Ty poláci jsou hrozný jestli toto je firefly no nevím... teď jsme si všiml pojezdů, příd.pancíře na věži a na boku.A na foto(Flickr) sedí borec na konci laufu!!Počáteční eufórie je v čudu Aleš
V textu k fotce na flickru je vcelku jasně napsáno, že je to M4A4, zřejmě OP tank, což je dost přesná specifikace, má to široké mezery mezi pojezdy, na věži je vedle velitelova příklopu navařený držák anténního kloubu navíc a i v "hrnku" na čelním pancíři je vidět kloub k "A" anténě (kuželík) a vůbec je to samej drát. Klidně to může být AOP od toho 153rd Field Arty Regiment... Bylo by asi poměrně dost riskantní "maskovat se" s velitelským (i to je možné) tankem za Světlušku (obojí je cíl "ničit v prvním pořadí") a vůbec bych se nedivil, kdyby i ten "kanón" byla atrapa (připadá mi ohnutej, jen trochu, ale přece), i přesto, že na něm sedí maník. Jinak je to "low bustle" a ten kanystr, co je vzadu na věži, je přidělanej z boku zřejmě na "kastlíku" s rádiem. Tady je velkej obrázek: http://www.flickr.com/photos/orange-tim ... otostream/ Jo a nemaj cigára!
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou. Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.
- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.
- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
Díky všem.Že to je M4 to jsem si taky přečetl, mě spíš nas...lo že to ty palice polský daj klidně do sešitu na Fireflyho a jnapíší že je to 2nd battalion irish guards armour.division Netherlands 1944.Ale tento to není je to M4. Aleš
No on ten omyl nevzniknul u Poláků bokorys je z Ospreye Sherman Firefly. Greenbaron to napsal přesně (jak jinak). Je to Sherman mk V (us značení M4A4 a ta má oproti M4 asi o půl metru delší korbu) ve verzi OP nebo command tank.