vytuneni po vsetkych strankach
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
passat 1.8t 20v
momentalne rozpracovane fiat tipo 2.0 16v
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
e155 píše:Tak sa pridávam aj ja. Moje prvé auto bola Felda GLX rv 97, stále slúži, tmavá zelená, všetko bez korózie. Asi som mal šťastie, momentálne ju predávame manželkinej kamarátke. Moje druhé auto bolo Mondeo, teraz už mesiac slúži manželke:
Je to dvojliter benzín, diesel som ojazdený kupovať nechcel, náklady na servis mi pri mojom nájazde km rozhodne za to nestoja. Keď som doňho presadol z Feldy, tak to bol dosť šokZatiaľ som musel spravovať termostat, tlmiče na zadnej náprave a preventívne som odstránil klasickú vadu týchto motorov - klapky sania, ktoré sa radi uvoľňujú a lietajú do motoru, takže výmena celého sania za pofaceliftový diel, ktory je na tom lepšie. Výbava Ghia - úžasná vec je rozmrazovanie čelného skla. A čo je najlepšie - je tam miesta ako v obývačke. Nemám rád kombíky, ale s dvojčatami proste kočiarik niekam narvať musím a tento liftback má neskutočný kufor.
Cca pred mesiacom som si splnil sen - kúpil som si bavoZvažoval som trojkovú radu, ale súčasná je stále drahá a stará sa mi nepáči, plus je tu klasický problém s dvojkočiarikom. Voľba teda padla na 5ku E39 po facelifte. Podľa mňa jeden z najkrajších bavorákov, posledný z klasických a zároveň prvý s angel eyes
Je to 525i, r.v.2000 za tretinovú cenu novej fábie. Zvuk šesťvalca je neskutočný a výkon? Keď pridám plyn, tak sa stále musím usmievať. Jazdné vlastnosti sú na auto tejto veľkosti neuveriteĺné, ako sa vraví, zatáčku prejdeš buď s rizikom, alebo s BMW. Ďalšie plus je odhlučnenie - trojité tesnenie dverí toho dovnútra veľa nepustí, krásne ticho. Mínusy zatiaľ sú málo priestoru - asi som zvyknutý z Mondea a spotreba - cca 11-12 litrov benzínu na 100, ale pri tejto veľkosti je to skor nízke číslo
Inak problémy zatiaľ žiadne, len výmena silentblokov na zadnej náprave, plus olej a filtre...
zaloha00 píše:tak přidávám i své kousky...
První je nádherná Honda která je momentálně na prodej. Věřte nebo ne, ale i se sekačkou se dá užít spousty zábavy ale i starostí jak jinak
A druhé místo v garáži má Fiat Punto 97, je to starší kousek ale zatím šlape tak jak má. Není to žádný velký sprinter, ale pro jednoho dva lidi v pohodě stačí, bohužel jsem při nákupu myslel více ekonomicky než "mladicky". Původně jsem chtěl Pumu nebo Tigru ale po škole mé finanční možnosti nebyly tak valné.
Kromě standartních nákladů na provoz jsem měnil startér, schnilé brzdové hadičky, krouřek kolem volantu, výfuk se mi naštěstí podařilo párkrát svařit a další a další věci, ale na nové zatím není.
Co se týče spotřeby tak jezdím tak za 5,6-6,5lt- pokud se dřím 100km/h tak jsem na spodní hranici ale při dálniční 130km/h je to horní hranice...Motor se krásně točí a, což mě překvapilo, maximum 75koní(1,2lt 1997) je až v 6000otáčkách takže předjíždění na trojku nebo čtyřku je paráda...
a budoucnost? tak bávo by bylo úžasné,ale asi zase vyhraje ekonomika a rodina![]()
Melli.ck píše:Caute, tak pred kralikarnou mi stoji Ford Focus combi, 1.6 16v. Ve stodole 1320 z rallye ceka na prestavbu na buggy, fanous na slalom a trabi se prekopava na civilni rallyepak tam jeste mame trakturka, multikaru, a Traburga- predni naprava s motorem a prevodovkou z Warta vzadu v trabantu
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků