Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ki-46 III Otsu/Hei Dinah Tamyia 1/48 - nové fotky

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Ki-46 III Otsu/Hei Dinah Tamyia 1/48 - nové fotky

Příspěvekod JIRKA-P » 23 lis 2011, 21:52

Hary píše:
Marian Holly píše:
Hary píše:Zkusil jsem to přefotit na dením světle,tak je to snad lepší.Lepší už asi nebudou.

Pekne, pekne, velmi pekne, naozaj. Az na tu vrchnu "hnedu" (aj spodnu sivu). Standartna IJAAF farba bola "zlto-zelena c.7" (ohryoku nana go shoku), niekde v okoli FSX4088. Je pravda, ze v realite mal odtiez znacne vychylky, az smerom k nahnedlej olivovej. Ale vzdy to bola v principe zelena farba, mix Hasegawy tiez udava zltu+hnedu+zelenu (C4,6,7). Tebe vysla cista hnedo-cervena. No co uz, ze?
Marian
in Big Apple

Nechci to nějak rozpitvávat,ale jak jsem psal,míchal jsem barvu podle návodu Hasegawy.Je to namíchané opravdu ze žluté+hnedé+zelené,poměr jsem se snažil dodržet co nejpřesněji a stejně z toho vyšlo tohle.

Hary,
model je moc pěkný. Barvu jsi určitě podle tohoho návodu trefil přesně, akorát ten návod je poplatný době vzniku. Netrap se tím. Doporučuji sledovat blog Nicka Millmana http://www.straggleresearch.com/
Pojednání o této barvě máš zde http://www.straggleresearch.com/search?q=ohryoku
Banzai
Jirka-P
JIRKA-P

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marian Holly » 26 lis 2011, 03:15

Martin ´Matias´Braun píše:
Marian Holly píše:
Hary píše:Zkusil jsem to přefotit na dením světle,tak je to snad lepší.Lepší už asi nebudou.

Pekne, pekne, velmi pekne, naozaj. Az na tu vrchnu "hnedu" (aj spodnu sivu). Standartna IJAAF farba bola "zlto-zelena c.7" (ohryoku nana go shoku), niekde v okoli FSX4088. Je pravda, ze v realite mal odtiez znacne vychylky, az smerom k nahnedlej olivovej. Ale vzdy to bola v principe zelena farba, mix Hasegawy tiez udava zltu+hnedu+zelenu (C4,6,7). Tebe vysla cista hnedo-cervena. No co uz, ze?
Marian
in Big Apple

Mohli ste mu to napísať do rozostavané,možno by to spravil podľa tohto super návodu :shock: alebo postaviť Dinah a nastriekať,možno by sme všetci odkukávali farby.Po vojne je každy generál..no čo už??že??
zdravý
Martin
in Velke Levare

sorry za spam Hary

Ja neviem ako ty, ale ja nemam cas sledovat kazde rozostavane. Myslim, ze moja informacia ma svoju hodnotu aj po dokonceni modelu, ci uz pre autorovu dalsiu stavbu alebo inych modelarov (inak by som to ani nepisal). Ak nema hodnotu pre teba tak mi to nevadi. A tiez si nemyslim, ze ide o to, kto je "generalom", ci uz pred alebo po vojne, ale kto ma informaciu-a ochotu-podelit sa s ostatnymi.
A mimochodom "zdravy" je opak choreho, ak niekto pozdravuje tak zdravi.
Zdravi
Marian (jedno kde)
Marian Holly

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hary » 26 lis 2011, 11:30

Myslím si, že už to nemá cenu tady dál řešit.Model je hotový,takový jaký je a předělávat už ho nikdo nebude.Já jsem s výsledkem vcelku spokojen.Marianova informace má samozřejmě cenu i po dokončení modelu jak píše a pokud je ochoten se o ní podělit s ostatními,patří mu za to dík.Beru to jako poučení napříště.Model totiž v sekci rozestavěných vůbec nebyl,tak nebylo koho upozornit,případně poradit.Takže když někdo udělal chybu,tak já,že jsem to tam nedal.Ale jak už jsem napsal s výsledkem jsem spokojen a pokud se model líbí i ostatním i tak jak je.,taky to potěší.Takže se nadále věnujme našemu hobby,které by nám mělo přinést relax a potěšení z výsledků.
Hary

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel