Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Hanriot HD.1 HOTOVO!

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Hanriot HD.1

Příspěvekod Martin Pohl » 17 led 2012, 19:44

Až do surfu se ti čistota podařila udržet dobře.

Prosvítání na trupu a na ocasu se mi nezdá - co má značit ta "namodralá" barva?

Vrtuli jsi maskoval? Jaké jsi použil odstíny olejovky? Vypadá prvotřídně.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 17 led 2012, 21:20

Martine, dekuji za poznamki...no, co muzu rict...ohledne cistoty, vzdicki sem mel problem tu cistotu vubec udrzet a kdyz to dokazal, tak vetcinou to skazil patinovanim :x tedko je to horsi...bydlim na vsi, staram se o kone a loznicy mam u staje...barak, vcetne loznicy stavim v meritku 1:1, takze muzes se predstavit ten extrem :-D model mam cisty, jen kdyz je zabaleny v krabicce :grin: ale jinak snazim se...snad na jare udelam pracovnu, tak aspon to tam nebude tak prasit... :-D Jinak, namodrala barva...hmmm...ver mi ze v realu je to platno plateny (sem prece malir a barvy to je moje :) ), dava to umele halogernovy svetlo, tak to vypada trochu jako utopenec :(
Jinak na vrtule (stejne jako pri malovani) pouzivam nadhernou barvicku od vyrubce St-Peterburg, Mars dark brown, nema analogi ve svete, je naproste prirodni (je to skratka zemina), a je nadherne transparentna. Resim vrtule s pomocy mask. paski, no a pak nejaky dotahy stetcem a zaverecna vrstva, ktera celou tu paradu sjednoti...Jinak dekuji za nazor, uz sem myslil ze ta ma stavba je na tolik fadna, ze nestoji za povsimnuti :grin: :grin: :grin: Bedlive sleduji ten Tvuj Albatros...Martine, kdyz to dotahnes, tak modelary na stavbu albiku uz nepotrebuji zadny podklady [-o< [-o< [-o< Dekuji, hezka podivana =D>
Přílohy
P1060105.jpg
Tohle sem dotachnul v photo paintu, jen odstranil modrou...jinak davam sem fotky bez uprav, jak je...
Marně o radu žádá, kdo radě věřit nechce
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 17 led 2012, 21:50

Díky za odpověď. Představit si to umím, resp. ne :o.

Jestli jsi daleko od měst, nemusíš zase moc řešit prach, i když to je pro tebe asi slabá útěcha.
Až tu vrtuli očistíš a nalakuješ, bude to model sám o sobě. Hezčí jsem zatím zřejmě neviděl - snad ani ve větším měřítku.

Ať se daří - v 1:1 i menším.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 17 led 2012, 23:39

Sergeji, vypadá to náramně. Vážně se mi to moc líbí. Krásně udělaný preshading na křídle. =D>
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 20 led 2012, 17:22

Panove, moc vam dekuji za nazory, (Jardo, ahoj! Tebe uz sem neslysel...no letos urcite =; ) Dekuji za povzbuzeni a motivacii, ale sam povazuji stavbu za prumer, bez naroku na nejakou tu noblesu, ci historickou presnost...ale porad mne to bavi :-D takze jisty pokroki sou, platno, prvni obtiski, motor, no a hlavne plechi, chtel sem napodobit frezovany povrch...hmmm...neni to zle, ale zas neni to uplne podle mojich predstav, kazdopadne za pokus to stalo. Patina prijde az to dam uplne dohromady...co se tyka nepozadnosti...zas je to tady, baldachinovy vspery chteji vic peci...No...muzu porad vymlouvat se na podminki a vykaslet na cistotu provedeni, ale ten prach vsude, mne skratka vadi, stejne jako ma nepozornost :evil: ... pracuji nad tim :-D
Přílohy
Hanriot_HD.1_06.JPG
P1060116.jpg
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matwej » 20 led 2012, 21:30

Ten povrch není zafrézovávaný ,ale zalešťovaný(dolešťovaný, nevzpomenu si na přesný název operace).
Nebyla by bližší a lepší fotka toho Tvého pokusu ?
Moc se mi to éro jinak líbí. Hlavně je to něco jiného jak červeno/modro/bílá ( i v jiném pořadí) kokarda či černý kříž .

Jo a malá inspirace pro malíře. Ale asi znáš.
brothers_in_arms_by_roen911-d380tcl.jpg

a lepší :-D
__the_fearless_barbarian___by_roen911-d4fvhkb.jpg

pochází to odtud:
http://roen911.deviantart.com/gallery/?offset=0
Matwej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 21 led 2012, 00:09

Já jsem nějak chmelnicím utekl (aspoň v tomhle měřítku). Teď mám rozdělaný vrtulník a narazil jsem na problém s obtisky. Obtisk je způlky černý a způlky žlutý (podbarvený bílou). Na černou mi obtiskové vodičky reagují jedna radost, ale na žlutou vůbec a to ani Hypersol. Zjistil jsem, že to dělá ta bílá barva. Zřejmě výrobce použil nějakou, která nereaguje na vodičky a takhle to dopadlo... :o
To ti ale naštěstí nehrozí. Držím palce a sleduju... :wink: :D
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 21 led 2012, 10:38

Sergeji vypadá to pěkně. Teď ještě nějakého Brita nebo Francouze. Ti taky měli pěkná letadla. :grin: Jinak nevím sice jak se přesně to leštění jmenuje, ale dělalo se to tak že se upnula pertinaxová (možná se používaly i jiné materiály) tyčinka do vrtačky a tou se povrch zalešťoval.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sláva Vaňous » 21 led 2012, 21:22

Ten povrch není frézovaný ale kroužkovaný. Je to tak, jak říká Hellboy. Pro zalešťování se používaly špalíky z tvrdého dřeva upnuté ve vrtačce a hrubá brusná pasta. Pro tehdejší dobu to byla tipická úprava plechových nebarvených krytů. V továrně u Fokkera tímto způsobem zase dělali taková nepravidelná esíčka nebo "hádky".
Sláva Vaňous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 29 led 2012, 11:28

Panove, moc dekuji za odezvu...Vim prece ze ten plech byl zalesteny s pomocy vrtacki, omluvam se za spatne vyjadrovani, ("frezovany"), chvatal sem a chtel sem to rict jednim slovem, stejne snad kazdy vi ac jde :-D Jinak, bohuzel mne to zas nejak protachuje, ale statecne pokrocuji dal :? Stratil sem jednu podvozkovu vzperu, takze musil to nachradit mosaznym profilem, mozna je to k lepsemu. Vetrny stitek udelal sem s plisku, jelikoz ten, co nabizi stavebnice je, podle mne prilis silny a robustny. Porad to mam ve stavu cisteni a lesteni, takze je to dost syrovi, ale snad to dotachnou do zdarneho konce...
P.S. Metweji, dekuji za krasny obrazki, jasne ze to znam, ale vzdy potesi...skusim udelat kvalitnejsy fotku lesteneho plechu, ale postup je stejny jako v originalu, striknouta lestitelna hlinikova barva, mikrotycka s vatickou upevnena ve vrtacce a jedu :grin:
Přílohy
P1060132.JPG
P1060133.JPG
P1060134.JPG
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 31 led 2012, 12:17

Jisty pokroki sou, ale hodne sem spomalil :x Chcy upozornit ostatni, ze ve stavebnice barvy trykoloru na SOP sou prechozeny, nastrikal sem to radej rovnou...Priparvuji se mentalne na instalacii hornicho krydla :-D
Přílohy
P1060135.JPG
P1060136.JPG
P1060137.JPG
P1060138.JPG
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinos » 31 led 2012, 14:38

Máš to parádní =D> , ta patina je přesně podle mého gusta [-o< . M
Na stole: Sopwith Triplane 1:72
Hotovo: Fokker D.VII OAW,Fokker Dr.I. Ltn.P.Baumer,SPAD XIII Late ver. 1:72, Gotha G.I.
martinos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 02 úno 2012, 09:18

Dekuji...prozatim mne to vychovuje taky, ale mam tendencii prechanet s barvama, takze musim se brzdit [-X Jinak myslim ze smeruji ke "zaveracce". Ukotveni vsper udelano za pomoci leptu, ktery nabizi Eduard k Fokkeru D VII :-D
P.S. Stejne tento stroj mne nejak nesednoul...takovy "osklivy kacatko" od Pata Hanriota a Mata Duponta... :x
Přílohy
P1060145.JPG
Naposledy upravil von Mertens dne 02 úno 2012, 09:55, celkově upraveno 1
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 02 úno 2012, 09:25

Kouká, že se ti zásoby modelů co si ode mně koupil, tenčí....
Pěkná práce...

Pokud se mohu zeptat, maluješ obrazy... a žiješ v Českém Krumlově?
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 02 úno 2012, 09:35

Turboduck píše:Kouká, že se ti zásoby modelů co si ode mně koupil, tenčí....
Pěkná práce...
Pokud se mohu zeptat, maluješ obrazy... a žiješ v Českém Krumlově?

Dekuji [-o< To vis, pomalu to mizi a doufam ze aspon trosku Te potesi, ze te modeli nezmizili do stracena a dostavaji aspon nejakou hmotnou podobu :grin:
Jo,jo sem ak. malir i kdyz sem s Krumlova odstechoval na samotu do Mezipotoci, to je o nejaky par kilaku dale, porad maluji a galerku v Krumlove mam taky porad :-D
von Mertens

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby