Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

nedtrans: web o modelech kamionů

Odeslat odpověď
Příspěvků: 578 • Stránka 9 z 39 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 39

Ve věci pokračování vzorové stavby je mi nejsympatičtější možnost

A
1
2%
A
1
2%
B
1
2%
B
1
2%
C
2
4%
C
2
4%
D
12
24%
D
12
24%
Je mi to fuk.
9
18%
Je mi to fuk.
9
18%

Celkem hlasů : 50

• Odpovědět s citací

Re: nový nedtrans: aktualizace

Příspěvekod pistonleros » 28 led 2012, 11:39

Maxim ???? :shock: :shock: Za ten bych nedal ani dvacku. To je plátek pro ty, kteří ještě nemůžou, nebo už nemůžou... :grin: :grin: :grin:
Zlatej modelář...
Černá není barva, to je stav mysli...
2CV - hromada kachen
Praga V3S AD80
Hotovo:
Zetor Crystal 8011
STAVOSTROJ KNB-250
pistonleros

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 28 led 2012, 11:49

Je to asi tak, že každý se na věc dívá jinak a je ochotný dáva peníze za něco jinýho. Za kvalitní odborný časopis, jsem ochotný zaplatit.

O způsobu vzniku a vydávání časopisů si můžeme popovídat na Mini truck festu, protože v tomhle oboru mám nějakou zkušenost a také pár známých v různých redakcích, takže vím jak se věci mají a jak to v tomhle oboru funguje a věřte mi, že jsou věci a praktiky, které vás překvapí. Ale jak říkám, to je na osobní diskusi a nikoli na nějaký handrkování na foru.

Myslím si, že zaplatit stovku za Modelářeje v pohodě. Kolik vypijete měsíčně piv?
Naposledy upravil nedlloyd dne 28 led 2012, 11:50, celkově upraveno 1
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mára V8 » 28 led 2012, 11:49

Nekupuju ani jedno, kupuju si ty knížky ,,modelujeme bojovou techniku" za 400 a výjde mě to podtatně levněji, teď musím objednat tu s Airbrushem, ale to už jsme dost OT.
PS: nekouřím a piva vypiju tak 2 k dobrému obědu.
Rozestavěno:
Holanďanka SCANIA 142 V8 + vlek http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=158&t=87210
Něco z dokončených:
DAF XF 105 SSC: viewtopic.php?f=166&t=91578&p=1704747#p1704747
MAN TGX 26.480 6x4 http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=166&t=85017
Mára V8

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kryšot » 28 led 2012, 11:56

No asi takhle,co je dneska 100 Kč? Naprosto nic,myslíte že člověk kterej chodí dejme tomu do školy a dostává sem tam od rodičů nějaký drobný nedokáže za jeden celý měsíc našetřit 95 korun? Ano,kupuji ho už pravidelně,sem tam i Maxim a spoustu jinejch věcí a to nemluvim třeba o tom že prohulim 7O Kč denně.
Jak se říká: život je otázkou priorit :)
Ale dík za názory :) .............stejně vás neposlechnu :lol:
Kryšot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pistonleros » 28 led 2012, 12:01

Nehledě na to , že dnešní děcka profetujou daleko víc.... :?
2CV - hromada kachen
Praga V3S AD80
Hotovo:
Zetor Crystal 8011
STAVOSTROJ KNB-250
pistonleros

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 28 led 2012, 12:02

Tak to já vypiju hodně piv a vzhledem k povolání už radši nekouřím :-D .Nicméně modelář urazil za posledních pár let obrovskej kus cesty.Jeho původní obsah se změnil na čistě kitařskou záležitost a myslím,že předkládá to nejlepší co se modelů týká obecně a to nejen od nás.Díky němu člověk může posoudit jak na tom průměrný český modelář je v porovnání se světem,pravidelné výčty novinek o kterých se třeba jinde nedá dozvědět o různých postupech atd. ani nemluvě.No a cena?Co je dneska stovka?3 plzeňský v hospodě :grin: .Ty vypiju tak za hoďku,kdežto časákem listuju týden a nebo se ke starším číslům rád vracím.S takovuhle by tady nemuselo vycházet nic a to by asi nikdo nechtěl.Pavel
pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pistonleros » 28 led 2012, 12:09

Ještě naposled k tomuto tématu. Pavel má pravdu, je mě osobně vadí, že ho pročtu za 10min. Nemám kurs rychločtení, ale prostě mě absolutně nezajímaj letadla a tanky. Kouknu na fotky jak to tvůrce dělá a tím to pro mě hasne. Zato třeba článek od Honzy si přečtu i dvakrát. Vím že tady na to není asi odbyt, ale kdyby byl podobnej plátek čistě o autech a kamionech, dám za něj klído 3-5 stovek. Stejně jako vychzí v americe Scaleauto magazine. Ale autíčkářská komunita je tu malá a tady by to asi neprošlo.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
2CV - hromada kachen
Praga V3S AD80
Hotovo:
Zetor Crystal 8011
STAVOSTROJ KNB-250
pistonleros

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 28 led 2012, 12:26

scale auto podla mna nie je idealny priklad. jedine ako typ casaku, ale nie konkretne. mal som dva tri roky predplateny a po kratkom case (vychadza to raz za dva mesiace) to cloveka prestane bavit. je to casak pre americkeho modelara. tym je povedane vsetko. napriek tomu, ze je to teoreticky dokonaly casopis, ktory sa presne triafa do mojej modelarskej chute, dnes si ho nekupim, ani len ked ho "stretnem" na pulte.
este vyrazne horsie je na tom model cars magazine

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 28 led 2012, 12:29

Ono opravdu záleží na založení a povaze modeláře a úrovni, na které se tomu chce věnovat. Třeba já nemám Truck Model World předplacenej, protože mi dává podstatně míň než Modelář. Čas od času koupím pár čísel, ale pravidelně ho neodebírám, protože tam z 98% jsou modely postavené na úrovni, které už jsem dosáhnul. Dává mi to spíš dobré nápady než že bych nad ním modelářsky rostl. A to je právě ta subjektivní věc.
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod GlobeCZE » 28 led 2012, 12:48

Tak to ja zase TMW predplacenej mam a i kdyz vychazi jeste draz nez modelar, nemam s tim problem.. jednak me to zajima vicemene z vetsiny, druhak si potrenuju jazyk.. a tak no :)) Zrovna tak si pro radost celkem pravidelne kupuju TopGear za 85 Kc, ale taky ho ctu komplet... a kdyz si koupim za 130 korun Lode a Karavany, taky to prolouskam vsecko... takze to je cena za casopis, kdyzto z Modelare me taky zajimaj jen velky auta, za 100 za dve stranky uz je dost
Rozestavěno:
Scania 164L 480 6x2/2 Topline "Europe Flyer"

Nedávno dokončeno:
Scania 143H 420 6x2-2 Topline
Scania R620 LA4x2MNA CR19H

GlobeCZE

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 28 led 2012, 12:51

To já právě nedokážu pochopit. Jak vás na tom nemůžou ty letadla a hlavně tanky zajímat? Vždyť je to jeden špičkovej postup za druhým! Jedna parádní vychytávka vedle druhý! Jimenez, Wilder, Rinaldi...proboha vždyť to jsou Bohové povrchvé úpravy a je úplně jedno, jestli barví tank nebo cokoli jinýho!

Pochopil bych, kdybyste třeba řekli, že jejich práci studujete jinde, ale polovině z vás ty jména ani nic neřeknou...
Naposledy upravil nedlloyd dne 28 led 2012, 12:56, celkově upraveno 1
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod V12JT » 28 led 2012, 12:54

Modeláře kupuju drahný léta. Myslím, že jsem zachytil jeho přerod z "pro každého něco a pro někoho nic" na čistě kitařský časopis. Nikdy jsem nebyl v žádným modelářským klubu ani kroužku a pokud jsem o kitařině pochyil nějaký informace, bylo to právě v Modeláři. Mým přechodem ke kamionům se Modelář ocitl off topic ale pouze zdánlivě. Spousty postupů se dají aplikovat i na náklaďáky a neškodí mít přehled, jak to dělaj jinde. Cena, ale i kvalita, průběžně stoupá, pravda. Tady už to je opravdu jen otázka priorit.

Jarda T.
V12JT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mára V8 » 28 led 2012, 13:00

Já v žádným kroužku ani klubu taky nebyl, modeláře nekupuju... neříkám, že umím modelařit, ale něco jsem se snad od Polska za tu dobu naučil a modeláře mám asi 4.
Rozestavěno:
Holanďanka SCANIA 142 V8 + vlek http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=158&t=87210
Něco z dokončených:
DAF XF 105 SSC: viewtopic.php?f=166&t=91578&p=1704747#p1704747
MAN TGX 26.480 6x4 http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=166&t=85017
Mára V8

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 28 led 2012, 13:05

Máro, já jsem nikdy netvrdil, že kdo Modeláře nečte, tak neumí modelařit. Taky jsem nikdy neřekl že je to nutný. Ale kde jinde má člověk všechny ty vychytávky okoukat, poznat a držet si přehled o novinkách? Podle mně to jinak skoro nejde... Pokud teda nechceš neustále vysedávat u počítače.
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pistonleros » 28 led 2012, 13:10

nedlloyd píše:To já právě nedokážu pochopit. Jak vás na tom nemůžou ty letadla a hlavně tanky zajímat? Vždyť je to jeden špičkovej postup za druhým! Jedna parádní vychytávka vedle druhý! Jimenez, Wilder, Rinaldi...proboha vždyť to jsou Bohové povrchvé úpravy a je úplně jedno, jestli barví tank nebo cokoli jinýho!

Pochopil bych, kdybyste třeba řekli, že jejich práci studujete jinde, ale polovině z vás ty jména ani nic neřeknou...

To je právě to. Protože mě osobně třeba vyhovuje technika Jimeneze, sleduju jeho oficiální web a forum. Ono v modeláři je techto technik popsáno tak 10% z toho co se dovím u něj... Většinou v modeláři vidím , jak stavěj kokpity do letadel, řešej interiéry tanku atd. Neříkám že se mi to nelíbí. Jsou to machři když vidím jak do tak malého prostoru nacpou tolik detailů. Ale pro mě je to mimo.. Takže jsem ten kterej za stovku koupí jen dvě stránky...
2CV - hromada kachen
Praga V3S AD80
Hotovo:
Zetor Crystal 8011
STAVOSTROJ KNB-250
pistonleros

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 578 • Stránka 9 z 39 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 39

Zpět na Diskuse