Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Avia S-199 Hobbycraft 1/48

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 476 • Stránka 9 z 32 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Avia S-199 Hobbycraft 1/48

Příspěvekod Černý Hugo » 23 pro 2011, 21:26

Ahoj Houmí,
to víš, vánoce, spousta pošty a na našem c. a k. cenzurním úřadě je napilno, dochází černidlo atd. A o 10% menší platy neznamenají o 10% méně práce. A u té tvé pošty jsem navíc musel opravit spousta pravopisných chyb (jasně, že pro cizí bych to nedělal), co by si Ježíšek pomyslil, kdyby mu přišla věta " a pošly kíbl šedozelený barvi " :lol: :grin: . A teď vážně, jsem rád, že nemusím být stále moderátorem diskuze, stačí chvíle mlčení a on se posun dostaví. :twisted:
Teď nebylo moc času na modelaření, ladil jsem vánoce, ale udělal jsem základ toho interiéru. vzal jsem Aires (koupený ještě za ceny pro akceptovatelné pro české modeláře :cry: ), lehce došperkoval a v tom temným sklepení nastříkal světle šedou základovkou ve spreji. Teď je čas na tu historku strýčka Huga :grin: . "Nanášejte křížovými tahy", BÚÚÁHÁ, vzlyk, BUÁÁ, říkali v návodě, fňuk, vzlyk. Nanášel jsem křížovými tahy z optimální vzdálenosti 20cm a připadalo mi to nějaké nedomrlé, sytost odstínu slibovaná výrobcem se jaksi nekonala a tak jsem stále pokračoval v těch náboženských gestech nad nevinnou plechovoresinovou obětí. Tož jsem přestal vykonávat pobožnost a zaměřil proud na plech. Rázem byly veškeré detaily, pracně šperkované výrobcem v pr - avidelně silné šlupce opravdu syté barvy. Málem mě omývali. Naštěstí jsem zachoval klid tibetského mnicha, kráčejícího jarními nivami a odolal pokušení roztrhat plech zubama (prostě fyzicky pocítit, jak jej likviduji) :evil: . Když jsem našel za hodinu odvahu se na něj podívat, byla to paráda. Barva se rozestoupila jako Rudé moře a zjevila světu ty titěrné detaily, jež jsem pokládal za ztracené jako moudrost v naší sněmovně. Takže všechno dobře dopadlo, děti, plechy jsou zachráněné (abych je mohl zničit jindy) a hupky dupky do pelechů, samozřejmě až po vyčištění kusadel.
Na tu základovku jsem naštětkoval tu černošedou (je to DOGMA Houmí ! ) a teď se pokouším nějak vytáhnout detaily, což v té tmě není vůbec jednoduché (tobě se to bude na té šedozelené dělat lépe - ale já to mám dle předpisu :tongue: ) . Tož zatím a já jdu strojit strom.
Ještě jedna faktická, náčelníku. Všimni si, jak je světlá ta černošedá při focení bleskem. A ve Kbelech v hale se ty Mezky fotí bleskem :lol: :twisted: :- .
Přílohy
foceno bleskem.JPG
foceno pod žárovkou.JPG
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 23 pro 2011, 23:13

Ahoj už se těším až se taky dostanu k interiéru, ale to bude ještě nějaký čas trvat :( .Přeju ti,Shindymu a všem ostatním kolegům tady na foru krásný a hlavně klidný štědrý den a ty správný krabice pod stromečkem ;-I
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 24 pro 2011, 09:47

Ahoj,
čekal jsem sarkastickou šlehu tvého břitkého humoru :twisted: , nicméně je vidět, že se k tobě již nenápadně vplížila rozněžnělá vánoční nostalgie a naplnila tvé nitro vstřícností a nadpozemskou laskavostí.
Tedy se k tobě přidám, na čas vylezu z ochranného krunýře ironie a tož tedy nejenom tobě, ale i všem dalším lidem dobré vůle (hajzlové si zaslouží leda tak kopanec mezi nohy) přeji :flower: hlavně zdraví a pohodu, to ostatní si nějak zařídíme O:) . Ale to jsem se nějak dojal :cry: . Takže v roce 2012 souboj pokračuje 8-8 !!!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimeji » 24 pro 2011, 15:20

Mně to nedá a musím se zase dojmout nad kvalitou příspěvků v tomto tématu! :P
Pěkné Vánoce, bohatého Ježíška (kdybyste nějakého potkali, tak jej pošlete k nám) a klid v duši 8)
Jirka Klimek
Na mé výtvory pište, co vidíte a já uvidím, jak se s tím vypořádám, ale určitě bez záště a osobních impertinencí.
hotový a nevyfocený Razorback
Boj s Hindem-DOBOJOVÁNO
klimeji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 25 pro 2011, 12:38

Ahoj všichni,
je první svátek vánoční a svátky se mají slavit prací (třeba jako 1.máj - na tom jsem poprvé pochopil, čo znamená henten taký výraz "absurdné" :lol: ) . Plácám se v interiéru, napustil jsem trochu stínů (v reálu to není tak výrazné, postupně jsem dotónovával, na té černošedé to nebylo moc patrné) a teď ještě natahám nějaké kabely a snad večer to budu moci ztlouci dohromady. Marně jsem pátral po uložení kyslíkové hadice, tak jsem ji brutálně obšlehnul z Bf-109G. Máme dva dny volna, přátelé, kdy se máme setkávat s námi nejbližšími, tak doufám Houmí a Shindy, že se potkáte se svými modely :twisted: :grin: :lol: . ten můj rozhodně nedostatkem pozornosti nestrádá :cry: . Tož zatím a já jdu hledat něco, čím budu imitovat bílý nápis "větrání".
Přílohy
P1140955.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 25 pro 2011, 21:49

To je pořád DOGMA , DOGMA !!! Ale ještě chvilku dotonovávej a je z toho krásná šedozelená :grin: né jenom plácám ,máš to parádní =D> ,já se ke stavění (Avie)zatím nedostal ,dávám dohromady nové přírůstky do dílny,nádherné stojany od JHmodels a lampu s lupou konečně na to uvidím :P Doufám že ti ten interiér půjde dohromady zatím ahoj. =;
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 27 pro 2011, 13:08

Přátele "mezkaři", dostala se mi do rukou horká novinka AML. :wink:
Přílohy
S-199.JPG
Snad "červení" nevyhodnotí tuto fotku jako skrytou reklamu.
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hitmanius » 27 pro 2011, 13:12

Ten mezek s cervenym nosom je super. :shock:
hitmanius

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 27 pro 2011, 13:22

A bude se utrácet :-(
:lol: :lol: :lol:
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 27 pro 2011, 16:12

Nádhera ano bude se utrácet. :-D Ahoj Shindy tady máš to foto.
Přílohy
peake-who.jpeg
peake-who.jpeg (29.81 KiB) Zobrazeno 1912 krát
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 27 pro 2011, 17:32

Ahoj,
k... oukám, mám málo Mezků :cry: ! A co Diana, bude ? Hlásím skoro hotovo v interiéru, i ten přepínač pod palubovku jsem narval :lol: . Teď vybrousit horní lem kokpitu a jede se dál. Zejtra už musím do rachoty, tak se to zase zabrzdí. Zkusmo jsem nasadil kabinu, ono by to vypadalo berně i se zavřenou kabinou, překryt od RobTaurus je krásně čirý. No, podumáme, popijeme i na rady kamarádů dáme :grin: . Než tam budu lepit překryt, tak mě čeká došlechtění křídla, tož bude dost času na zaujetí stanoviska ("Je dobré pohněvat si tak mocného pána ?" :lol: ). Zatím malé a pěkně hnusné foto dosavadního postupu (já to s tím foťákem fakt neumím ](*,) )
A co vy chlapci, jakým přínosem pro lidstvo se po třech volných dnech pochlubíte. Očekávám podstatné posuny (a nejenom já :grin: :lol: ) Opět připomínám, že jsem jediný, kdo si nestanovil deadline 8) .
Přílohy
interiér (2).JPG
interiér (1).JPG
interiér.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 27 pro 2011, 18:21

Diana, Diana ... mám písemně potvrzeno panem Fořtem, který s "Dianou" létal, že mašina existovala (návrh emblému namalovala jeho snoubenka). Jen jsem nikdy neviděl fotku, ikdyž údajně existovala. :( Nezbývá než vyjít z letitého návodu od Kovozávodů a nechat si vyřezat stříkací masky.

Kabinku bych nechal zavřenou. Překryt Rob Taurus je nádherně průhledný. :)
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lonestar » 27 pro 2011, 20:15

komisař píše:Přátele "mezkaři", dostala se mi do rukou horká novinka AML. :wink:

a vida - stačilo v Blavě nakopnout :grin:
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
Lonestar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ritterkreuztrager » 28 pro 2011, 17:19

Černý Hugo píše:Ahoj,
k... oukám, mám málo Mezků :cry: ! A co Diana, bude ? Hlásím skoro hotovo v interiéru, i ten přepínač pod palubovku jsem narval :lol: . Teď vybrousit horní lem kokpitu a jede se dál. Zejtra už musím do rachoty, tak se to zase zabrzdí. Zkusmo jsem nasadil kabinu, ono by to vypadalo berně i se zavřenou kabinou, překryt od RobTaurus je krásně čirý. No, podumáme, popijeme i na rady kamarádů dáme :grin: . Než tam budu lepit překryt, tak mě čeká došlechtění křídla, tož bude dost času na zaujetí stanoviska ("Je dobré pohněvat si tak mocného pána ?" :lol: ). Zatím malé a pěkně hnusné foto dosavadního postupu (já to s tím foťákem fakt neumím ](*,) )
A co vy chlapci, jakým přínosem pro lidstvo se po třech volných dnech pochlubíte. Očekávám podstatné posuny (a nejenom já :grin: :lol: ) Opět připomínám, že jsem jediný, kdo si nestanovil deadline 8) .

hahhha :lol: :lol: , škoda, žw jsi se nezúčastnil naší svatoštěpánské diskuse, [-o< , kde kromě potvrzení deadlinůpadly i svaté a rrukoudáním stvrzené závazky a tresty v případě nedodržení :mrgreen: ,to se zase někdo bude mít a někdo :cry:
jen je šoda ztroskotat na stroji, ktrerý zpznilušlechtilé linie původní předlohya výkonově se hluboce propadl :cry: původní kus by byl mnohem lepší volba ovšemnezprzněný kokardami a hvězdami .vi´d Shindy [-o<
ritterkreuztrager

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 28 pro 2011, 18:16

Nazdar,
trestů se nebojím, neb oba výše zmínění pánové mi za Hurouše ještě stále dluží triumfální jízdu na svých ramenou okolo náměstí našeho staroslavného královského města při současném provolávání, že Hugoušek je nejlepší modelář v K.....e (nápověda pro modrý tým - jméno Florencie na Labi na pět, případně perla Polabí uprostřed lehké pahorkatiny - Kmochovi nevěřte, narodil se v Zásmukách, je to náplava :grin: ). A vzhledem k tomu, že jsem po vánocích ztloustl, tak jim to patří :grin: :lol: , již dávno mohli vyrovnat čestné dluhy.
A já žádnou deadlajnu nemám, takže jsem z obliga. Jo, jo - někteří orají a vláčejí a někteří sklízejí 8) . A že jsem tak smělý, vašnosti, k jakým trestům se panáčci zavázali (to musela být jízda :celeb: , to by z vás doktor Denker neměl radost) ? A na jakou cenu se mohu (coby známý rychlík) těšit ? Je krásné být jednookým králem mezi slepci, dává ti to neotřesitelný pocit převahy :lol: :tongue: ! Tak doufám, že tato zpupná a neomalená slova nastartují adekvátní reakci a oba výtečníci zde uveřejní foto svých progresů. Vzhledem k tomu, že za chvíli vyrážím k Houmímu, tak doufám, že za adekvátní reakci nebude považovat mé zmizení v jeho sklepě. Kdybych se zde dlouho neobjevoval (tak 14dní - kratší dobu přičítejte mé lenosti a navíc nás čeká Silvestr a regenerace organismu), informujte policii , ať se toho holomka zeptají, kde uložil Hugouše :flower: :cry: .
Jinak se s tebou ztotožňuji v názoru, že s původním motorem má stodevítka krásné tvary (o výkonech nemluvě). Ale čs. znaky jí sluší moc (kříže jsem již skoro zavrhl, byl jsem pomýlený, kaji se a jsem napravený hříšník ](*,) ) . Bumbejs tvrdí, že nejkrásnější letoun je fokouš a o mezkovi nactiutrhačně říká, po mých ódách o jeho žraločích tvarech, že "na těch svejch křivejch nohách vypadá jak nap*caná bělice" Je to heretik a skonči na stejné hranici, jako vyznavači šedozelených interiérů. Ale napřed podepíše odvolání, aby mohl být spasen. Halelůja, bratře.
Černý Hugo

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 476 • Stránka 9 z 32 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 32

Zpět na Rozestavěno