Za fotky mockrát dík. Ty první dvě mám, tu poslední nikoli. Tak teď už se do toho asi budu muset pustit, ale až před montáží do rámu, t.j. po nabarvení. Jarda T.
Nabarveno jest. Ale fotky tomu v žádným případě čest nedělaj. Ukazujou ten odstín mnohem světlejší, než ve skutečnosti je. Zato nemilosrdně odhalujou všechny moje hříchy, který jsem na dílech spáchal. Nehůř dopadl ozdobný pás na hřbetě kapoty, který jsem ze dvou kusů nedokázal napojit beze stopy. Už si vážu smyčku a hledám vhodnej strom...
Předloha se podle té či oné fotky jeví jednou velmi tmavá, jindy zcela světlá. Snažil jsem se umíchat něco mezi a bral jsem v úvahu i měřítkové zesvětlení... kdo chce, ať tomu věří. Co s tím zvrtaným pásem nevím... asi nic. Budu se tvářit, že na to něco spadlo a bude po ptákách. Ach jo, kam jsem dal tu flašku.... ?
Jardo,není to zas tak špatný.Nástřik se mi z fotek jeví docela slušnej.Ten pás aby nebylo vidět napojení by si asi musel odstranit úplně dolů a pokusit se udělat novej.Otázka je jestli by sis na to troufl nebo ne.Nebo to tak nech,udělej na hotovým modelu otevřenou kapotu a v tom místě přes to hoď nějakej hadr.Je to v poho.Pavel
Parádní práce,to napojení je trochu znát,ale co by to bylo za model na kterém by se člověk alespoň trochu nepodepsal (já tam těch podpisů mám pro jistotu vždy několik aby se to nadalo padělat )....model bez duše.... . Ale vážně..pereš se s tím mooooc pěkně,je radost se koukat....
Pánové, díky za slova útěchy. Zatímco rozdejchávám tenhle kopanec, pracuju na vybavení interiéru. Tady je pár obrázků věcí, který jsem přidal nebo upravil.
CB
Sloupek řízení s přidanými hadicemi a jednou pákou navíc
Přístrojovka - obtisk jsem nepoužil, vše malováno štětcem, kromě základního nástřiku. Rámečky přístrojů jsou z olověného drátku 0,4mm natřeného ocelí od agamy. Lesklá lišta je BMF.
Ještě porovnání s obtiskem.
Přístrojovka nasazená na skořepinu podlahy. Černá je matný humbrol rozleštěný jemným hadříkem. Dostal jsem tak matný lesk tvářeného plastu, který ve skutečnosti tvoří palubní desku.
Mám rozpracovaný ještě další věci ale ty až příště. Jarda
Pánové, děkuji za komentáře. Po geesově poznámce mi hlodal červíček a vymyslel jsem tohle.
Fotil jsem to za rozbřesku s žárovkovým nasvícením i bez, proto ty šílený barevný přechody. Podstatný je přidaný kompresor klimatizace. Řemeny dodám, patinu doladím.
Nicméně jsem narazil na další problém. Prodloužením kapoty a výměnou řadového 6-ti válce za V8 CAT se změnily rozměrové poměry. CAT 3408 od Revellu má i znatelně kratší převodovku. Vyústilo to v situaci, kdy se řadicí páka ocitla až za převodovkou.
Rovněž mezera mezi motorem a motorovou přepážkou je obrovská.
Poloha kabiny je daná montážními body na rámu. Motor musí přiléhat k chladiči. Přestože na skutečném voze všechno sedí jak má, u modelu to nevychází.
Může to být i chladičem, který by měl mít zadní část, přiléhající k větráku, objemnější. Milimetr sem, milimetr tam a rázem jsem, kde jsem.
Otázka je: pokoušet se o pokročilou chirurgii nebo to nechat,jak to je? Nakonec, poloha kabiny se ještě může změnit v závislosti na skutečné poloze kapoty. Uvidíme.
A nemůže tam bejt nějaký táhlo třeba? Já bysem to asi neřešil. Na petráku mi to taky nesedí a přitom to nikdy nikdo neuvidí... Je to asi do značný míry na tvým svědomí, Jardo.
Tady hraje roli ještě jedna věc, kterou jsem si hned neuvědomil. Sací potrubí od levého filtru jde za kolenem rovnoběžně s přepážkou rovně až k turbu. Tím je daná velikost mezery mezi motorem a přepážkou. Možností tvarování potrubí je u této kombinace motoru a vozu víc, ale z fotky vyplývá, jaký tvar je použit u tohoto konkrétního vozu. Ten motor bude muset jít dozadu v každým případě. To znamená úpravu chladiče. Ten je sám o sobě možná tenčí, než by měl být. Ale rozdíl je hlavně v zadní stěně, která přiléhá ke kolu ventilátoru. Její tvar by měl jít víc do trychtýře. Převodovka sama o sobě je krátká až podezřele. Asi tam kus nastavím. Tím by se to mělo jakž-takž srovnat. Otázka je, jestli to zvládnu.
Zatím ještě přidám pár fotek interiéru. Sedačky jsou přepracovány, sedáky i vzduchem pružené spodky.
Z alobalu jsem za pomoci ušátka a leptů zástěrek Peterbilt (CTM) vytvaroval "gumové" koberečky. Vrstva surfaceru, barvy a možná i nalepení na nosnou kabuki pásku bohužel srazilo hodně z původní ostrosti. Embosovaná loga Peterbilt jsou viditelná jen z určitého úhlu a na fotce se mi to příliš dobře zachytit nepodařilo.