Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Vaše vtipné chvíle při modelaření.

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 203 • Stránka 5 z 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14

Umite se zasmat vlastni blbosti ???

Ano
131
35%
Ano
131
35%
Jak kdy
47
13%
Jak kdy
47
13%
Ne
7
2%
Ne
7
2%

Celkem hlasů : 370

• Odpovědět s citací

Re: Vaše vtipné chvíle při modelaření.

Příspěvekod Zdeněk Hanzal » 17 črc 2011, 14:56

no určitě bych si nebral něco na broušení do přírody, a ještě k tomu do lesa.Něco spadne a už to neuvidím... Mám problém to najít i na linu.... :grin:
rozestavěno v chlívku: viewtopic.php?f=58&t=76065&p=1531450#p1531450
https://cs-cz.facebook.com/pages/Modelt ... 8248988990
http://www.kpmznojmo.cz
Zdeněk Hanzal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 18 črc 2011, 10:45

Mám velice rád legraci, ale jsou chvíle, kdy bych vraždil... Stalo se to tak před třemi roky... Byl jsem v kroužku, "moje" modelářská omladina něco málo udělala na svých modelech, dnes už nevím, zda jim tvrdl tmel, či měli něco čerstvě natřené a následovalo to, co znají snad všichni, co kdy vedli nějakou tu školní mládež... dítka se začala nudit a jedno z nich si začalo hrát se skalpelem... Nedbal nic na mé výtky a blbnul a blbnul... Náhle jednomu klučinovi spadl na zem jeden z důležitých dílků a já šel na kolena a pomáhal jsem ten dílek hledat... Náhle křik, zvedl jsem se a klučina, který si hrál se skalpelem měl najednou dlaň od krve. Popadl jsem ho za ruku a táhl ho o patro níže k lékárničce. Naštěstí tam byla paní, která měla ošetřovatelský kurs, ale i ona, když spatřila dlaň od krve, nějak pobledla. Popadla klučinu za ruku s tím, že mu ji opláchne a pak vydezinfikuje... To vše bylo proloženo křikem postiženého klučiny, že "to bude boleeeeet"...Dala mu ruku pod proud vody a začala mu ruku čistit... krev pomalu, ale jistě mizela... a rána skalpelem nikde... Všechna dítka z kroužku stála kolem a královsky se bavila na můj účet...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matto » 20 črc 2011, 14:47

asi to pozná každy ale u mňa to bol v detstve obľúbeny vtip mojích bratrancov pri každej návšteve. zobrať do ruky niečo z vytrínky a opýtať sa na dialku či tie moje lietadielka aj lietajú? :cold:
matto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 20 črc 2011, 15:42

matto píše:asi to pozná každy ale u mňa to bol v detstve obľúbeny vtip mojích bratrancov pri každej návšteve. zobrať do ruky niečo z vytrínky a opýtať sa na dialku či tie moje lietadielka aj lietajú? :cold:

Připomněl jsi mi jednoho kolegu... Co já pamatuji, tak vždy stavěl bojovku v měřítku 1:35... Jednou měli doma na návštěvě známé s cca 4letým chlapcem... Prý to bylo velmi živé dítě... Najednou si někdo uvědomil, že je ten chlapec nějak potichu... a on si jezdil ve vedlejší místnosti po koberci s Tigrem, prý při tom krásně napodoboval zvuk motoru a střelbu z kanónu a vůbec mu nevadilo, že mu z tanku stále něco odpadává... Dnes se kolega při vyprávění tohoto příběhu usmívá... Ale z vlastních zkušeností vím, že mu v té chvíli, když viděl svého plastikového "miláčka" "jezdit" po koberci, nebylo příliš do smíchu...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 20 črc 2011, 20:33

KiR píše:
matto píše:asi to pozná každy ale u mňa to bol v detstve obľúbeny vtip mojích bratrancov pri každej návšteve. zobrať do ruky niečo z vytrínky a opýtať sa na dialku či tie moje lietadielka aj lietajú? :cold:

Připomněl jsi mi jednoho kolegu... Co já pamatuji, tak vždy stavěl bojovku v měřítku 1:35... Jednou měli doma na návštěvě známé s cca 4letým chlapcem... Prý to bylo velmi živé dítě... Najednou si někdo uvědomil, že je ten chlapec nějak potichu... a on si jezdil ve vedlejší místnosti po koberci s Tigrem, prý při tom krásně napodoboval zvuk motoru a střelbu z kanónu a vůbec mu nevadilo, že mu z tanku stále něco odpadává... Dnes se kolega při vyprávění tohoto příběhu usmívá... Ale z vlastních zkušeností vím, že mu v té chvíli, když viděl svého plastikového "miláčka" "jezdit" po koberci, nebylo příliš do smíchu...

to by nepřežil :?
pokud by dítě bránili, tak ani rodiče :evil:
myslím to vážně :mrgreen:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 20 črc 2011, 21:48

Zdeněk Fabík píše:
KiR píše:

to by nepřežil :?
pokud by dítě bránili, tak ani rodiče :evil:
myslím to vážně :mrgreen:

:D :D Byly časy, kdy jsem si myslel totéž... Ale stalo se mi něco podobného... Někdy koncem 80.tých let jsem koupil Me-323 "Gigand" od Italerky... Chtěl jsem si ho postavit s Oplem Blitz od Asci, kterého jsem si na stejné burze v pražském Radiopaláci koupil... Jenže ouha, kdo pamatuje tyto roky, tak mi dá za pravdu, že sehnat jakékoliv podklady, to byl kumšt... a tak ubíhaly roky a já pomalu, ale jistě sháněl podklady pro tento model... Narodila se mi dcera, pak syn a jak šel čas, tak někdy kolem pátého roku začal syn sedávat se mnou a lepit (pokud se tomu tak dá ještě říct) své první modely. Někdy v té době jsem měl hotovou hrubou stavbu Giganta... Trup slepený, vybroušený, s podvozkem... těšil jsem se na dokončení toho modelu jak malé dítě... a protože nepatří Gigant k těm nejmenším modelům, tak jsem jej měl vždy na klavíru... Jednou jsem přišel domů z práce, rodinka se se mnou přivítala, vykoupal jsem se a jal jsem šel kolem klavíru, tak jsem zjistil, že je ten Gigant nějak nakřivo... Mňooo, co se stalo, syn si bral z vedlejší skříně plechovku, ve které bylo pár věcí, ke kterým neměl bez dozoru přístup... Vylezl na stoličku, pak i na klavír, až na konec dosáhl na tu plechovou krabici a co čert nechtěl, když ji sundával, tak mu spadla přímo na Giganta... Syn se zděsil a první, co ho napadlo, bylo to, že si vzal svoje modelářské lepidlo a snažil se Giganta opravit... Jak asi model dopadl, to si asi dovedete představit... Navíc jsem měl ten den narozeniny... a syn žije dodnes, studuje na střední škole :D :D a navíc, stačí, když si sedne k modelu a dává mi co proto...Mňoo nezabili by jste ho? :-D
KiR

• Odpovědět s citací

Vaše vtipné chvíle při modelaření.

Příspěvekod ceti » 17 zář 2011, 20:42

Kiri, s dorostem byla vzdycky sranda, jako instruktor jsem z klubovny casto chodil vysmatej jak syrecek..

A. Sedel sem sam v mistnosti s Vencou Slunickem kterej se totalne soustredil na neco pidimalyho. Do ticha sem prones: "Je tu nuda, chtelo by to magic" .. a Venca kdyz po cca 10-ti vterinach na chvili vydechnul z ty svoji sileny soustredenosti tak jenom ukazal prstem do rohu a prones: "tamhle mas vodpadkovej kos" a znova se nadech a sklonil 5 cm nad stul na svoje pitvornosti. Chvili me to rachtalo v palici a pak sem se zacal gebit. Venca ssebou skubnul a naprosto vazne se me ptal co se deje nebo co sem se to vlastne ptal, ze me pravdepodobne asi nerozumnel.. Kdyz sem mu to rek tak se chvili divil a pak se zacal gebit taky. Od ty doby jeho hlaska "tamhle mas vodpadkovej kos" zdomacnela pri kazdy prilezitosti jako univerzalni odpoved na vsechno.

B. Vzal sem sklenicku od presnidavky s dokonale (huste) spinavym redidlem co jsme v nem celou dobu myli stetecky a vychlíst ho z vokna, odkud se hned nato ozval rev : "Ty čůůůů*****áááááku !!!" Ihned sem se zdejchnul z mistnosti nez tam par vterin nato prilit nasupenej clen dorostu s barevnym xichtem.

C. Pri ceste do byv. klubovny na Vrazi v Cernosicich (Niggercity) jsme chodili bud lesem (kus po trave) nebo kolem lesa. V ty dobe byli premnozeny klistata a my radeji chodili kolem. Jednomu se nechtelo chodit oklikou tak rek, ze mu klistata muzou vlyzt na zada a sel skrz les. Odpoledne mel na zadech 7 klistat. (7 lidi si vzalo svoje pinzety a jeli jsme)

D. V klubovne jsme s oblibou pri modelareni vyrabeli "konvencni vosy". Nejdriv jsme je nachytali na sirup, pak jim pinzetou a nuztickama (popr.skalpelem) opatrne odstrihli zihadlo, chytli je opatrne za hlavicku a zbytek (telicko i s kridylkama) foukli pokazdy (zlehka) stribrnou barvou. Pak nam tam v mistnosti litalo treba 20 konvencnich vos a my se jich vubec nebali.

E. Pri modelovani a barveni figurek se fantazii meze nekladly a vznikaly zdarily dila typu homogruppensex nebo bitka cikani se skinama. Skoda ze tehda nebyly digifotaky, naplnil bych s tim sekci "sutry".
Naposledy upravil ceti dne 13 říj 2011, 16:53, celkově upraveno 1
Byv.Instruktor Modelklubu Cernosice, momentalne bezdomovec (veskerej muj majetek je dlouhodobe ulozen ve skladu do doby nez budu mit vlastni bydleni).
Naposled dostaveno: P-51A NOVO 1:72
Dlouhodobe rozestaveno: Morskoj sturmovik NOVO 1:72 P-47 Razorback NOVO 1:72 VW Golf 2 GTD 1:1
ceti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Háček » 17 zář 2011, 21:56

:grin: :grin: :grin: Právě jsem objevil novou fyzikální jednotku. Konveční vosa ... :grin: :grin: :grin: Teda dělal jsem spoustu kravin, ale na tebe nemám ... :grin: :grin: :grin:
Moudrost a chytrost jsou dokonalými zbraněmi. Bohužel lidská hloupost je dokonalým brněním ...
https://www.facebook.com/miroslav.hak.566
https://www.facebook.com/Krajem-rybn%C3 ... _todo_tour
Háček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 18 zář 2011, 12:19

ceti píše:D. V klubovne jsme s oblibou pri modelareni vyrabeli "konvencni vosy". Nejdriv jsme je nachytali na sirup, pak jim pinzetou a nuztickama (popr.skalpelem) opatrne odstrihli zihadlo, chytli je opatrne za hlavicku a zbytek (telicko i s kridylkama) foukli pokazdy (zlehka) stribrnou barvou. Pak nam tam v mistnosti litalo treba 20 konvencnich vos a my se jich vubec nebali.

:grin: Asi zakážu dorostu z "mého" kroužku navštěvovat toto fórum... Domnívám se, že by je mohlo inspirovat mnoho věcí, které by chtěli v kroužku provozovat... A "konvenční vosy" by mezi ně patřily zcela jistě. :grin:
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gordon » 31 led 2012, 21:26

Máme doma 2 kočky a chráním rozestavěné modely jak můžu. Udělám kousek a strčím za sklo, jen vyjímečně zavírám dveře k pracovnímu stolu - sedí pak přede dveřmi a děsně je zajímá, proč je zavřeno a nedá se to moc vydržet. Přilepil jsem překryt kokpitu, docela se mi na mé poměry povedl, hezky ho zatmelil, vybrousil a koukám, pod sklíčkem krásně vyditelnej chlup přes celej kokpit. Přepychová vitrina. Dlouho jsem přemýšlel, kudy dovnitř něco prostrčit, kde navrtat dírku, nakonec jsem holt jednu část překrytu urval. A to většinou dělám otevřený kokpit.

A za mých mladých let jsem barvil štetcem model, udělal jsem vršek a otočil si ho abych udělal spodek. Po otočení zpátky jsem zjistil, že přesně prostředkem krytu kokpitu jsem si ho položil do kapky tmavě šedé. A ve své blbosti to nešlo umýt ani ředidlem :-D
Gordon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 02 úno 2012, 13:52

Mám u modelařiny jeden zlozvyk, ani nevím, jak jsem k němu přišel... vím, že to není hygienické, ale než použiji štětec, tak jej dám do pusy, aby vlákno štětce bylo rovné. A jak se jistě mnozí domníváte, stalo se to, co se mělo stát... Modelařil jsem a bylo potřeba natřít nějaký ten drobný díl, vzal jsem štětec a automaticky dal do pusy... a pak jen plival a nadával. Dovedete si představit, jak hnusně chutná Humbrolka?...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovalcik » 02 úno 2012, 14:53

mam stejný zlozvyk a z vlastní zkušenosti můžu říct, že Agamy chutnaj podstatně hůř...
kovalcik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod qwertom » 02 úno 2012, 16:31

ja som si prednedavnom z chladnicky vibral sekundak a cestou k stolu som ho postlacal ci nieje tvrdy. A ako som prechadzal k stolu v kuchini tak som sekundak otvoril a samozrejme z neho vislo par kvapiek ktore dzabli na plavajucu podlahu. A kedze sa mi casto stalo ze ked som bol vyhukani z pokazenej veci tak som si povedal ze klud a zacal hladat vreckovku. Vezmem utriem sekundak ale on zaschol :evil: . tak som zo zasobi zobral smirgel a zacal som to brusit ale nic tak ma ani neviem ako napadol odlakovac na nechty. Dzabol som ho na sekundak urobila sa hnusna mazlava hmota ale islo to dole tak som si odbehol po druhu servitku a ono to vitvrdlo takze som tam mal modri zatvrdnuty sopel no nastastie po opetovnom potreti odlakovacom a richlom zotreti to zislo dole. Ale aj tak tam zostala poripana podlaha a na nej 2 velke ciste kruhi :D
qwertom

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 02 úno 2012, 16:45

qwertom píše:ja som si prednedavnom z chladnicky vibral sekundak a cestou k stolu som ho postlacal ci nieje tvrdy. A ako som prechadzal k stolu v kuchini tak som sekundak otvoril a samozrejme z neho vislo par kvapiek ktore dzabli na plavajucu podlahu. A kedze sa mi casto stalo ze ked som bol vyhukani z pokazenej veci tak som si povedal ze klud a zacal hladat vreckovku. Vezmem utriem sekundak ale on zaschol :evil: . tak som zo zasobi zobral smirgel a zacal som to brusit ale nic tak ma ani neviem ako napadol odlakovac na nechty. Dzabol som ho na sekundak urobila sa hnusna mazlava hmota ale islo to dole tak som si odbehol po druhu servitku a ono to vitvrdlo takze som tam mal modri zatvrdnuty sopel no nastastie po opetovnom potreti odlakovacom a richlom zotreti to zislo dole. Ale aj tak tam zostala poripana podlaha a na nej 2 velke ciste kruhi :D

příhoda krásná, ale slovenština pláče :cry: :cry: . Kdybys místo všech i napsal y a naopak, myslím že těch chyb tam bude míň 8) .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Badár » 02 úno 2012, 17:14

Prvý krát som narazil na túto tému. No priznám sa, že vtipných príhod mám viac s balzovými modelmi, ale aj na plsty mám niečo:

1; Pred nedávnom som dorobil Zero od Academy. Pri stavbe som rozmýšľal nad markingami, lenže doteraz som niečo ako nákup dekálov odkladal (zaťiaľ zbytočnosť). No ozval sa mi používateľ Discus Pilot, a ponúkol mi dekály na modely. Po asi týždni sme sa stretli, dal mi nálepky, poďakoval som mu a s radosťou som šiel domov. Povedal mi že časť dekálov je už zažĺtnutá,a preto by som ich mal dať na okno, aby na nich kus posvietilo slnko. Tak som ich ráno nalepil na okno, a plánoval som ich dať večer dole. No asi som podcenil počasie, jednoducho mi ten najžĺtejší aršík sa navhšil vodou, a až večer som to zistil. Dekály sice ostály na svojích miestách, ale celý aršík je skútený. Našťastie som zobral na skúšku ten najmenej kvalitný aršík. Aršík mám dodnes.

2; Kopu z vám sa stalo že ste mali v pinzete vec, a počas činnosti diel odletel bohvie kde. Keď som lepil P-39 od Academy. Bol som už vo finalnej časti stavby. Maľoval som vrtuľu. Dal som do pinzety, natieral červenou kužeľ, a zrazu vrtuľka odletela. Začal som polhodinu hľadať nie až taký malý diel, a keď už to vzdávam, tak zistím že vrtuľka sa prilepila na moje vlasy. Keďže to bola akrylová farba, všetko išlo pekne dole.

Balzové modely:

1; Snaď moja najväčšia absurdita bola, keď som minulý rok už šiel na súťaž gumov poháňaných lietadiel. MAl som zo sebou tiež model (halový, hmotnosť - 3 gr.). Vybral som sa o 6:00 na súťaž do telocvične, aby som sa ešte rozcvičil. Cestou som bol celý nerzózny. Rozmýšľal som, či som model správne uviazal do škatuľky, či mám gumy, náradie... Nakoniec som sa pozrel pri prechode pre chodcov, či vôbec mám model, či je na ňom všetko... Model o hmotnosti 3 gramov som vybral, popozeral som si ho a chcel som ho už vložiť do krabice, lenže...Akurát šiel kamión po ceste, a ja som bol asi 1 meter od cesty. Asi si to viete predstaviť. Držím model a silný vietor spôsobený kamiónom mi urval krídla, výškovky, smerovku, trup bol na 2 kusy. S plačom som model zozbieral zo zeme, a išiel domov. Model som asi po 4 mesiacoch nakoniec rozhodol opraviť a budíš! Dnes žije, váži síce trošku viac 3,5 gr. a má o niečo horšie výkony. Dodnes ho mám na poličke, aj teraz som sa na neho pozrel a zaspomínal.
Tento rok:
Postavené modely: Messerschmitt Bf 109 E-4 (1/72, ICM), Mitsubishi A6M2 type 21 (1/72, Airfix), Grumman F4F-4 (1/72, Academy)
Na stole: Morane-Saulnier M.S.406 (1/72, HobbyBoss), Supermarine Spitfire Mk.Ia (1/72, Airfix)

POSIELAJTE MI PROSIM IBA E-MAILY!
Peter Badár

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 203 • Stránka 5 z 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14

Zpět na Volný pokec (Subject free)