Ahoj, nevíte někdo jestli tyhle předchůdce Mustangů používala RAF v Africe? Nechci ho dělat v té klasické kamo Neutral Grey/Olive Drab. Nebo jestli nevíte o nějaké jiné zajímavé kamufláži??? Nemůžu na tohle letadlo nikde nic sehnat předem díky za odpověď
"Ztraceni jsou pouze ti, kteří se odevzdali osudu!"
A-36A byly v RAF testovány v roce 1943. Protože roli bitevníků úspěšně převzaly Typhoony, bylo několik strojů dislokováno ve Středomoří jako průzkumáci. Doporučuji prostudovat Walk Around - Allison Engined Mustangs. Je tam jedna fotka A-36A v RAF camo (teda nic moc).
Je lehké házet bomby na lidi, kteří se nemohou bránit, ale něco jiného je takový výlet, když je ve vzduchu ještě někdo, kdo má proti tomu námitky.
Ano je to P-51. Ale i fotek těchto strojů v RAF camo je zatraceně málo. O fotce A-36A (ta se setssakramentsky od P-51 lišila) v camo RAF vím o jediné. Téhle :
Přidávám ještě britskou P-51, ale taky to není to pravé ořechové, že jo?
Přílohy
A-36A.8.jpg (10.05 KiB) Zobrazeno 1617 krát
Je lehké házet bomby na lidi, kteří se nemohou bránit, ale něco jiného je takový výlet, když je ve vzduchu ještě někdo, kdo má proti tomu námitky.
pánové díky moc za odpovědi...jsem si myslel že je RAF používala v Africe, tak děkuji za vyvedení z omylu. ta černobílá kamo je zajímavá, taky jsem o tom uvažoval a sehnal i spoustu fotek, ale to je P-51, ne? No asi zůstanu u té klasické kamo
"Ztraceni jsou pouze ti, kteří se odevzdali osudu!"
Však taky ze zbarvení Mustangů se mě nejvíc líbí právě P-51B/C v barvách RAF (teda Mustang Mk.III, abych byl přesný). P-51B/C s Malcomem a žraločí ploutví v markingu RAF teda opravdu nemá chybu, což se mě jako obdivovateli USAF říká dost těžko.
Tak mě to nedalo a dodatečně připojuji pár obrázků tohoto ušlechtilého oře.
Přílohy