Kedže pre svoje lodné "projekty" stále hladám nejaký nový spôsob stvárnenia vody - chcem ich mať s plným trupom, ale vo "vode", čo by pri ich velkostiach s použitím klasických umelých vôd bolo dosť drahé - tak som si na pokusy kúpil dve ponorky, ktoré sa mi aj tak páčia a hlavne sú o dosť lacnejšie ako lode, takže ak sa to nepodarý podla predstáv, tak to ešte predýcham. Surcouf od HobbyBoss a ruskú krížnikovú K-21, obe v 1:350.
Prvý prišiel na rad francúz. Aj keď je to pokus o vodu, nehodlám odfláknuť ani "krála korzárov". Zatial mám trup s vežou kde som doplnil doskové paluby (v modeli boli hladké), nejaké tie dvere a kedže sa mi nepáčilo riešenie uchytenia plavákov na palubnom Bessone M.B.411, vyrobil som nové z drôtu podla podkladov. Nie je 100% ( pri tej velkosti som rád že som to vôbec spravil), ale podla mňa ovela lepšie ako riešenie z krabice.Z dalších úprav ešte plánujem nové signalizačné svetlá na veži, uchytenia rádiodrôtov, upraviť žeriav s zaveseným lietadlom nad vodou, systém odkrývania delových hlavní a nejaké drobnosti. Další postup bude o týždeň.
Tu je náhlad na stavebnicu
http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=8788