Ob jeden to sloupnout asi nepůjde.Funguje to jako obtisk akorát obrácenej.Po odmočení se to stáhne z podkladovýho papíru a přenese na model.Po uplynutí teď nevím jeké doby se z toho stahuje ta přenosná folie.Neumím si představit,že bych z vnitřní strany přenosky sundával každej druhej nejt.To je nereálný.Mluvil jsem dokonce i s majitelem HGW a ten mi sliboval nějaké "nepovedené archy s větší roztečí nýtů.Čas běží a ze všeho sešlo .Jestli se jim to někdy podaří udělat vyšší to taky nevím-myslím,že mi tenkrát říkal,že toto je maximum.Pravdu máš v tom,že by to bylo lepší než negativ,to jo.Pavel
To je škoda, takže máš stejný poznatek, no mě tvrdil, že vyšší to půjde udělat, tak nevím. Nýty to je problém vždy, existuje ale ještě tohle masochistické řešení pro velice odolné jedince
Petře,obávám se,že nejsem odolný jedinec .Představa,že dělám každej nejt zvlášť je ....to prostě ne. Fáze č.3-rohy jsm vylepil proužkama destiček,prolil vteřiňákem a pak dva dny brousil.Dnes první nástřik surfacerem pro kontrolu a lepší kontrast toho jak to bude vypadat.Fotky jsou špatný-bez deního světla jsem namydlenej.Pavel
Tak jako každej víkend i tento jsem se snažil po modelářské stránce urvat co nejvíce.Dělal jsem na dvou věcech-kabině a zvedací nápravě.Zvedačku mi sehnal Karel.K a já mu za to ještě jednou děkuji.Byla tvořena několika odlitky.Kvalita zpracování je ucházející.Sem tam nějaký bubliny atd.Moc jsem se s tím nepáral a nasázel to na model.Po surfu koukám,že to ještě budu muset doladit.Bubny a náboje jsou na hraně použití-tuhle část možná vyřeším ještě jinak. Co se kabiny týká,stará známá písnička-tmelení,broušení přerývání.Kastle se mi přerýt nepodařilo,přesně jak jsem počítal,tak budou v otevřené poloze.Na pravé straně už jsem odvrtal i nějaké to nýtování. No a na závěr-pár foteček toho jak by to mělo vypadat-takovej první náhled na věc.A propo-ten kdo najde fotku auta v této konfiguraci tj.dlouhá kabina a tři nápravy v zadu,má u mě panáka .A nebo dva.Pavel
Pavle, ta zvedačka tam patří. Ta tam sedí jako pr..l na hrnec. Celej Peterbilt tím dostal úplně jinej rozměr. Jsem teda ještě zvědavej, jak se popereš s kabinou. Jinak výborný.
S kabinou se poperu.Ještě jsem to sjednotil surfem abych věděl jak to bude vypadat a myslím,že u mě dobrý.Nechám to takhle,asi ani nebudu shazovat ty pozityvní nejty.Trochu přehodnotím zbarvení aby to tak netlouklo do očí.Udělám to v tmavých barvách a asi matný....Docela jsi mě načnul s tou Kanadskou .
A to jsem si myslel, že V Americe vynalezli cabovery, aby ty auta byly kratší... No, původně asi jo, ale po uvolnění rozměrových regulí si je spousta vlastníků začala prodlužovat jen proto, že je to prostě cool. A tenhle cool bude, to už je vidět teď. Jarda
Práce na skeletu kabiny je konečně za mnou a teď už by to mělo být takové to lepší modelaření.Nastříkáno surfem jest,dolepeny a dobroušeny vnitřní části světel,vytvořen větší rádius masky-i tak je to podle mě málo.Teď přemýšlím do jaké míry si pohrát s interierem.Ve stavebnici je celek tvořenej vaničkou která se ze spodu zastrčí do modelu a je hotovo.Já budu muset prodloužit tunel a zřejmě "zatáhnu"prostor pro spaní abych si alespoň trochu práci ulechčil.Docela jsem přemýšlel o otevřených dveřích,ale říkám si,že je to pak jen pro zlost tak to nechám.Pavel