Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Bf 109E-1 (1/48, Eduard), aneb malá noční můra.

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Bf 109E-1 (1/48, Eduard), aneb malá noční můra.

Příspěvekod bellx1 » 03 úno 2012, 07:36

já to tady čtu, a už se ani nedivím,že Edi skončili s technikou hned po Hetzeru. (na něm totiž asi bylo všechno taky úplně blbě a byl vlastně nepostavitelnej.) Tyhle tři stránky mě opravdu utvrdily v tom, že Češi (a Slováci- abych nezapoměl), jsou neuvěřitelně nevděčnej národ. Tady se posílá mezi modelářskou spodinu bezkonkurenčně nejhezčí stodevítka na trhu jen proto, že nemá ustavovací kolíky na křídlech, a není tam dostatečně velkej kolík na usazení motoru? :grin: :grin: :grin: :grin: Jak už tady psal Begy nebo kdo,co by za takovouhle firmu dali angláni.!! Hlavně že půl českýho národa uchcává nad kvalitou reinkarnovanejch Airfixů. Posledně jsem se díval na jejich NOVINKU!!!! -Sworfishe, a měl jsem pocit , že jsem se vrátil na začátek devadesátých let -hnusná hmota, hnusný rytí a jak mi bylo jedním jejich obdivovatelem řečeno- má to komplet interiér- má, ale ten by uspěl hrubostí detailů tak ve dvaatřicetině. Kdyby s něčím takovým vylezlo MPM, tak je rozcupujete na kusy. Upřímně se divím firmě Eduard, že se ještě nezbalila, neodstěhovala se třeba do USA, nebo GB, protože tam by nejspíš nemuseli poslouchat tyhle fňuky o tom, jak všechno dělají špatně. Modeláři,(hlavně čeští)přece vždycky volali po tom, aby byly stavebnice co nejdetailnější už z krabky.(logicky vždycky budou složitější na postavení, a tím pádem už nebudou pro tu nejširší model. veřejnost) A když Vám to někdo dá - a navíc je to domácí firma, tak místo slov chvály a národní hrdosti- noční můra #-o #-o #-o .Co na to říct ????? Co by pak měli o svých A- Modelech ,nebo Special hobby modelech říkat Mistři, jako je např. Laco Hančár a jemu podobní. Předem upozorňuju, že nejsem členem žádný z místních zájmových skupin,združených kolem některého z výrobců, ani nejsem členem dozorčí rady nejhorší modelářské firmy na světě (myšleno Eduard), -teda pokud nějakou dozorčí radu mají. Tenhle příspěvek vyjadřuje jen můj osobní názor.

PS: Chlapi,víc lepte a míň řešte píč.viny. Pokud jsem se někoho dotknul, tak se omlouvám
"Konkurenci nesleduji,konkurencí pohrdám"- Jaroslav "Tango" Pilsen kit 2010
Petr Mazánek Světlá p. Ještědem
bellx1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod YETTY » 03 úno 2012, 07:49

Konečně to někdo napsal tak jak to je.Moje řeč a klidně si ty ˇˇodfláknutý ˇˇ výlisky koupim třeba 3X. :tongue: :tongue: :tongue:
SPL LIBEREC Martin ˇˇYETTYˇˇPlaček
YETTY

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marty81 » 03 úno 2012, 07:50

:grin: Já být panem Šulcem, tak už jim neprodám ani rezavej hřebík.
Martin Slouka - https://www.facebook.com/kpmprosek/
Marty81

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 03 úno 2012, 07:56

p. Šulc chce aby se chyby odhalili at můžou být příště zas o kousek dál. :-D Chmellda odhalil některé nedostatky a popravdě, takový kopance nebo nenakreslené upozornění co se má dát a co ne v návodu firmy jakou je Eda, je docela diletantská práce. Asi kreslí návod dřív než si pořádně slepí model a vyzkouší kde co pasuje nebo na co je potřeba upozornit v návodu. Když nás tady masírujou chvalozpěvem na svůj nový model , tak chci mít k němu taky odpovídající další ingredience, ne jen skvělé výlisky. Na návodech by měli ještě zapracovat. Hezky graficky udělaný, ale místy zmetek.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jester » 03 úno 2012, 07:59

Já bych jen byl nerad, aby to celé vyznělo jako kritika úvodní recenze. Ta je, alespoň podle mého, napsána super. Detailní fotky, kritické oko, které upozorňuje nás, méně zkušené, na případné problémy. Za takové recenze jen tleskám a cením si jejich otevřenosti. Je to podstatně lepší, než si přečíst do nebe chválící recenzi a pak se u otevřené krabice divit.
Spíš mi vadí, jak si někdo takovouto recenzi vezme a otočí ji. Z každé maličkosti udělá neřešitelný problém a nezapomene si škodolibě "plivnout" na výrobce a kvalitu jeho práce.

Ale asi se i tady ukázalo, kdo modely opravdu lepí a kdo jen "sbírá drby". Modelář napíše.. bez vodících kolíků se klidně obejdu, stejně je uřezávám.. no a pak ta druhá skupina píše o tradiční "kvalitě" Eduardu..a že Zvezda je stejně lepší...
V.T.
Jester

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 03 úno 2012, 08:00

Včera mi poštou přišla tahle stavebnice přímo od Eduardů. Po prvním zběžném pohledu do krabičky si myslím, že Eduardi odvedli k***a dobrou práci. Vytýkat stavebnici ustavovací kolíky je dle mého názoru na hranici blbosti. V celkovém kontextu si myslím, že tahle stavebnice má velký potencál stanou ve čtvrtce na špičce, co se týče verze "E".

Příští týden se vrhnu do stavby, jsem na to sám zvědavej. Dost. Nevím, jak by musela stavebnice vypadat, aby to nebyla "noční můra" a pak do jaké kategorie spadají kupříkladu A-Modely :grin: :grin: :grin: :grin:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 03 úno 2012, 08:04

Chmelldovo přívlastek :malá noční můra" se dá pochopit mnoha způsoby. Je divný že většina z vás to chápe jako kritiku stavebnice. Čím to asi bude? Malá fantazie? Já bych to pochopil třeba uplně jinak.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jester » 03 úno 2012, 08:06

Přesně tak
V.T.
Jester

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 03 úno 2012, 08:34

Panove, vazne jsme spravne nevdecnej modelarskej narod. Ale budu mit jednu poznamu na okraj.

Na Pilsenu 2011 jsme sedeli s panem Sulcem a Monikou a Chmelldou u jednoho stolu a vedli reci nezavazne zavazne o tom, jak by mela vypadat spoluprace mezi ModelWebem a Eduardem, a padla od pana Sulce zajimava veta:

Jen nam najdete jakoukoliv i sebemensi chybu a poradne to rozmaznete, at to mohu patricnym lidem omlatit o hlavu.

Mozna to neni uplne presna citace, za coz se pripadne omlouvam, ale Chmellda u toho byl a presne podle toho sepisuje tuto uvodni rychlou stavebni recenzi. Porovnam-li prvni zkusenosti s vetsim braskou 1:32, myslim si, ze stavebnice jako takova je dokonala, ale opakuji se stejne problemy - NAVOD. V nekterych pripadech priliz strucny, nebo nepresny. Ale navod se da do dalsich verzi upravit, pokud Eduard zareaguje na konstruktivni kritiku.

:arrow: :arrow: :arrow:

Stavebnice odstranila podle vseho nejvetsi nemoc 1:32 a to mista kolem usazeni olejoveho chladice a to je dobre. Usazeni podvozkovych sachet je uplne stejne jako u 1:32. Usazovaci koliky mohou byt spis na obtiz. 1:32 se mi diky nim mirne zkroutila.

Takze jedine chyby ktere se ted na Emilovi mohou hledat jsou uz jenom ty povestne nyty ...

:grin: :grin: :grin:
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 03 úno 2012, 11:40

Přátelé (doufám, že tím také nikoho neurazím), za tím co jsem napsal v úvodu a podložil fotografiemi, si stoprocentně stojím. A budu moc rád, když mi někdo dokáže opak, tím že model postaví a vyfotí přesně ty pasáže, které kritizuji.

Dělám stavební recenzi a to jak podle plánku (tak asi budou postupovat méně zkušení modeláři), tak podle toho jak bych model lepil doopravdy (ty ostatní, kteří mají větší zkušenosti). Své postřehy napíši a podložím fotografiemi.

Večer Vás seznámím s dalším postupem, a pokud vše dopadne dobře tak zítra si bude moci udělat na model vlastní názor na výstavě ve Stodu. Bohužel bez možnosti ukázání jak se vkládá motor a jeho přepážka spolu s interiérem do obou trupů.
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimeji » 03 úno 2012, 12:17

Interpretace názvu je na fantazii modeláře (mě se vybavila malá noční hudba).
Model vypadá parádně, ale návod je nedílnou součástí finálního produktu. Naštěstí je také nejsnadněji opravitelný.
Recenze má upozornit na chyby a chybičky, od toho je to recenze. Nikdo z nás sem přece nedává své výtvory jen kvůli poplácání po ramenou, ale proto, aby mu nezaujatí pozorovatelé našli nedotažené detaily, které on sám v průběhu práce třeba přehlédl!
Takže díky Chmellovi za parádní postřehy a díky Eduardům, že dělají takové modely jako dělají a že se chtějí zlepšovat.
Jirka Klimek
Na mé výtvory pište, co vidíte a já uvidím, jak se s tím vypořádám, ale určitě bez záště a osobních impertinencí.
hotový a nevyfocený Razorback
Boj s Hindem-DOBOJOVÁNO
klimeji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 03 úno 2012, 12:31

Martin Černý 'Černoch' píše:Chmelldovo přívlastek :malá noční můra" se dá pochopit mnoha způsoby. Je divný že většina z vás to chápe jako kritiku stavebnice. Čím to asi bude? Malá fantazie? Já bych to pochopil třeba uplně jinak.

Je to bohužel velmi nešťastná formulace, protože chtě nechtě to vyvolává negativní pocity. Noční můry jsou odjakživa spojovány s hrůzou...

To Chmell - podle jaký dokumentace porovnáváš stavebnici se skutečností? Nebo bude Tvá recenze pouze recenzí sestavitelnosti? Díky
Naposledy upravil Jakub Vilingr dne 03 úno 2012, 15:23, celkově upraveno 1
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 03 úno 2012, 12:44

klimeji píše:Interpretace názvu je na fantazii modeláře (mě se vybavila malá noční hudba).
Model vypadá parádně, ale návod je nedílnou součástí finálního produktu. Naštěstí je také nejsnadněji opravitelný.
Recenze má upozornit na chyby a chybičky, od toho je to recenze. Nikdo z nás sem přece nedává své výtvory jen kvůli poplácání po ramenou, ale proto, aby mu nezaujatí pozorovatelé našli nedotažené detaily, které on sám v průběhu práce třeba přehlédl!
Takže díky Chmellovi za parádní postřehy a díky Eduardům, že dělají takové modely jako dělají a že se chtějí zlepšovat.

Podpisujem v plnom rozsahu =D>
https://laci-ltd.uk/en/
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chory » 03 úno 2012, 14:54

Ty bláho, tak to čumím, co všechno může být špatné??? Tento model mám již pár dnů postavený a ikdyž jsem poslední modely Eduardů nestavěl (MiG 21 a Hellcat 1/72) dovolím si tvrdit, že je to nejlepší eduardí model. Tamii to hravě strčí do kapsy, stejně jako horší Hasegawu a o ostatních Emilech se ani nezmiňuji. Absolutně nechápu, kde je na té stavebnici problém s vložením motoru do trupu. Jde tam navléci zepředu a pokud jsi už měl vlepenou přepážku s motorem v jedné polovině trupu, musí tě kopnout do očí, že si nejdřív navlíkneš výfuky a pak doklepneš trup, né??? :arrow: Je to na první pohled viditelné. Pár chybek má, ty jsem vyjmenoval do článku, který vyjde v M-2/12. V návodě se také něco najde, ale to ve všech. Ale chyby má i Mustang od Tamky a z toho jsou všichni hotoví, nepíšou do Tamiye "co všechno by tedy zcela určitě měli dělat jinak!!!" atd. :shock: To vypadá, že kdyby jakýkoliv český výrobce udělal zlatou cihlu, bude u českých modelářů málo zlatá :D :D :D

Model beru do Děčína, tak pokud se někdo bude chtít na něco zeptat, budu v hospůdce u Andyho :lol: :lol:
Details Scale Models
Chory

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 03 úno 2012, 15:12

;-I =D>
Chory píše:Ty bláho, tak to čumím, co všechno může být špatné??? Tento model mám již pár dnů postavený a ikdyž jsem poslední modely Eduardů nestavěl (MiG 21 a Hellcat 1/72) dovolím si tvrdit, že je to nejlepší eduardí model. Tamii to hravě strčí do kapsy, stejně jako horší Hasegawu a o ostatních Emilech se ani nezmiňuji. Absolutně nechápu, kde je na té stavebnici problém s vložením motoru do trupu. Jde tam navléci zepředu a pokud jsi už měl vlepenou přepážku s motorem v jedné polovině trupu, musí tě kopnout do očí, že si nejdřív navlíkneš výfuky a pak doklepneš trup, né??? :arrow: Je to na první pohled viditelné. Pár chybek má, ty jsem vyjmenoval do článku, který vyjde v M-2/12. V návodě se také něco najde, ale to ve všech. Ale chyby má i Mustang od Tamky a z toho jsou všichni hotoví, nepíšou do Tamiye "co všechno by tedy zcela určitě měli dělat jinak!!!" atd. :shock: To vypadá, že kdyby jakýkoliv český výrobce udělal zlatou cihlu, bude u českých modelářů málo zlatá :D :D :D

Model beru do Děčína, tak pokud se někdo bude chtít na něco zeptat, budu v hospůdce u Andyho :lol: :lol:

Na stole: Mezek, P-51D Mustang, Fw 190A-4, Bf 109G-6
Miloš Völkl

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno