Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Artilleriewagen Dragon 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Artilleriewagen Dragon 1/35

Příspěvekod Johnycze » 02 bře 2012, 21:28

Ahoj všichni :) Jmenuji se Johnycze ( jen tady samozřejmě :D ) a jsem z Liberce.
Před několika měsící jsem objevil toto forum a po letech se ve mně znovu probudila vášeň stavět modely, se kterými jsem kvůli časovým a prostorovým důvodům přestal.
Začal jsem stavět modely zhruba ve 12 letech a přes letadélka jsem se dostal k technice :) Bohužel, když jsem po pár letech krom patlání několika nezaschlých barev přes sebe konečně pochopil, že to chce trošku více, než jen to, čas postupně mizel a krabice modelů, které jsem si vysnil, jak je postavím, zapadaly prachem:)...
Dnes je mi 20 let a už je to 5 let, co jsem na to naposledy sáhl, proto tento kousek berte s rezervou (nee, že by to kdy předtím bylo lepší 8) ). Snažím se hodně koukat, okoukávat a pokouším se poznatky převádět na moje výtvory :) Bohužel většina věcí z dob začátků se nedochovala a proto jsem začal jen s omezeným množství barev (koupil jsem 1 žlutou tamyia barvu a šedou vallejo :? ), tak omluvte případnou barevnou nedostatečnost-strohost :)
Model je čistě z krabičky a postavil jsem ho za pár dní, tak omluvte případné tvarové nedostatky. Základ Tamiya surf. pak nějaké to ztmavení hran, žlutá, filtry, wash, fading, odřeniny, pigmenty :) Nikdy předtím jsem takto komplexně nevyužil modelářské techniky, vždy maximálně wash a drybrush (postavil jsem 4 kusy voj. techniky :? :D ) Figurka je uplně první pokus namalovat vojáka, tak snad tu neurazím místní Pány modeláře:) Stavěl jsem to hlavně pro radost a odreagování, ale velmi rád bych zde také něco ukázal a případně si poslechl konstruktivní kritiku. Nikdy předtím jsem model nikde neukazoval, internet k tomuto účelu nepoužíval a středem znalostí mi bylo několik výtisků Modeláře a Novinek z našeho libereckého Techniku :)
Podložka bude časem, ještě nemám rozmyšleno, jak ty koleje "nařežu" a do čeho vsadím, tak to prosím berte, jako provizorní řešení :) Fotky hrůza, ale snad se to časem naučim 8) :)
Přílohy
6.JPG
7.JPG
4.JPG
2.JPG
3.JPG
5.JPG
1.JPG
Johnycze

• Odpovědět s citací

Re: Artilleriewagen Dragon 1/35

Příspěvekod jackwert » 02 bře 2012, 21:54

Jeto pěkný.Fakt.... =D> Jsem taky z Liberce a taky jsem se vrátil k modelařině.Jen škoda žetu není obchod :(
jackwert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jindřich Bernt » 02 bře 2012, 22:23

Vítej, nejni to vůbec špatný... =D> Jsme skoro sousedé, jsem z Jablonce...
Hotovo:
viewtopic.php?f=80&t=33211
viewtopic.php?f=7&t=33241
Jindřich Bernt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 02 bře 2012, 23:18

ta figurka je párádní u toho vagonu,no nvm ale nevím kde by se mohl takto odřít navíc jsou strašně symetrické a stejné ty odřeniny,ale s tím bojuje téměř každý
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 03 bře 2012, 14:55

co keby si skusil popracovat na fotkach? az som pozrel, ci je to fotene mobilom a ostal som v soku. nex-5 ???
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kuzma » 03 bře 2012, 15:25

Pěkný model.Jsem taky takový samouk. =D> =D> =D> =D>
Tomáš Kozmík
kuzma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Johnycze » 03 bře 2012, 22:16

díky za v celku pozitivní ohlasy [-o< :) samozrejme se ucim a tak se snad casem "najdu" co se tyce odrenin a cele povrchove upravy. verim, ze dalsi bude zas o kousek lepsi :) za ty fotky se jeste jednou omlouvam, mel jsem to jen pucene a absolutne jsem netusil, jak s tim..+ zmensovani, abych to tu mohl uploadnout tomu taky moc nepridalo :( do priste to snad vykoumam :arrow:
Johnycze

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky