Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

AIRSOFT

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 388 • Stránka 21 z 26 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 26

jakou zbraň?

řady AK
61
15%
řady AK
61
15%
řady M(M16,M14)
64
16%
řady M(M16,M14)
64
16%
řady Fn(scar,P90)
10
2%
řady Fn(scar,P90)
10
2%
řady Mp(MP5,MP40)
26
6%
řady Mp(MP5,MP40)
26
6%
steyr(aug A1)
9
2%
steyr(aug A1)
9
2%
jinou(L85)
12
3%
jinou(L85)
12
3%
ručku
11
3%
ručku
11
3%
nepoznám co to je
11
3%
nepoznám co to je
11
3%

Celkem hlasů : 408

• Odpovědět s citací

Re: AIRSOFT

Příspěvekod Tomadox » 31 říj 2011, 18:37

Zájem nemám,ale zajímalo by mně,jakou to má vlastně trvanlivost ?
Dominik "Tomadox" Tomášek

Už 16 let.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% se zdravou myslí a hudebním vkusem,hoď si tohle do podpisu.
http://www.modelyletadel.wbs.cz -můj amatérský web
Love Spitfire !
Tomadox

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DemolatorTom » 31 říj 2011, 18:45

Pokiaľ viem, tak trvanlivosť sa určuje podľa kódu na obale (asi zakódovaný dátum výroby) a teploty pri ktorej sa to skladuje. Aspoň tak to píšu na webe výrobcu. Ale počítam tak niekoľko desaťročí :grin:
DemolatorTom

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 29 úno 2012, 21:03

..zdravím pánové, mám urgentní dotaz. Junior si dnes poprvé zaválčil se svým novým miláčkem Thompson A1M1 a hned to blbě dopadlo. V zápalu boje sebou fláknul a upadl tak nešťastně, že ulomil zásobník i s částí zbraně ve které byl zasunutý. V podstatě se na maketě jedná o "motorové lože". Nemáte někdo přehled, zda se dají sehnat (za rozumnou cenu) takovéto díly samostatně.? Díky předem. [-o<
Přílohy
P2290016.JPG
P2290017.JPG
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 29 úno 2012, 21:13

Komplet by mohli sehnat tady :

http://www.armymarket.cz/elektricke-zbrane-K1
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 29 úno 2012, 21:19

..hmm, tam zrovna od Tokyo Marui nemaj nic.. :-k
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 29 úno 2012, 22:00

Tak prubni : http://www.anareus.cz
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 05 bře 2012, 22:32

Protože je Thompson prodejní "novinka" tak na něj nelze skoro nic sehnat..tedy co se náhradních dílů týká.. :-k Tak jsem popřemejšlel co s tím a pustil se do "opravy"... :-k Zlomené "motorové lože" je z plastu a tak bylo rozhodnuto, že bude slepené a přes sebe dostane kovovou dlahu. Tedy jakousi kulisu.. A tak jsem se dal do stříhání a vysekávání...
Přílohy
P3040001.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 05 bře 2012, 22:46

Při pohledu na kulisu je vidět, že samotný "mostík" mezi levou a pravou stranou je poměrně úzký. Je to proto, že skoro celé čelo, tohoto plastového dílu tvoří drážky pro zásobník. Samotná fabriční práce na maketě je hodně precizní a tak se zásobník zasouvá do zbraně tak, že kolem sebe nemá skoro žádné vůle. Tím se kovový "mostík" stal pro zásobník překážkou, která zabránila, aby se dorazil až na doraz. Plastový podklad pod tímto kovovým přemostěním se musel tedy o sílu plechu odfrézovat..(čímž ovšem vznikl další zádrhel..ale o tom až později)
Přílohy
P3040002.jpg
P3040004.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 05 bře 2012, 22:50

..je zajímavé, co všechno se při nešťastném pádu střelce dokázalo ulomit..jako třeba i tato kulisa před kompresorem.. :? Zatím nevím jaký vliv to bude mít na chod při střelbě. Možná bude potřeba dodělat i tento díl, aby byla dodržená tloušťka kulisy po celé ploše.. :-k
Přílohy
P3040004a.jpg
P3040004a.jpg (29.13 KiB) Zobrazeno 3750 krát
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 05 bře 2012, 23:08

..původně jsem myslel, ža kulisu budou na levém boku zbraně přidržovat funkční přepínače (dávka/jednotlivě a pojistka)..ale jejich díly procházející skrz boky jsou moc krátké a tak jsem musel otvory v kulise propilovat tak, aby přepínače "zapadly". Naštěstí tloušťka plechové kulisy nepřekážela páce na odjišťování zásobníku (díra s drážkou vepředu je právě pro osu odjišťovací páky-drážka je pro vratnou pružinu, která tlačí páku do polohy "zásobník zajištěn"). Dále je vidět nasazená otočná pojistka, která zajišťuje zbraň. Shodně vypadající přepínač (umístěný více vpředu), který přepíná režimy střelby (dávka/jednotlivě) na obrázku zatím nemá (v době focení) ještě vyvrtanou ani díru..
Přílohy
P3040005.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 05 bře 2012, 23:32

Obvodový tvar kulisy je na levém boku zatím jen v přibližném tvaru. Priorita v této fázi výroby je zaměřená na přesné sladění otvorů s "hejblaty" na zbrani. Také zlomené plastové součásti jsou zatím záměrně drženy v odděleném stavu. Jak se později ukázalo, bylo to moudré řešení, protože se se vším lépe manipulovalo. Jakési "jehly" na koncích kulis jsou myšlené tak, že budou v konečné fázi ohnuté ke zbrani a zasunou se do předvrtaných dírek tak, že uvnitř za zahnou a poslouží jako zámek. Mělo by to zabránit odchlypování zadní části celé kulisy při dalším (doufám že úspěšném) užívání zbraně. Případné přišroubovávání kulisy k plastovému dílu není v podstatě moc možné, protože boky plastového dílu jsou moc tenké (2-2,5mm), takže by šrouby neměly v čem držet. Doknce nejdou zevnitř ani pojistit matičkou, protože vnitřek takřka beze zbytku vyplňuje kompresor. Dalším důvodem pro zamítnutí příchytných šroubků je snaha o zachování jakés-takés maketovosti. Která bude sice kulisou částečně narušená, ale sada šroubků by na to upozornila dřív, než je nutné.. :-k
Přílohy
P3040004b.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 06 bře 2012, 00:15

..přechod na pravý bok..: Tady naštěstí nejsou žádné funkční díly. Takže by měla být celková výroba být jednoduší. No, jak se to vezme.. :-k Už na začátku jsem se zmiňoval o "zádrhelu" souvisejícím s mostíkem spojujícím levý a pravý plechový bok. První zádrhel způsobilo odfrézování plastu pod "mostíkem". Plech má tloušťku přibližně 1mm a tak jsem díky odebranému milimetru plastu musel mostík narovnat a znova ohnout do pravého úhlu právě o jeden milimetr vzadějc. Tím se mi operativně stalo, že se tento jeden milimetr přesunul na pravou stranu..(mostík se vyosil)..a při ohnutí pravé části kulisy k plastovému tělu už to dělalo cca 1,5-2mm.. :? Jak jsem se už zmiňoval, boky byly vystřihnuté (a v některých místech vysekávané) sice nahrubo a s ponechaným přídavkem materiálu, ale už to nebylo ono..! Ta pravá strana prostě neseděla..(byla hnusná..!) Znáte to...tohle jsou práce, při kterých začínat to celé znova se rovná skoro infarktu.. Naštěstí jsem při prvotním vystřihování celého tohoto kovového dílu udělal takovou malou botu.. Právě v místě tohoto ohybu mi "cvakly" nůžky a do místa ohybu udělaly "drážku" se současným maličkým nastřižením. Celé to místo se při práci na levém boku tak nějak postupně stávalo čím dál víc chatrné, ale pořád to ještě drželo. Asi by to vydrželo i později na hotovém díle, ale předané milimetry zleva nakonec rozhodly. Nejdřív jsem se přesvědčil, zda má kamarád tvrdou pájku a pak jsem to prostě odstřihnul. Odstřihl jsem to tak, aby na obou dílech vnikl jakýsi 2D zámek a doufal jsem, že vše zase spojím tak, jak si představuju.. :-k Měl bych dodat, že autogen jsem v ruce nedržel asi tak 15let, ale podle mých představ..je to jako jízda na kole..když to jednou umíš, tak už to nezapomeneš.. :-D Nač to tajit..spojení obou dílů se mi nakonec opravdu podařilo tak jak jsem chtěl a za chvíli se bude kompletovat.. Na poslední fotce je stav před tím vším. (Fotky "po" ještě nemám).. Na pravé části plastového dílu je vidět sada dírek do kterých byl nasazený (a přilepený) plastový díl maketově ztvárňující pružinový mechanizmus aretující přepínače na levém boku. Tvar dílu je původním lepidlem na plastovém dílu obtisknutý. Tady mě v současné době čeká ještě vyvrtání těchto dírek do kovové kulisy. Uvažuju o tom, že jeden, nebo dva z původních plastových "kolíčků" nahradím šroubkem a maketu pérového dílu zevnitř přišroubuju... :-k
Přílohy
P3040007.jpg
P3040008.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 06 bře 2012, 18:19

som zvedavý ako to bude fungovať. Držím palce. =D>
recepty: https://www.domacakuchyna.sk
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 11 bře 2012, 00:23

..a je tu pokračování..jak jsem avizoval, musel jsem jednu boční kulisu odstřihnout a znova spájet. Což se povedlo, ale bohužel tu zůstala malá kosmetická vada na kráse. Uprostřed mosazového svárového "jezírka" se udělala prohlubeň, která začala bejt hnusná, čím víc jsem se jí snažil zabrousit.. :? Fakt jsem to brousil hodně dlouho až už mě prostě bolely pacinky, ale dolíček zůstával stále přítomen..! Tak jsem se na to nakonec vyprdnul a nechal ho tam..! Na svojí obranu se pokusím uvést, že celá ta klempířina je tvořená prostě jen pomocí jehlovejch pilníků a dalšího, spíš modelářského náčiní.. 8-[
Přílohy
P3070003.JPG
P3070001.JPG
P3070004.JPG
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 11 bře 2012, 00:32

Jedna z posledních zkoušek přiložení plechárny na ještě neslepené plastové díly.. Plechové "jehly" na konci kulis, myšlené původně tak, že se ohnou směrem k plastu do předvrtaných dírek a tam zahnuté, jsem nakonec ostřihl. Rozhodnul jsem se, že je přecijenom nahradím šroubkama, které sice naruší maketovost, ale budou lépe plnit funkci aretace zadní části kulis u plastového lože.
Přílohy
P3070005.JPG
P3070006.JPG
P3070008.JPG
zdesko

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 388 • Stránka 21 z 26 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 26

Zpět na Volný pokec (Subject free)