Už nějaký ten pátek jsem uvažoval o tom, že bych si rád vytvořil sérii motorek s určitou tématikou. Velkou inspirací pro mě byla sbírka Charona a jeho Yamahy Valentina Rossiho. Zvažoval jsem postavit si všechny Ducati Desmosedici, ale některé ročníky by byly poměrně pracné a nesebral jsem odvahu. Když přišel Charon s nápadem postavit motorky Colina Eswardse a konkrétně ze závodů v USA z okruhu Laguna Seca řekl jsem: To je ono! Jeho designy motorek se mi vždycky líbily a navíc je to velkej sympaťák.
Colin Edwards přešel do kategorie MotoGP v roce 2003 kde jezdil s motocyklem Aprilia RS3 potom co v roce 2002 získal titul v kategorii WSBK. V roce 2004 sedlal Hondu v týmu Fausta Gresiniho. Od roku 2005 přechází Colin k Yamaze a tím také začíná moje série. Sezóna 2005 byla v této kategorii zatím také nejúspěšnější. V celkém pořadí se umístil na 5. místě. To samé se mu podařilo také v roce 2009.
Motorku Colina Edwardse z roku 2009 už mám a byla zde prezentována na MF. Další stroj, který budu stavět je z roku 2008. Základ modelu je Yamaha 05. Poměrně dlouho jsem sháněl TK pro tento rok a nakonec se podařilo. Díky Marcovi mám TK od Max Moto Modeling. Původně jsem chtěl stavět Lorenza ze závodu ve Valencii, ale jak vidíte sami, situace se trochu změnila. Také to bude první motorka na které použiju detaily, konkrétně od Hobby Design. Dekály na motorce budou od Studia 27. Přichystané mám také kovové přední tlumiče a pár drobností...