Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-55A

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: T-55A

Příspěvekod tomec » 03 zář 2011, 13:15

tak motorovy priestor mam hotovy:
t-55 motor.jpg

teraz by som este potreboval vediet alebo skor lepsie povedane vidiet ako je k tanku-korbe prichyteny pancier.

je mozne spravit len s dierami podla mot.krytu ako napriklad tatko:
t-55 lem.JPG

a diery podla krytu:
t-55 kryt.JPG

tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Bílský » 03 zář 2011, 13:33

Motor vypada skvele jen ten cistic vzduchu bych udelal v puvodni barve hliniku, nevidel jsem T-55 ktera by ho mela natreny :)
Tvrdě jsme cvičili, ale kdykoli měly naše jednotky přistoupit k praktické činnosti, museli jsme se reorganizovat. Ve zralejším věku jsem pochopil, že máme sklon čelit každé nové situaci reorganizací, je to báječná metoda k vyvolání iluze pokroku. Ve skutečnosti vyvolává chaos, neefektivnost a demoralizaci. Gaius Petronius
Petr Bílský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 03 zář 2011, 13:49

petr
osobne mi to hlinnikove pripadalo take nudne tak som hladal neaky natreny.napr:
t-55 chladic.jpg

tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Bílský » 03 zář 2011, 14:11

Na tom cistici byl strasne maly otvor, kterym se zjistovalo jestli nejsou v soustave privodu vzduchu netesnosti, kdyby se ta dira zamazala barvou nevim nevim :)
Tvrdě jsme cvičili, ale kdykoli měly naše jednotky přistoupit k praktické činnosti, museli jsme se reorganizovat. Ve zralejším věku jsem pochopil, že máme sklon čelit každé nové situaci reorganizací, je to báječná metoda k vyvolání iluze pokroku. Ve skutečnosti vyvolává chaos, neefektivnost a demoralizaci. Gaius Petronius
Petr Bílský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 03 zář 2011, 14:18

no to som nevedel.ked mam pravdu povedat tak o tomto motore respektive celom mot.priestore neviem skoro nic :cry: .
ale ked som videl tu sadu tak som nemohol odolat.zo zaciatku to bolo super,ale ako som sa zacal troska o to zaujimat tak som prichadzal stale na neake nepresnoti,znova som sa hlbsie zaujimal o to a znova som nachadzal dalsie nepresnosti.a tak dookola.preto je tam urcite dost chyb oproti realu.vsetko co som dorabal bolo iba podla fotiek.realny stroj som nevidel.aj tych fotiek nebolo tolko ako som cakal na tak znamy stroj.tak som rad ze som to konecne dal dnes uz dokopy.
teraz este musim vyriesit ten vrchny pancier.ako ho spravim.ci otvorenu iba cast alebo ho dam cely dole aj s chladicom.

este ma tak napadlo ked to su spomynam.aky farbu ma ten pancier zvnutra? taku istu ako motorovy priestor? a poklopy? lebo tiez som videl viac farebnych verzii a tak neviem co malo byt original z vyroby a co uz utvarova moda.
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Bílský » 03 zář 2011, 14:37

Byla tam kombinace slonovinova kost a stredne seda ale jakou barvu mel ten dekl to uz si nevzpomenu podivam se ti do knizek co mam. Jedine co si pamatuju velmi dobre tak steny byly od oleje maziv a kdejakeho bordelu a na tech pancerovych krytech byla tenka vrstva sazi, protoze netesnilo vyfukove potrubi, stejne jako ted na mem BVP a to je chvili po GO.
Petr Bílský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 03 zář 2011, 14:44

jj aj ja poznam osobne tie vojenske GO :evil: .

myslel som ci to nie je tak ako aj ine poklopy.napriklad cely pancier bude mat farbu ako cely mot.priestor/slonovinou alebo sedu ako si spominal/ a poklopy budu zelene ako ako vsetky ostatne.
co mam foto tak zaluzie su vo farbe kamuflaze-v tomto pripade khaki ale neviem ci to plati aj pre pokopy nad motorom a vzd.filtrom.mam jednu fotku kde je vidno ze je to asi cele jednou farbou ale ako si spominal je to cele zasvinene tak si netrufne povedat aka je to farba.fotka je este dost nekvalitna.ale asi to dam cele zelene a nebudem to riesit.
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Bílský » 03 zář 2011, 15:18

Nasel jsem jednu fotku kde to vypada na klasickou khaki, ale je to zaprasene a spinave tak nevim ja bych se priklonil k te sede a dal na to nejakou patinu, ale tou zelenou si myslim ze taky nic nepokazis. Ostatne dneska se to u utvaru dela tak ze jaka je na sklade takovou se to natre. Zive si vybavuju jak je v papirech na prechody napsane oprava nateru a mazacich mist barvou. A jelikoz se na vystupni kontroly davaji dustojnici ze stabu a jedine co rozeznaji, je natrene od nenatreneho, tak jsme natirali cimkoliv o sto sest.
Petr Bílský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 03 zář 2011, 16:11

este k tomu pancieru.
mal som povodne v plane ho umiestnit vedla modelu v neakom takomto stave:
t-55 poklop.JPG

ale teraz som nasiel fotku kde je chladic umiestneny v tanku a pancier je dole.tak ma este zaujima ci je to bezna vec ze chladic ostal na tanku.zatial som vsade videl ze budto bol pancier+chladic alebo to bole dole cele.toto je zatial jedina fotka aku som videl.
t-55 poklop1.JPG

a este k tej farbe.ako som pisal chcel by som dat ten pancier mimo takze to budem riesit az na koniec a snad dovtedy sa mi podari zistit farbu.ale aj ked nie tak to bude 50/50 seda alebo zelena 8) .
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 04 zář 2011, 08:35

este ma trapi jedna vec/zatial :grin: /
ako ide ta hadicka od periskopov tak dalej ide neakej nadrzky ktora je v tej prvej velkej bedni ako dobre vidim? alebo to je inak?
t-551.jpg

tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jozef Kociov » 07 zář 2011, 17:27

[quote
    ="tomec"]este ma trapi jedna vec/zatial :grin: /
    ako ide ta hadicka od periskopov tak dalej ide neakej nadrzky ktora je v tej prvej velkej bedni ako dobre vidim? alebo to je inak?
    t-551.jpg
    [/quote]
      Je to 5 litrová nádržka na vodu, ktorou sa umývajú pozorovacie prístroje vodiča. Táto hadica končí v prepínacom kohúte od ktorého vedú dve hadičky k dýzam, ktoré sú umiestnené v kryte pozorovacích prístrojov. Vodič volil čistenie pravého alebo ľavého pozorovavieho prístroja. Na pravej smerovej páke bol spínač, ktorý sa ovládal palcom. Ten ovládal eletropneumatický ventil a pomocou stlačeného vzduchu (7 MPa) došlo odsávaniu vody z nádržky a cez prepínací kohút je voda v vzduch vedená cez dýzy na pozorovacie prístroje.
      Odtiene farieb motorového priestoru sú veľmi zlé. Veľkostné pomery jednotlivých časti sú zlé. Ja by som počkal na príležitosť a mrový priestor premeral a farebne odfotil.
      Vidieť, že ste zručný a všetky nedostatky sú z neznalosti. Viac sa venujte príprave podkladom až potom stavbe modelu.
      Jozef Kociov

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 09 zář 2011, 19:34

Jozef Kociov píše:
        Je to 5 litrová nádržka na vodu, ktorou sa umývajú pozorovacie prístroje vodiča. Táto hadica končí v prepínacom kohúte od ktorého vedú dve hadičky k dýzam, ktoré sú umiestnené v kryte pozorovacích prístrojov. Vodič volil čistenie pravého alebo ľavého pozorovavieho prístroja. Na pravej smerovej páke bol spínač, ktorý sa ovládal palcom. Ten ovládal eletropneumatický ventil a pomocou stlačeného vzduchu (7 MPa) došlo odsávaniu vody z nádržky a cez prepínací kohút je voda v vzduch vedená cez dýzy na pozorovacie prístroje

dakujem za odpoved ale skor ma zaujimalo ukoncenie alebo postup tej hadicky na druhu stranu do ten nadrze.ta nadrz je umiestnena v tej bedni a vytrca ako na tej fotke alebo je midti bednou a korbou?

Jozef Kociov píše: Odtiene farieb motorového priestoru sú veľmi zlé. Veľkostné pomery jednotlivých časti sú zlé. Ja by som počkal na príležitosť a mrový priestor premeral a farebne odfotil.
        Vidieť, že ste zručný a všetky nedostatky sú z neznalosti. Viac sa venujte príprave podkladom až potom stavbe modelu.

s odtienmi mate asi pravdu ale ako som videl tych malo fotiek tak na kazdych bolo farebne ozacenie riesene inak.
        a ktej velkosti-nemam sancu si motorovy priestor niekde nafotit a odmerat.a aj keby som mal tak by som to urcite nerobil nanovo.tu sadu som kupil prave pre to aby som si ani nie tak ulahcil pracu ako ziskal neaky cas.viem ze nie je ok /uz len pre to ze tam chyba dost velka vec-chladic/ale vazne som nemal chut to neako riesit.a k tym podkladom.myslism ze som sa im venoval dost ale ako som uz vyssie spomynal tak som cakal ze na taku znamu masinu bude toho viac.mozno sa to bude zdat barbarske ale nemal som v plane cakat so stavbou niekolko rokov aby som mal najpresnejsi motorvy pristor.model ide iba do policky tak mi to osobne takto staci.a pri studiu podkladov som napr. zistil aj spomynanu absenciu chladica ktory samozrejme dorobim ale vazne som nemal v plane prerabat kazdy diel.
        ale ako spravne pisete tie diely nie su urcite ok ale zalezi na kazdom modelarovi ako si ich poupravuje alebo ak to chce mat tip-top tak spravi nanovo.
        tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bohus » 09 zář 2011, 21:01

tomec píše:este ma trapi jedna vec/zatial :grin: /
        t-551.jpg

Hadička v bedni nekončí. V Bedni je náradie.
        kuco
        Bohus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 09 zář 2011, 21:07

ok
        tak skusim sa spytat este presnejsie.
        ta oznacena vec je uz ta nadrzka? a ak ano tak ona je medzi tou bednou a korbou? pretoze model nic taketo neriesi.uz neviem ako sa to mam spytat.

t-55 nadrzka.JPG

tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jozef Kociov » 15 zář 2011, 17:18

Ta označená vec je nádržka. Táto nádržka je samostatná. U T-55xxx a MT-55A je umiestnená (pozdlžne) medzi debnou ZNP-1 a bočným pancierom. U VT-55A je umiestnená (priečne) pred debnou ZNP-1. V činnosti som zabudol popísať, že stlačený vzduch odsáva z tejto nádržky vodu o to sa zmiešava v ejektoru.
        Jozef Kociov

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse