tak už to píšu podruhý, snad mi to zase nezmizí ...

Stavím tohoto krásného "otce" stíhacích letadel, líbí se mi barvy Udeta.
Už 2!! týdny sochám na kabině.... (jsem někde mezi zoufalstvím a apatií)... návrat k modelařině po 15-ti letech
Když jsem viděl vaše krásný výtvory, tak jsem se nechal unést nadšením .. že udělám celou konstrukci trupu v kabině, očka v rozích, příčky na podlaze, výplety ....
tak jsem odbrousiů pozitivní rytí a...už nebylo cesty zpět

Takle to teď vypadá:
Měl bych pár otázek ke skutečnému letadlu:
1) sedačka - dřevěná? duralová? proutěná? na fotkách z muzea je jen její rám z trubek....
2) podlaha v kabině - na některých fotkách to vypadá jako že je tam navíc podlážka nad spodním výpletem splývající s tloušťkou trubek - byla, nebyla? (v muzeu není)
3) kryty motoru -Edíci udávají vlevo oblý, vpravo haranatý - dle verze -ALE nebyly na bou stranách vždy stejné?
4) stěna za sedačkou - byla vždy? (pak tam nebude vidět - tak proč tolik práce s interiérem?! )
5) křídla - na modelu jsou nad portama vystouplé hranaté profily - jako lišty - na fotkách z muzea je možná něco podobnýho - ale v barvě letadla - nechat nebo zabrousit aby to dělalo klasický plátěný porty?
6) trup - na modelu je pozitivní "rytí" rámu - to asi přebrousit - bylo tam snad zvrchu jen napnutý plátno a v rozích kování...?
7) hrdlo nádrže za kabinou - proč ho Udet neměl? a kde ho měl?

A k modelu:
mám problém - trup je za motorem užší asi o 1 mm než překryt kabiny - asi mírná deformace modelu. Jak to srovnat? rozepřít a zahřát (a nezmenší se mi tato partye při zahřátí? nebo nalepit 1 jednu stranu, pak rozepřít a nalepit tu 2? (ale to už tam musí být vložená celá výbava kabiny...)?
A jestli ještě můžu - jak barvíte pozitivní rytí? (např. šití potahu?) molitanem? suchým štětcem, nebo i maskujete maskolem?
Dík za rady
Tomáš