Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Heavy Cruiser A34 Comet BRONCO 1/35

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Heavy Cruiser A34 Comet BRONCO 1/35

Příspěvekod Jarda B. » 21 led 2012, 17:56

Přidávám model ve stadiu těsně před dokončením, i když během focení mě napadlo ještě pár drobností, co by stálo za to dodělat.
Model je jediná stavebnice tohoto tanku v tomto měřítku. Nestaví se špatně, všechno pasuje, jak má.
Ale zároveň má stavebnice docela dost chyb, ale všechny se dají vyřešit, buď použitím doplňkových setů nebo samovýrobou.

První, co mě praštilo do oka byl hledací světlomet na věži, ten, co je ve stavebnici se velikostí hodí tak na čtvrtku. Nakonec jsem si ho "vypůjčil" z Cromwella od Tamiye, na další model, co z něho chci ho nebudu potřebovat. Stejný problém mají i generátory kouře na zadním pancíři, použil jsem lepty od Eduarda. Bohužel, ještě to není vše, přední poziční světlomety jsou také malé, vyrobil jsem si je sám, opět podle Cromwella.

Další docela závažná chyba je velitelská věžička, rozměrově tak nějak odpovídá, ale je příliš vysoká. Dá se to opravit, prostě se odspodu zbrousí a je to. Já jí nebrousil, byl jsem líný a použil jsem odlévanou věžičku.

Plachtová maska kanónu je odlitek LionMarc. Nikde jsem nenarazil na fotku bojově nasazeného Cometu, který by byl bez masky. Říkám si, že by je neubylo, kdyby plachtová maska byla už ve stavebnici. Totéž platí o náhradních článcích pásů, které ve stavebnici taktéž nejsou. Je potřeba dokoupit zacvakávací pásy BRONCO AB3511, kde jsou i články na věž.

Na tažném laně budou ještě karabiny, které jsou hodně vidět na fotografiích, nikdo je však nevyrábí. Zatím tu něco "potím" z plastové destičky, stejně jako na tomto mém modelu: viewtopic.php?f=7&t=52672

Hlavně kulometů jsou od SKP model.

Ze stavebnice se dá postavit tank jak z druhé světové války, tak i poválečné verze. Já jsem stavěl tank z druhé světové války, bude britský, o markingu ještě není rozhodnuto.

P.S.: omluvte čistotu, tedy spíš nečistotu stavby, vím o tom, je to u mě problém.
Přílohy
MF1.JPG
MF2.JPG
MF4.JPG
MF5.JPG
Jarda B.

• Odpovědět s citací

Re: Heavy Cruiser A34 Comet BRONCO 1/35

Příspěvekod Jirka Zahradník » 22 led 2012, 09:57

Chválihodný počin a děkuji za něj, už hodně dlouho jsem neviděl žádný postavený. Sám mám nachystanou stavbu z poválečného Německa (samo že britský :P )
Jirka Zahradník

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda B. » 12 úno 2012, 17:43

Menší posun, opravil jsem ještě pár chyb, které stavebnice má, na některé jsem byl upozorněn, něco jsem vykoukal z fotografií.
Jedná se - o příklop nabíječe, který má mít oblé rohy, ne stavebnici jsou hranaté
- chybějící plnící hrdla k mazání hnacích kol, vyrobeno z destičky a kulatinek, víčko z leptů ABER
- oprava kabelu ke světlometu a odstranění přebytečných průchodek k zadýmovacím granátům, které měli až poválečné verze
- odstranění štítku na zadní straně bedny na věži
- nový kabel od bedny s telefonem na zadním pancíři

Myslím, že teď už by to mohlo být vše a pomalu půjdeme do surfu (po důkladné očistě).
Přílohy
MF6.JPG
MF7.JPG
Jarda B.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Kubelík » 14 úno 2012, 20:01

Super popis potřebných změn. Tvoje téma použiju jako mustr pro stavbu mého Cometa. Tedy někdy ve vzdálenější budoucnosti. :D
Galerie:
Humber Mk.I SC 1/35
Akutan Zero 1/72
Stavba:
BTR-40 1/35
Bf 109G-2 Finemolds 1/72
GMC CCKW + Bofors 1/35
Miloš Kubelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda B. » 12 čer 2012, 12:46

Hotovo. viewtopic.php?f=7&t=67107