Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Výrobci, Prodejci ‹ CMK
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Detail set Bf 108 B-1 4121

Diskuse o výrobcích této firmy
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Detail set Bf 108 B-1 4121

Příspěvekod Jakub Vilingr » 08 lis 2006, 13:49

Vážení páni z CMK,

včera jsme s kamarádama seděli v hospodě v Praze a s sebou jsme měli publikaci Monogram Close-up na Bf 108 a ofocený manuál na Bf 108 a návod od Vašeho detailsetu na Bf 108 4121 http://www.cmk-kits.com/en/index.php?se ... umber=4121 .
Při pohledu na podklady a na to co obsahuje Váš detail set jsem se nestačil divit:

1) Zavazadlový prostor za zadními sedadly má mít podlahu v úrovni trojůhelníkových oken a velikost prakticky mezi dvěmi žebry na celou šířku trupu. Váš odlitek obsahuje zavazadlový prostorhluboký cca 5 mm hluboký a uzavřený ve tvaru cca trojúhelníku - proč?

2) Detailset obsahuje požární přepážku + veškeré kryty motoru samostatně. Proč odlitky neobsahují tu část výfuku, která je součástí trupu eduardí Bf 108? Proč věc, tedy výfuk, která bude hodně vidět při otevřeném motoru set neobsahuje, naopak požární přepážka, která není vidět vůbec tam je.

3) Klapky - proč klapky obsahují vybrání pouze na délku klapky, když ve skutečnosti ono vybrání bylo i za klapkami i za křidélky na celou délku každé poloviny křídla.

Když to tedy shrnu kolem a kolem, tento detail set nepřináší nic, co by modelu výrazně prospělo, spíše naopak. Nestálo by za to, omrknout příště alespoň nějaké podklady? Tohle je práce naprd... Po detailním prozkoumání v krámě mi jako použitelné připadají jen a pouze lepty, ale Váš detailset nikoli.

Možná Vás můj e-mail donutí přemýšlet, zda má smysl chrlit velké množství doplňků, které jsou uchvátané a nedotažení a se spoustou chyb. Chtějí tohle modeláři?
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Pavel » 08 lis 2006, 17:10

No snad někoho potěší, že podle zpráv z kuloárů se pracuje na nýtovacím výkresu na Bf-108. No snad to bude alespoň pro někoho pozitivní informace po zcela oprávněné kritice výše uvedeného "detail" setu firmy CMK.
http://www.modelari.org
Luboš Pavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Kotas » 08 lis 2006, 21:33

Luboš Pavel píše:No snad někoho potěší, že podle zpráv z kuloárů se pracuje na nýtovacím výkresu na Bf-108. No snad to bude alespoň pro někoho pozitivní informace po zcela oprávněné kritice výše uvedeného "detail" setu firmy CMK.

fakt jo, nejťák... už se těšim :P snad se kritika ujme a donutí někoho k "menším" úpravám :wink:
Jan Kotas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 09 lis 2006, 12:17

Luboš Pavel píše:No snad někoho potěší, že podle zpráv z kuloárů se pracuje na nýtovacím výkresu na Bf-108. No snad to bude alespoň pro někoho pozitivní informace po zcela oprávněné kritice výše uvedeného "detail" setu firmy CMK.

Pozitivní informace je to třeba pro mě, na něčem jednoduchým bych nýtování chtěl vyzkoušet a Taifun od Hellera by mě nebolel, až to zku.vím.
Karel Pilát

Odeslat odpověď

Zpět na CMK