Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Líbyjská T-55 "home-made Enigma" 1/72

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Líbyjská T-55 "home-made Enigma" 1/72

Příspěvekod CARLOS CHECA » 26 úno 2012, 21:39

Super rez a ten modrej kýbl je prostě k sežrání :P . . . . . =D> =D> =D>
Vystřelim z děla, páč mašinkvér je na hov.o M:-) !!!!!
Koupím různé modely 144 i rozestavěné, nabídněte, děkuji [-o<
CARLOS CHECA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mano1873 » 26 úno 2012, 22:28

Musím sa pridať =D> =D> =D> =D> =D>
mano1873

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 27 úno 2012, 06:31

Naprostej krasavec srovnání s Alexem je na místě , jen se zeptám a není to rejpání , sám bych to lépe nesvedl , ale to čisté břicho je záměr nebo opomenutí teda pokud to není klam , mě to přijde oproti ostatním částem podvozku jiné..... :) [-o< [-o< [-o< [-o<
Přílohy
dsc1254hv.jpg
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 27 úno 2012, 09:56

Nemám nic proti Martinovi ani proti jeho modelům,každý si může dělat jak chce a co chce a nějaké žabomyší války, které tady vedete mezi sebou jdou mimo mě. Modelařina je hobby a tak to také beru, někdy se zadaří a někdy ne, je to jen kus plastu a nedělám z toho vědu. 8)

Zarážejí mě oslavné reakce lidí zde na MF a srovnávání tohoto modelu s modely Alexe Clarka.
To není na místě, protože jeho modely jsou kromě povrchové úpravy vymakané i po modelářské stránce co se týče shody se vzorem a povrchových detailů.

Tenhle model je pouze technologický demonstrátor na vyzkoušení barevných technik, nic víc a nic míň.
Povrchová úprava pěkná, rezaté plechy se mi líbí. Jinak po modelářské stránce na tom není odvedená žádná práce, což Martin hned v úvodu píše.Nic proti tomu nemám, prostě si chtěl něco vyzkoušet a povedlo se. Udělal na tom modelu i dobrej seriál do Jak na to? =D>

Vše ostatní je karikatura na T55 z produkce Trumpeteru, bez jakýchkoli detailů a úprav,aby to alespoň trochu připomínalo skutečný vzor.Nechci se rozepisovat o chybách stavebnice,ale i při porovnání s fotkama je jasné, že tady toho spoustu chybí, dost věcí je nedoděláno a celkově je ten model po technické stránce špatný.

Tohle nikoho z hodnotících vůbec nezaráží a zvláště mě to překvapuje u těch co mají T 55 několikrát postavenou? Proč se tedy snažíte na svých modelech o nějakou shodu se vzorem, zhotovení detailů, lepty, motory atd., když pak tady oslavujete model, na kterém neni odvedená žádná modelářská práce, kromě hraní si s povrchovou úpravou.

Martine neni to nic proti tobě ani proti tvému modelu. Neber to osobně, nekritizuju tvoji práci. :)
Přílohy
lau-413.jpg
lau-413.jpg (37.06 KiB) Zobrazeno 1397 krát
lau-416.jpg
lau-414.jpg
lau-418.jpg
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RomanV » 27 úno 2012, 12:51

:grin:
Lokaji! Ohlašte své paní že přišel Antonio Serutti.!
-"Má smutek. Nepřijímá!"
RomanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 27 úno 2012, 13:01

Ďakujem kolegovia za vaše komenty [-o< [-o< som moc rád, že sa vám výsledok páči.

Honzo: tvoj koment si cením, máš vo všetkom samozrejme pravdu. Aby som konkuroval Alexovi, na to fakt nemám ruky ani vybavenie. Skutočne, ako si uviedol, toto bol len patinovací demonštrátor a vlastne len taká rýchlovka, ktorú som zlepil za pár hodín, keď som prežíval deň modelárskej depresie. Povrchovka bola hotová za 4 večery. Budem však na sebe pracovať, s Honzom Hovězákom sme sa dohodli na takom dueli, máme kúpené rovnaké modely v 1/72 a budem sa snažiť, aby sa moja práca aspoň priblížila tej Honzovej.
Inak som o tom, že Trumpeter je karikatúra T-55, samozrejme vedel, išiel som do toho s tým vedomím. Kto to dokáže, tak zistí, že čo sa týka lícovania dielov a jemného prevedenia detailov, je to moc pekný model.

nunymaster: na tomto modeli bolo pre mňa celkom orieškom vychytať zaprášenie, bol to môj prvý púštny tank v živote, takže som len pretupoval podvozok, pásy a kolesá namiešaným odtieňom pigmentu a všetko to zafixoval. Je prirodzené, že na pieskovej farbe tanku sa to dosť stráca... väčšina mašiny, ako aj tebou vyznačená časť, je teda patinovaná len olejovkami.
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 27 úno 2012, 13:38

Martine v pohodě, tady nejde o nějaké konkurování nebo dokazování si něčeho co jsem se dočetl z vašich minulých slovních válek s korkim, nebo s kýmkoli jiným, kdo od koho opisuje a čerpá inspiraci a nebo nečerpá, jelikož už jeho tvorba nemá dotyčnému co nabídnout....takovýhle bláboly se tady zcela vážně psaly. To mi hlava prostě nebere u modelařiny, která je pro nás jako hobby, relax od běžných starostí.
O tom to přece neni. Ne každý je stejně šikovnej, jeden umí tohle, druhý tamto, třetí umí malovat atd. Každý děláme chyby jak na modelech, tak v práci i jinde. Myslim, že jde o to, aby nám naše hobby přinášelo nějaké uspokojení. Stejně tak, by se mělo i rozumně přistupovat k nějakému hodnocení modelu druhých a ocenění jejich práce, nejen výkřiky Super a připojením mohamedánů s tleskači, ale i korektní formou vytknout nedostatky, nebo vyjádřit názor. Svým příspěvkem jsem chtěl naznačit, že se na modelu dá také hodnotit i něco jiného než jen povrchová úprava. Neni to myšleno nijak proti tobě, ale spíš tak nějak všeobecně jak na mě poslední dobou MF působí.

Dneska mi to nějak politicky myslí. :? :lol:
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Smetana » 27 úno 2012, 13:47

Jan Pavlik píše:Dneska mi to nějak politicky myslí. :? :lol:

No jo no.....blížící se volby :lol: :-D
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Tomáš Smetana

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 27 úno 2012, 14:39

Honzo, ja som to ani nijak zle nebral. Tvoje názory si vždy cením a som vždy rád, keď sa vyjadríš k nejakej mojej 72ke - nie je to totiž moja parketa a som tu tak trošku mimo (všetky návyky z 35tiek atď). Tých kecov a slovných vojen tu bolo, preto som si povedal, že mi to nestojí za to nejaký model viac rozpitvávať v rozostavanom, lebo mi to len bralo chuť k modelárčeniu. Korki si nachádza záľubu v komentovaní toho, ako idem dolu vodou a ako nie som inšpiratívny, ale je to pre mňa zamindrákovaný nímand, ktorého slová majú nulovú hodnotu.
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 27 úno 2012, 16:01

bratm uz si mozes pisat titul ... RNDr. :-D
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 27 úno 2012, 18:19

Honza Pavlík: presne ako si napísal....niekto, je šikovný v tom, iný v onom.....ja napr. staviam 72ky už pomerne dlho, po technickej stránke to myslím vcelku zvládam, ale pri maľovaní som vždy vedle jak ta jedle, preto sa mi strašne páčia takéto modely a myslím, že nehovorím len za seba.....nech už je Trumpy akýkoľvek model, momentálne je najlepší na trhu. Niektoré chyby sú proste odstrániteľné ťažko, preto by som sa aj ja na na koľké z nich vy..ral. Aby som to zhrnul, rád si pozriem "omaľovánku" a nejaké presné tvary neriešim, hlavne, že sa to na T-55 dosť verne podobá a hlavne povrch lahodí oku. Je to predsa hobby a radšej menej presný a pekný model ako super verná kópia v jednej farbe bez života. Áno existujú ovšem i výnimky, ktoré dokážu nájsť kompromis oboch ciest ako napr. ty, preto tvoje modely nielen ja považujem sa výborné......toľko zas môj názor už keď sa to tu začalo pitvať 8) Nič proti nikomu, svetu mier a modelom zdar :)
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RomanV » 27 úno 2012, 18:41

Taky jsem dneska dobře rozjetej a tak si dovolím oponovat tomuto příspěvku :)
Jan Pavlik píše:Nemám nic proti Martinovi ani proti jeho modelům,každý si může dělat jak chce a co chce a nějaké žabomyší války, které tady vedete mezi sebou jdou mimo mě.
To právě moc nevypadá... :-k
Jan Pavlik píše:Zarážejí mě oslavné reakce lidí zde na MF a srovnávání tohoto modelu s modely Alexe Clarka.
To není na místě, protože jeho modely jsou kromě povrchové úpravy vymakané i po modelářské stránce co se týče shody se vzorem a povrchových detailů.

Dovolím si nesouhlasit protože jsem už viděl Alexův model co byl po stavební stránce odfláknutý a vše bylo dohnáno povrchovkou. (tu má v dnešní době Martin lepší! )
Jan Pavlik píše:Vše ostatní je karikatura na T55 z produkce Trumpeteru, bez jakýchkoli detailů a úprav,aby to alespoň trochu připomínalo skutečný vzor.Nechci se rozepisovat o chybách stavebnice,ale i při porovnání s fotkama je jasné, že tady toho spoustu chybí, dost věcí je nedoděláno a celkově je ten model po technické stránce špatný.

Klidně se o chybách stavebnice rozepiš, já vím pouze o špatné věži (to je ostatně jediné co řeší třeba tvůj opravný set) .Na tomto modelu ale ten špatný tvar věže není díky těm přídavným plechům vidět, tak o co gou...?
Jan Pavlik píše:Tohle nikoho z hodnotících vůbec nezaráží a zvláště mě to překvapuje u těch co mají T 55 několikrát postavenou? Proč se tedy snažíte na svých modelech o nějakou shodu se vzorem, zhotovení detailů, lepty, motory atd., když pak tady oslavujete model, na kterém neni odvedená žádná modelářská práce, kromě hraní si s povrchovou úpravou.

To je směřovaný na mě...?
Lokaji! Ohlašte své paní že přišel Antonio Serutti.!
-"Má smutek. Nepřijímá!"
RomanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 27 úno 2012, 19:44

Za hodinu odjíždím, pakuju a tak nemám čas na polemiky.

Romane
citace
ad.1 - nevim z čeho tak usuzuješ?nikdy jsme neměli spolu žádný konflikt ani výměnu názorů, tak nevim na co narážíš?

ad.2 - měl jsem na mysli poslední srovnatelnou Lybijskou T 72, nevím jaký model máš ty na mysli? Ohledně povrchové úpravy 100 lidí, 100 názorů...těžko říct. Hodně dělají fotky.

ad.3 - myšleno na tuto konkrétní lybijskou T55 - porovnej model s fotkama, je to jiný stroj. Z důvodu oplechování není špatný tvar věže patrný, ale další rozdíly mezi modelem a skutečným tankem si snad najdeš.... sání k motoru má mít krovky ve všech pozicích, zadní čelo korby držáky sudů, věž má mít jiné poklopy, Dšk, závěsy, reflektor, propojení Luny s kanónem atd.

ad.4
Víceméně ano.Zaráží mě, že modelář tvých kvalit, který dokáže udělat kompletní scratchbuildt celého modelu, vysmahne perfektně několik vymakaných T 55, kde nahradí 80% modelu svými díly, drobné detaily,lepty a dělá na modelu každý možný detail atd. vypustí takovej blábol, že by tohle nikdy nedokázal....nechci se s tebou nijak dohadovat, ale povrchovka, kterou předvádíš na svých modelech je naprosto vpohodě a věrně znázorňuje realitu předloh, které děláš....tak co bys nikdy nedokázal?

Ten typ znáš dost dobře a je zajímavé, že chyb jsi si nevšiml, neupozornil na ně.Ty bys nechal na pojezdových kolech ten vzorek...myslim, že ne? Zde nejde přece jen o chválení ať se jedná o kohokoliv.Stejně může kdokoliv zdrbat můj model, tvůj nebo někoho jiného. Proto je forum a vyjadřují se zde nějaké názory...slušnou formou a každý, kdo sem dává svůj výtvor s tím musí počítat.
Ten kdo to neunese holt za sebou práskne dveřma, vymaže své příspěvky a nebude přispívat...nebo si z toho třeba něco odnese a posune se dále a modelaříme vesele dál.

Martine, přesně tohle flame jsem nechtěl rozpoutat....takže omluva....měl jsem ti tam dát dva tleskače a byl by klid.

Nebudu na netu, jedu na loď, připojení omezené...tak happy modeling a neberte to moc vážně :)
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Anděl » 27 úno 2012, 20:28

Model se ti povedl po vizuální stráce na 1 !!! k patině vše podstatné napsal Nuník. K podstatě věci se naprosto a bez výhrad ztotožňuji z Honzou !!!!!!
http://www.kpmct.ic.cz/
Jiří Anděl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod CARLOS CHECA » 27 úno 2012, 23:13

Modeláříme z radosti,aspoň většina z nás,doufám! Někdo si ujíždí na madlech,předělává sváry,počítá články pásu,dodělává nejty,šrouby,někdo si rád pohraje s povrchovkou! Dělám spíš druhou válku a 55 nemám nakoukanou,fotkám je to podobný a co upoutá asi na první pohled je fakt hooodně slušně provedená rez a o to asi Martinovi šlo! Ale co člověk to názor a proto forum! A že to Martin dělá s radostí je pro mě důkaz ten krásnej novej modrej kýbl :-D ! Za mě super
Vystřelim z děla, páč mašinkvér je na hov.o M:-) !!!!!
Koupím různé modely 144 i rozestavěné, nabídněte, děkuji [-o<
CARLOS CHECA

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky