Síro je to samozrejme krása. Máš perfektný cit pre detail, trpezlivosť s doplnkami k modelu, máš perfektné nápady na podložky i na figúrky, ktoré vieš navyše skvele spracovať. Historická presnosť model zasa len pozdvihuje. Napriek tomu, že sa mi hakle nepáčia, tak nad týmto hlboko slintám a predsudky voči mašine dávam stranou
Čo mi je však proti srsti sú efekty mokrého blata na podvozku. Ja viem, že z toho nie je takmer nič vidno, ale príde mi to strašne ostro ohraničené, doslova hrubo napatlané a vzhľadom na tvoje schopnosti dosť také "mimo kontext". Udrelo mi to do očí už pri patine Jagdpanzeru IV. Nemôžem si pomôcť, prepáč.
Inak tvoju prácu, samozrejme, obdivujem, a momentálne popri skúškach taktiež tvrdo makám na našej "dohode"
Pětatřicetiny zpravidla nekomentuju, ale tady si nemůžu pomoct, hlavně vzhledem k předloze Pro mě naprosto nedostižný nástřik, čistota stavby a patina, vyzdvihl bych hlavně zaprášení a odřeniny! Můžu se zeptat, ty červeno-bílý pruhy jsou povstalecký označení? Něco podobnýho jsem viděl v Modeláři na Pumě z Pražskýho povstání. Taky by mě zajímalo, co je to za trávu na podložce? Vypadá vážně dobře.
Děkuji za komentáře a chválu . Tráva je ze třech surovin . Trávy pro mod. železnici , koudele a vlasů kukuřice . Vytvářím si jednotlivé drny , které zasazuji do vpichů v podložce . Vše je nepravidelně přestříkáno několika odstíny zelené a na konec je proveden suchý štětec žlutozelenou olejovkou .
Bílá a červená barva jsou slovanské barvy a po vzniku ČSR to byla i oficiální kombinace . Vzhledem ke kolizi s polskou vlajkou byl někdy v roce 1919 -1921 přidán modrý klín co by symbol Slovenska . Bíločervená kombinace sahá do dob národního obrození kdy jsem byli dle některých výzkumů chybně přiřazeni ke Slovanům . Proč se v květnu 1945 vypouštěl modrý klím je prý proto , že Slovensko zradilo ČSR a dalo se na stranu Hitlera .