Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

JAGDTIGER

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Los » 31 říj 2006, 22:24

hej Bruno to je važně suprové :shock:
Honzo co se ti na něm posr*lo?
Štěpán Los

• Odpovědět s citací

Příspěvekod foxbat » 31 říj 2006, 22:26

Jináč Bruno jsem asi sám nic teď nedá, páč se stěhuje, takže je otázkou kdy bude mít zase net.... 8-)
Musel jsem to napsat!!!!

Zdeněk Pomajbík

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
foxbat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 31 říj 2006, 22:49

Nějak se mi nelíbí. Žaves, ale dopadl jinak než jsem chtěl.
Jinej už dělat nebudu.
Přílohy
Sturminfanteriegeschutz_33_01.jpg
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod curahee » 01 lis 2006, 10:05

Tak,tak Bruno se stěhuje,ale u tchýně mu teď není špatně,jen ho furt ta maminka od manželky drbe za rozházené papuče. :grin: :-D
"Máte právo říkat, co chcete, ale nemáte právo, aby vás přitom někdo slyšel." (c) 2024 generalissimus pro pravdu Otakar Foltýn
curahee

• Odpovědět s citací

hmm

Příspěvekod matto » 01 lis 2006, 16:21

romanek sa stahuje?dufam že do vecsieho...manželkina kozmetika hned vedla humbroliek v spalni :roll:
matto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 01 lis 2006, 22:39

hlavně ogaři bruno už rok nic pořádnýho neudělal :grin: :grin: :grin:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod curahee » 02 lis 2006, 10:33

Doma má postavený Jagdtiger,který dostal ode mě k narozkám za tvrdou českou měnu 8) ,tak se pak určitě pochlubí. 8-)
"Máte právo říkat, co chcete, ale nemáte právo, aby vás přitom někdo slyšel." (c) 2024 generalissimus pro pravdu Otakar Foltýn
curahee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 02 lis 2006, 13:19

bruno píše:Uprimnost sa tu na foru nenosí, ale aj tak ...Ten model neni nic moc.

Proč myslíš? Kde vidíš chybu nebo chyby?
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 02 lis 2006, 13:23

bruno píše:Tieto su take preto, lebo sa používali pri zastrelovaní...Podobné môžte vidieť aj na kanonoch.

Jo myslíš rektifikaci zbraně. Tak potom byly natřeny na černo - bíle. Podobný šmejd byl i u těch mých BVP. Při rektifikaci jde o to, aby zbraň střílela tam, kam míří mířidla.

Mám dotaz k té kamufláži toho Jagtigera: já myslel, že kamufláž těchto téměř nezničitelných oblud byla sice základ tou jejich žlutou, ale nato jsem si myslel, že standardně došly nanést fleky červeno-hnědé a tuším že zelené.
Zimmerit je tam dost neviditelný oproti dobovým fotkám. Prý byl Zimmerit nějaká lepší maltová nebo cementová směs a to zvrásnění bylo dělané zednickou lžící? Je to pravda?
Jinak nechápu, jak mohly vzniknout ty velmi vydařené odřeniny na pancíři. Od bot osádky těžko, od střel to nevypadá, tak co barvu odralo? Napadá mě, že se to mohlo odřít, když se s tím někam drblo, průjezd domem, přejezd přes nepřátelskou techniku... Na fotkách z té doby ale ty odřeniny nějak nevidím. I proto jsem je to na tom svém KV-2 zamazal.

Jinak patina pásů, výfuků, nánosy hlíny zespod, nádhera, nádhera!!!!! Takhle bych to jednou chtěl umět.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karel » 02 lis 2006, 19:32

Hammer netvrdím, že na tom co stavím je vše podle dobových fotek anebo OK. Na soutìže s postavenými modely nejezdím, stavím jen pro radost a nijak zvláš
karel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 02 lis 2006, 20:41

Karle správnej přístup...je to o pohodě a ne vše vždy vyjde jak si přeješ. 8)
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 03 lis 2006, 07:31

Já se jenom ptal a plně s Tvými názory souhlasím. Přímo v návodu k tomu mému Flaku 88 jsem četl, že se děla maskovala až přímo v palpostech a to podle okolního terénu. Totéž se mohlo a určitě taky dělo i s další technikou a jejím maskováním.
Velmi dobře vycvičení Němci věděli, že maskování znamená rozbít siluetu techniky barevnými poli matoucími nedokonalé oko člověka. Z toho důvodu mě zaskočila Tvá kamo. Ale jak píšeš: klidně.
Souhlasím s Tebou v tom, že je třeba využívat fantazii, protože pokud bychom se všichni měli řídit podle těch doslova pár a ještě k tomu nekvalitních dobových fotek, viděli bychom jen jedny a ty samé stroje. A to doslova a v různých měřítkách. Druhá strana vlastní fantazie na modelu je ovšem ta, že všechno by mělo být zdůvodněno. Příklad: neznalý laický divák vidí, že tank najel někde do zdi, protože má červené šmouhy na pravém poničeném blatníku a zaprášený levý bok od maltového prachu. Že je pancíř poničený projektily, že je utržený blatník atd atd. Nezáleží na tom, jestli chceš nebo nechceš někde soutěžit. Určitě Tě potěší, když se na to kdokoliv podívá a komentuje, co vidí. Pak víš, že jsi to celé jednak vymyslel a jednak udělal správně. Hodně štěstí do dalších modelů.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karel » 03 lis 2006, 08:21

Jo jo Hammer sešli jsme se takøka na všem. Když tì tak ètu tak jen na doplnìní k tomu zdùvodnìní jak píšeš ,,,souhlasím pokud by to bylo v širším kontextu. Tím mám na mysli techniku umístìnou v dioramatu nebo s konkrétní popiskou na podstavci. Asi by bylo divný mít tank Afrika Korps v zimní kamufláži. Ale jen tak anonymnì prezentovaný tank na podložce bez bližšího vysvìtlení a jen s názvem typu tam to nechávám na divákovì fantazii a
karel

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky