Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

JagdPanzer IV L/70(V) (1:35 Dragon)

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: JagdPanzer IV L/70(V) (1:35 Dragon)

Příspěvekod juraj.v » 22 lis 2011, 21:01

korki píše:Vďaka páni

k patine: viem, sľúbil som decentnejšiu patinu, ale po čipingu som zmenil názor, pretože sa mi s ním darilo a bol som s ním spokojný, urobil som ho viac a tak som tomu musel prispôsobiť aj ďalšie kroky...
momentálne nieje čas a tým pádom ani chuť na modely a tak som upustil od podložky so scénou, ktorá by napomohlo pochopeniu patiny, tak len slovne...nechcel som klasické svetlé blato a na to tmavé ako to robia všetci a tak som model patinoval podľa mestského prostredia, čiže si predstavte, že stroj bojoval trebárs aj v Berlíne :) na konci vojny, okolo vybuchovali granáty, ktoré vystreľovali do ovzdušia omietku, tehly, všade bolo kopec prachu, kaluže plné riedkeho blata atď.,ale zároveň som sa snažil to neprehnať aby všetky tie kroky patiny (a že ich bolo :wink: ) a rovnako aj kamufláž boli dostatočne vidieť, ono v skutočnosti by bol podstatne viac zaprášený :wink:

ja som s modelom spokojný, aj keď sú tam nejaké detaily, ktoré by mohli byť lepšie...

ešte raz vďaka za povzbudzujúce komentáre, som rád, že sa páči :)

ono zase proč né - je fakt , že zaprášení je víc než silný ale na druhou stranu v boji , kde na nějakou ůdržbu nebykl čas vozidlo bylo pořád v pohybu - sem tam se na něj sesypal kus zdi , pak zapršelo a zase to bahno - podle mě je to přesně takový jak by to vypadlo v reálným boji uprostřed města ... Máš tu zdařený model a za mě máš teda potlesk !
juraj.v

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juraj.v » 22 lis 2011, 21:05

na druhou stranu místo toho oleje na pojezdech bych spíš volil tmavší odstín zemitýho pigmentu . Když se podívám na stavební stroje kde vytíká hydraulický olej - barva je zemitá ale v podstatně tmavším tónu ...
juraj.v

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 22 lis 2011, 21:18

na druhou stranu místo toho oleje na pojezdech bych spíš volil tmavší odstín zemitýho pigmentu . Když se podívám na stavební stroje kde vytíká hydraulický olej - barva je zemitá ale v podstatně tmavším tónu

tak tak,olej v prachu neteče,jen vzlíná a dělá tmavé fleky
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 22 lis 2011, 22:43

jiří ščučka píše:no mě o prověsy moc nešlo,ty sou podle mně v pohodě,spíš sem překvapenej jak sou ty pásy placatý a celkově dost hnusný...čekaj mně na PZ IV E,takže je asi vyměním za kasteny...

já si to prosím predstavit viem...a aj viem že aj na jeseň a zime sa práši,najma v mestských ruinách... kdyby se poopravil ten prach na kolech-trošku smyl,trošku ztmavil a víc zatlačil do podkladu,tím se potlačí i ten olej a bude to OK. 8)

čo sa týka tvaru pásov, tak to ide mimo mňa, modelkasteny a friuly sú drahá záležitosť a použiť ich na model takejto kvality je pre mňa mrhanie peniazmi.....určite si aj tie niekedy zaobstarám, ale bude to na model, ktorého pásy budú fakt mizernej kvality alebo na model s vyššou prioritou 8)
prach už nechajme tak, BA sa blíži a tam si to pozrieš bez skreslenia foťákom... :wink:

@juraj.v....díky :)
Martin, 33 rokov
Coming soon: viewtopic.php?f=58&t=137790
Galéria http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=53476
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 23 lis 2011, 11:57

korki píše:
síra píše:Ahoj.
Jak píše Jirka . Od pasu nahoru princezna .
Jestli to jsou pásy ze stavebnice tak je ofoukni teplým vzduchem z fénu . Záleží tedy jak dlouho to je slepený , ale jít by to trochu mělo . prostě je nahřej a do míst mezi kladky něco strč , aby to udělalo průvěs pásu a nech to vychladnout .

pásy sú magic track a previsy tam tiež sú.....robil si tiež tento model a dobre vieš, že nie každý stroj mal nenapnuté pásy s veľkými prevismi, ak si zabudol, prejdi si opäť fotky, je to fajn vec... :wink:
ale vďaka aj tak

Asi to bude fotkou . Prohlédl jsem si foto ze stavby a ostatní a ono to bude zkreslené úhlem pohledu . Na přiložené fotce jsem se to pokusil znázornit ,ale nejde mi moc kreslit myší . Zdálo se mi , že ty pásy nejdou do průvěsu hned za kladkou , ale až tak dva-tři články za ní .
Přílohy
DSCN8975.JPG
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 23 lis 2011, 23:00

Marián, viem presne čo myslíš, ale pri takto napnutom páse nemôže byť previs hneď za kladkou, nieje nato vôla...
Martin, 33 rokov
Coming soon: viewtopic.php?f=58&t=137790
Galéria http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=53476
korki

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky