Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kawasaki Z 750 RS

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Kawasaki Z 750 RS

Příspěvekod tomle1 » 07 pro 2011, 21:10

Tak a mám to za hotový. U tohohle modýlku jsem poprvé použil techniku vyplétání kol (ala Jiras) a řekl bych, že to vypadá mnohem lépe, než výlisek. Ještě bych se chtěl dopracovat k niplům, které drží špici v ráfku, ale nevím jak to vymyslet.
Další moje nová zkušenost je s lakem od Zera a doporučuju ho všem. Moc pěkně se s ním pracuje, I když neschne dle mých představ, respektive zaschne téměř okamžitě, ale jeho tvrdost je hodně diskutabilní. Mohu potvrdit, že asi nejlépe je na tom lak ve spreji od tamky, který je velmi rychle jako šutr. Jen ta spotřeba spreje a bublinky, které občas udělá, pokud je ho někde moc snižují jeho vyšší hodnocení. Laky od Gunze neznám a taktéž dvousložkové Zero jsem ještě nezkoušel, ale mám informace od Jokera, že je problém v namíchání, i když Jiříka je potřeba brát s velkou rezervou, protože je maxipunťa.
Stavebnice je od Aoshimy, netvrdím, že je kdovíjak přesná, ale do vitriny dobrý a tohle tamka nedělá.
Těchhle přenádherných nakedbiků z dob, "kdy svět byl ještě v pořádku" :evil: mám minimálně deset, takže je sem postupně nacpu všechny.
Ahoj tomle
Ta přezka na sedle je strašná - ještě to opravím.
Přílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
tomle1

• Odpovědět s citací

Re: Kawasaki Z 750 RS

Příspěvekod rally43 » 07 pro 2011, 22:18

Obrázky předlohy z motokatalogu dobrý, ale kde jsou fotky modelu? :-k Ne vážně, vypadá to super - gratuluji =D> =D> =D> . A jestli máš dalších 10, tak i zdravě závidím :shock:
rally43

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 08 pro 2011, 06:03

fíha, to je fešanda :P Moc pěkně a čistě postaveno, paráda... zvlášť oceňuju výplety! SUPR =D>
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.Ch » 08 pro 2011, 12:40

Ty jo....jako z "žurnálu" =D>
Hanz.Ch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 08 pro 2011, 17:20

Musim tleskat =D> =D> =D>
čistá práce, líbí se mi to, kola super
ALE nějak mi tam nejde ta modrá na vejfukách, osobně bych volil smoke nebo do zlatova a ne tak výrazné, když je to vlastně chrom jako povrchovka.
Těšim se na další a cenim si toho, žes tu zveřejnil něco, co na sobě nemá nápis Tamiya
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romo46 » 08 pro 2011, 21:46

Pripajam sa tiez k aplauzu. O týchto kolesach si tuším pisal, ze boli riadna je...ka? Ak ano, tak si majster v ..... :D :grin: Palec hore, sanka dole.
romo46

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 09 pro 2011, 06:24

...já ti dám maxipuňťu... :grin: . No jo no, asi to neumím namíchat :) , přiznávám. Ale model je teda šmakózní, moc se ti to povedlo [-o<
Rozestavěno:Honda Double
Naposledy dokončeno :Ducati 1199 Panigale S TRICOLORE
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tibore18 » 17 pro 2011, 19:07

vyzera to fajn, koľko stal ten model a kde si ho zohnal?
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=164&t=59785
viewtopic.php?f=164&t=62444
tibore18

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Krejza » 24 pro 2011, 08:09

Pěkná čistá stavba, hezký lak, ale trochu ti to ruší chybky spojené s vedením lanek a hadiček. Modré fajfky jsou na vkusu každého soudruha, já osobně bych nechal černé. Když máš jeden kotouč, povede od brzdové nádobky pouze jedna hadička, a ta vede až k čelistem brzdy, u tebe končí u pouze u držáku hadičky. Stejně jako by to chtělo průhlednou hadičku ke karbecům a v neposlední řadě lanka od plynu jdou také ke karbecům. Takhle máš prostor pod nádrží strašlivě prázdný, hned mě to praštilo do očí.
Máš tu kawu krásnou a když na příští zkusíš udělat i vedení, tak budeš mít u mě pochvalu.
Krejza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomle1 » 28 pro 2011, 15:20

Krejza píše:Pěkná čistá stavba, hezký lak, ale trochu ti to ruší chybky spojené s vedením lanek a hadiček. Modré fajfky jsou na vkusu každého soudruha, já osobně bych nechal černé. Když máš jeden kotouč, povede od brzdové nádobky pouze jedna hadička, a ta vede až k čelistem brzdy, u tebe končí u pouze u držáku hadičky. Stejně jako by to chtělo průhlednou hadičku ke karbecům a v neposlední řadě lanka od plynu jdou také ke karbecům. Takhle máš prostor pod nádrží strašlivě prázdný, hned mě to praštilo do očí.
Máš tu kawu krásnou a když na příští zkusíš udělat i vedení, tak budeš mít u mě pochvalu.

Máš pravdu prostor pod nádrží je hroznej. Je to tím, že nádrž nesedí na svém místě jak má. Musí jít o cca 2-3mm níž a tím sedne až ke karbcům. Tu hadičku přední brzdy oddělám - nedošlo mi to.
Dík Tomle
tomle1

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie