Zdravím,
rozhodl jsem se trochu "provětrat" sekci plachetnic a přispět svou troškou do mlýna. Rozhodně neaspiruji na titul modeláře roku, ani se nehodlám rovnat se zdejšími machry, ale za každou radu budu vděčný.
K lodím jsem se vrátil asi po deseti letech a Santa Maria je mojí první lodí, na které jsem se pokusil o "dřevěný" povrch pomocí olejovek. V tomto stadiu je model po cca 4 měsících práce, trup je v podstatě hotový a brzu začnu tahat lana. Vše je barveno štětci, bohužel nejsem šťastným vlastníkem stříkací pistole. Z barev používám Revellí syntetiku (vím, že to není to nej, ale mám doma spoustu Revellek a nemám na to je vyházet) a akrylové laky.
Loď se stavila kupodivu docela dobře, největší problém byl s palubou, která byla jednak skřivená a jednak by zasluhovala přerýt. Dost si vyčítám, že jsem to neudělal. Další problém byl s absolutně nepasujícím zrcadlem, na které padlo snad půlkila tmelu. Pak už mě trápily jen zoufale pomalu schnoucí olejovky.
Omlouvám se za kvalitu fotek, mám jen malý kompakt a světla je teď pomálu... snad to někdy napravím.