Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Problém s Dragon styrene

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Problém s Dragon styrene

Příspěvekod tommer » 12 srp 2011, 18:54

Stala se mi taková nemilá věc s pásy Dragon styrene určené pro firefly a stug III. Pásy byly slepené tamyia extra thin a nějakou dobu ležely v plastové krabičce bez víka na poličce. Slunci vystaveny nebyly. Pásy na stug se škaredě zkroutily a pásy na firefly se dají rozdrolit v ruce. Nemá někdo podobnou zkušenost? Pásy na jiný sherman mi toto neudělaly, jsou pořád krásně pružné a s ostrými detaily. Všechny lepeny ve stejnou dobu, uskladněny za stených podmínek. Tímto bych Vás chtěl také moc poprosit onějakou radu, kde sehnat náhradu za pásy na stug III a sherman firefly. Stavebnice Dragon 1/72. Děkuji
Přílohy
DSCF2900.JPG
Tomáš "tommer" Bužek
tommer

• Odpovědět s citací

Re: Problém s Dragon styrene

Příspěvekod lenert2 » 12 srp 2011, 19:30

Pokud je to 72,na stuga dělé pásy MACO,a Dragon dává do některých stavebnic dvoje
lenert2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bob 1 » 12 srp 2011, 19:37

Ten pás se takhle chová v celé své délce ? :shock: :shock: :shock:
Pracuji na: Spad XIII 1/72; Zis6 + M-30; Zis-10; GMC 352 + návěs; NYC 4-6-4 Hudson; T-34/85...
Bob 1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tommer » 12 srp 2011, 19:46

Po celé délce ne ale je to více než polovina, oba pásy stejný problém. U některých shermanů jsou dvoje ale tyhle dávali myslím jenom k britským verzím. Snad se mýlím.
Tomáš "tommer" Bužek
tommer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 12 srp 2011, 20:26

No tak to je nemilé....zrovna dnes jsem stříkal 4x Dragon styrene pásy od Dragonu, tak doufám, že se něco nepodělá.

Pásy na StuG III dělá Maco v setu Pz.III/IV - nedávno se tady kupovaly ve velkém je tu téma v Diskusi.
Pásy na Shermany nějaké máš tady:
http://www.tracks-n-troops.eu/shop/inde ... rman+Track
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Anděl » 13 srp 2011, 05:17

Pásy jsou honě citlivé na jakoukoliv chemii, já nadával že mám pásy vždy krátké, ale zjistil jsem že se srážejí odmašťováním.
http://www.kpmct.ic.cz/
Jiří Anděl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tommer » 13 srp 2011, 07:28

Já s nimi nic takového nědělal ale všiml jsem si, že jsou od nějaké tekutiny a když jsem je utřel, tak tam je za pár hodin znova. Těžko říct co to je, ale asi někde zradila chemie a pásy "vysychají". Snad to je nějaká vyjímka. I pásy king tigeru jsou uplně v poho a mám je vytáhlé už asi půl roku.
Tomáš "tommer" Bužek
tommer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 13 srp 2011, 07:49

Napiš na Dragon customer service (talčítko mají na úvodní straně), přilož fotku a oni ti pošlou náhradu. Jestli se něco sráží na povrchu, tak je problém v použité hmotě.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jara » 13 srp 2011, 15:23

Já to už tu někde sice kdysy psal .. Ale dragon styrene jsou podle mně na pytel...
Mám několik modelů t-34 od dragona a ve všech jsou pásy krátké cca ž o 1 cm a navíc skoro u všech jsou křivé- myslím tím,že celý pás netvoří po delé délce přímku ale je uhlý o více než 5mm do stran....
Jara

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 16 srp 2011, 12:20

Hele, to je úplně na pytel, co tu píšete. Stavím 35, ale mám v úmyslu (zejména kvůli plnícím se policím) postavit i něco menšího a tohle mě šeredně odrazuje. Dragon má pásy krátký nebo dlouhý a Trumpeta prej je má zas neslepitelný. Existuje na to nějakej fígl? Nějaká novinka? Nebo tyhle problémy stále trvají? Na prošívání nemám ruce a asi už ani oči :?
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Klusáček petr » 16 srp 2011, 12:36

na pásy se mi osvědčilo UHU
http://www.uhu.cz/specialni-lepidla_uhu ... g-and-safe
má to 20s na usazení a drží to solidně na pásy od trumpety jsem to nezkoušel ale ostatní pásy v pohodě
Klusáček petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hrdla » 16 srp 2011, 16:00

Moje zkušenost s Trumpetou. Pásy u čerstvě vydaných modelů (3x japonská moderna) jsou neslepitelné. Pokud lepím modely, které jsou už nějakou dobu na trhu (T-55), tak jsou v poho a lepím je vteřiňákem. Připadá mi to, jako by byla nová forma něčím natřená a chvíli trvá než se to umeje.
Možná je to kravina, ale takto to na mne působí.
hrdla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 16 srp 2011, 17:31

hrdla píše:Moje zkušenost s Trumpetou. Pásy u čerstvě vydaných modelů (3x japonská moderna) jsou neslepitelné. Pokud lepím modely, které jsou už nějakou dobu na trhu (T-55), tak jsou v poho a lepím je vteřiňákem. Připadá mi to, jako by byla nová forma něčím natřená a chvíli trvá než se to umeje.
Možná je to kravina, ale takto to na mne působí.

Pokud myslíš Type 61,74 a 90 od Trumpety ve dvaasedmě tak doporučuju lepit nenabarvené na nenabarvené kola vteřiňákem. Použil jsem SuperBond a nanášel jsem kapku mezi pás a kolo a barvil až byl model v kupě. Potom začistit Debondérem a je hotovo. U Type90 jsem pásy secvaknul sponkovačkou, tam jsou schované za bočním pancířem. A k Dragonu: Mám hotový podvozek od Challengeru 2, pásy jsem lepil až po nabarvení a všechno je v pohodě ani skroucené nebyli a dlouhé jsou tak akorát.
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hrdla » 16 srp 2011, 17:42

Sindlis píše:Pokud myslíš Type 61,74 a 90 od Trumpety ve dvaasedmě tak doporučuju lepit nenabarvené na nenabarvené kola vteřiňákem. Použil jsem SuperBond a nanášel jsem kapku mezi pás a kolo a barvil až byl model v kupě. Potom začistit Debondérem a je hotovo. U Type90 jsem pásy secvaknul sponkovačkou, tam jsou schované za bočním pancířem. A k Dragonu: Mám hotový podvozek od Challengeru 2, pásy jsem lepil až po nabarvení a všechno je v pohodě ani skroucené nebyli a dlouhé jsou tak akorát.

To je právě to, co nešlo. Koupil jsem je kdysi hned, jak s nimi Trumpeta vyšla a zkoušel jsem na nenabarvených všechno možné a nic. Pak si přečtu článek v Modeláři o tom, že nejdou slepit pásy na T-55 a předtím to samé o Emil Sturer, vezmu oba modely natřu obyčejným vteřiňákem a bylo to v pohodě. Rozdíl byl ten, že jsem oba modely kupoval, když už byly rok na trhu a recenzent měl k dispozici modely z prvních dodávek. Takže nevím.
Podobně jsem neměl problémy ani u KV-1 nebo KV-2 (opět jsem je kupoval, když už byly na trhu delší dobu).
hrdla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Gratz » 17 srp 2011, 19:39

Neslepitelné pásy od Trumpety v 72? Nastříkat syntetickou Agamou na pásy, nechat proschnout, napigmentovat, odřít tužkou a lepit sekunďákem. Spoj vždy směřovat na nějaké pojezdové kolo. Akorát raději nasucho vždy prověřit délku pásu dopředu. Já je měl na StuGu delší o několik článků.
Jsem letadýlkář zajímající se o válku ve Vietnamu co staví blátoplazy ze druhé světové.
Tamigawy jsou pro děcka, chlapi stavějí KoPro.
Kávu nepiju, dávám přednost čaji. A když čaj, tak Tatranský.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] http://www.kpmopava.cz
von Gratz

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse