i verzi s příhradovým výložníkem a dvojdílnou nakládací lžící. U nás na firmě jich ještě několik maká, a tak k nim mám trochu vztah. Tak že této stavbě fandím a přeju zdárné dokončení. Mimochodem, byly by nějaké ty materiály k mání. Podařilo se mi sehnat pouze výkresy z dobových prospektů, ty však jsou velice nepřesný a model se podle nich moc dělat nedá.
Celej model je z papíru. Tenkrát jsem používal čtvrtku napuštěnou vteřiňákem. Prohnala se tiskárnou, polejt, vyřezat. Fotky mě potěšily. Velkejch věcí se tahá dost, ale stará třistatrojka se už moc nevidí. Někde na netu jsem našel, že je ještě repasujou. Předpokládám, že je to novější typ řady E. Část rozměrů beru taky z dobových prospektů. Něco jsem si odměřil a zbytek dopočítal z fotek. Taky se mi dostal do ruky katalog náhradních dílů. To je hodně velká pomoc. Skenerem se prohnat může.