přidávám další model z řady naší prvorepublikové techniky. Předlohou mě byl fotka dělového tanku č. 51.
Model je resin od MGM v měřítku 1/76. Původně jsem použil stavebnici RPM 1/72, koupil jsem si na něj lepty, resinové pásy.......Jenže když jsem začal stavět základ, tak to do sebe nechtělo moc pasovat, přišel jsem o nýty a byl jsem z toho akorát otrávený.
Pak jsem ale objevil stavebnici MGM, která je sice zjednodušená, ale základ je vcelku, stejně jako kola s pásy, a nebylo co řešit. Z RPM jsem pár dílů použil, z leptů jsem vzal zadní konstrukci a co jsem trochu přepracoval, tak to byla úzká věž, kterou jsem nastavil a dodělal na ní chybějící nýty. Jinak pár drátků na madla, částečně lepty na panty. Stavělo se to vcelku v pohodě, jen je nutno počítat, že se jedná o resin a je tak více práce se začišťováním dílů (nejhorší jsou pásy). Na kamo jsem vzal Agamu č. 18 na naší armádu, trochu wash, drybrush, matný lak. Obtisky jsou propisoty. Fota přikládám, jen jsou trochu tmavší, protože venku není správné světlo, a lepší fotky momentálně neudělám. Snažil jsem se stavět podle fotek, takže třeba vlaječka, která je přilepena nakřivo, je takto nalepena úmyslně, protože to je tak na fotce.
Myslím, že díky pásům, které má MGM odlité jako celek s koly, vypadá tento model ve výsledku lépe než RPM 1/72.
Zkusil jsem přidat dvě fotky, ale výsledek moc lepší není a pod umělým světlem to vypadá ještě hůř.......
Naposledy upravil hoenny dne 02 pro 2011, 15:52, celkově upraveno 1
Don´t give up, hold on tight!... Hoenny´s way