Pod tímto jménem se neskrývá nic jiného než starý dobrý Bill Signs Trucking - "svatý grál mezi modely kamionů" - jak jsem se někde dočet. Ať už s tím souhlasíte nebo ne, rozhodně patří mezi ikony tohoto oboru. "Bill Signs" tady už jako název tématu figuruje, tak jsem zvolil jméno trucku, nikoli přepravní společnosti. Zasvěcenci vědí, pro ostatní jen poznámka, že se jedná o model zpracovaný před lety podle konkrétní předlohy. Soudě podle fotek dostupných na netu se dílo vcelku zdařilo...
http://www.truckin24.de/03c1989d840f69e ... fe103.html
Určité odchylky se však najdou. Předloha má narozdíl od stavebnice prodlouženou kapotu (BBC 127"). Otázka je, jak je to s motorem. Podle různých náznaků pochycených na netu jsem nabyl přesvědčení, že pohonnou jednotkou tohoto vozu byl V8 Caterpillar 3408. Až včera jsem si všiml poznámky na public fotki, že původně byl vůz poháněn šestiválcem Cummins KTA vyměněným později za jiný šestiválec - CAT 3406...
http://public.fotki.com/modeltrucks25th ... peterbilt/
A fčíl mudruj! Už jsem se těšil na zástavbu V8 do Peterbiltu, teď jsem poněkud rozhozen. Papa Clyde, nástupce Clydes II, má pod kapotou CAT 3408 s dvojitým turbem, to je jistý! Možná došlo k informačnímu šumu a V8 byla přisouzena i staršímu vozu. Nebo u něj došlo k ještě jedné výměně motoru. Kdo tohle rozluští, to by mě zajímalo!
V každým případě jsem začal pracovat na prodloužení kapoty. Hotová v resinu by určitě byla k mání od nějakého garážového výrobce za oceánem, ale doláče šetřím a s výzvou tohoto druhu se rád poperu. Měl jsem k dispozici dvě krátké kapoty, z toho jednu prasklou. Z té jsem odřízl zadní tvarovanou část a nastavil jí tu ze stavebnice. Podél pásu na vršku kapoty jsem vedl dva řezy abych mírným odbroušením materiálu kompenzoval změnu úhlu boků kapoty. Ta změna je ale tak nepatrná, že jsem si tenhle krok mohl možná odpustit.
Věren zásadě 2x meř a jedou řež jsem to totálně zkopal a prodloužil jsem kapotu míň, než bylo třeba. Nedalo se nic dělat, celé cvičení jsem si zopakoval.