Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Čo máte v garáži? (pokec o autách a iných vehikloch) :)

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1084 • Stránka 11 z 73 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 73
  • Odpovědět s citací

Re: Co mate v garazi ???

Příspěvekod Šedivák » 02 srp 2011, 07:39

..díky za odkazy [-o< ..z Range opravdu Disco neudělám,ale ten model si pořídím.. Range Rover Clasic je jedno z nejkrásnějších aut co jezdilo po zemi :P
ObrázekMOJE DOKONČENÉ
Šedivák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 02 srp 2011, 10:46

Spousta lidí tu má až nečekaně zajímavý kousky - Monzu jsem doteď ani neznal #-o Stejně je super, jak narozdíl od letadlový a AFV techniky, si auto pořídit můžeme v podstatě všichni - a některý maj i to štěstí, že máme model :-D ( v mém případě dokonalou Fujimku!!) Tak doufám, že vrátim opět téma od hanění amerik neznabohy k tomu, k čemu to Martin založil.

Sám jsem postupoval od Škodovky Rapid kterou sem miloval (a kterej mě "otrkal" - nebojim se už opravovat auto na ulici :grin: ) a vztah mám ke Škodováckejm kupátkům dodnes (sorry greenWOLFe :lol: ), přes šrotoidní Audi 80kupé (B2) s úžasným pětiválcem, po pro mě ideální English style roadster se kterým sem doteď - Mazdu MX-5. Jako malej kluk (v podstatě doteď) jsem vždycky místo všech Porschí a Ferrari chtěl Corvette, ale nakonec po svezení právě tímhle japoncem už po změně netoužim. První generaci jsem měl deset let - koupil jsem bouranou za strašný peníze na ještě strašnější leasing, chodil tři roky po brigádách a makal na přesčasech abych měl na benzín (nic jinýho to auto nepotřebuje). Přežil s ní pár experimentů i jeden ošklivej výlet mimo silnici, nicméně po těch deseti letech a 200tkm jsem jí vyměnil za novou generaci - NC po který sem toužil už dávno. Sice to není mrkačka, a podvozkově v podstatě stejný auto (co vylepšovat na etalonu třídy) ale je mnohem modernější (klimu už jsem vyžadoval - už prostě nejsem teenager :)) a pár kobylek navíc taky pomohlo při cestování po dálnicích :) Pokud někdo nezažil cestování za sluníčkem v otevřeným autě + ještě podvozkově tak skvělým a, co je strašně důležitý - za rozumný peníze, tak rozhodně doporučuju. I když mám letenky prakticky zdarma, tak k moři z 90% jezdim Mazdou :) Navíc jsme s kamarádem založili tradici řidičských dovolených - sjíždíme ty nejhezčí silnice v Alpách: Klausenpass, Stelvio pass, Timmelsjoch, Silvretta... Popravdě, po letošním Stelviu jsem už měsíc v totální depresi z toho auta - už nejsem schopnej si to na českým autodromu užít... :(

Jako auto pro život (relativně dlouho jsem měl Mazdu jako jedinný auto) jsem si prošel až ke trojkovýmu Golfu variant s automatem, tempomatem, klimatizací a TDi - pro mě ideální auto na "práci"....

1.jpg
6.jpg
P1070457.jpg
S kamarádem na Klausenpassu - nic moc počasí, ale to bylo fuk :)
13062011533.jpg
s ikonou v německu - nechcete? V nádherným stavu - 33tis Euro byl na prodej :)
15062011550.jpg
pod vrcholem Stelvio passu do Davosu
P1080357.jpg
Timmelsjoch

Safra, sorry za takovej článek #-o :lol:
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 04 srp 2011, 01:18

Pavle, to je parada! Diky za clanek . Mazda vyzera naozaj pekne , na tie vylety do Alp, musi byt uzasna. Tak ti trosku aj zavidim, tu chybajucu strechu. Ale iba trosku, kedze v BC stale prsi, toto je tusim prvy tyzden tohto leta, ked mame 26 stupnakov a ziadne zrazky.
Ja som si tiez uvedomil, ze starnem a vekom, zrejme aj leniviem, no a roll cage a hluk, mi zacinaju vadit. Aj ked je to len auto , na hranie, chcem aj pohodlie. Sranda, ze o tyzden idem vyhodit stesne okno, hrozne mi prazilo na hlavu :)
M.
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 04 srp 2011, 08:15

Pěknej příběh a pěkné auto ;-I
Na stole: Mezek, P-51D Mustang, Fw 190A-4, Bf 109G-6
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 04 srp 2011, 09:30

No a Ty Miloši se nepochlubíš čerstvým přírůstkem?
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 04 srp 2011, 09:35

Jo jo šéf nám koupil do skladu novou elektrickou ještěrku :) je to úplně jiná liga než ten předchozí model....
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 04 srp 2011, 09:37

Díky! :)

Miloši, nahodou mam matnou predstavu o tvy garazi - ale jen matnou a docela by me to zajimalo :-D :D

Martine, vis co se rika v anglii (kolebce roadsteru a kabrioletu) - i kdyby jen jeden den v roce bylo pekne - stoji za to mit roadster ;) :-D

Ja zas tobe zavidim silnice...u nas je to v posledni dobe strasny utrpeni :evil: :evil: Clovek plati nesmysl za benzin a nesmysl za dalnicni znamky a silnice sou rok od roku horsi...ted se treba v Praze opravovala cast Vinohradsky pred Florou - pulka, kde stojej auta u chodniku! Ne aby opravili pomalu nesjizdnou cast od Zelivskeho dolu do Strasnic. Me tohle strasne vysiluje v tom nasem Kocourkove... :cry: :evil: Nemluve o tom, jak jeden kousicek dalnic sezere penize na x km kvuli predrazenosti.
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 04 srp 2011, 11:31

to Miloš: tajnůstkáři.. :wink:
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 04 srp 2011, 12:58

Já nejsem tajnůstkář....mám pocit, že někde na straně 3 jsem už něco psal..... :grin:
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 06 srp 2011, 19:09

PavelS - Paráda.. Trošku závidím. Keby boli financie MX5ťku by som ako víkendovku zobral hneď.... Mám Mazdu asi rok a pol a vážne problémy som nemal zatiaľ . Rok a pol je krátka doba ale zase autíčko už má 20 rokov takže technické problémy sa dajú čakať. Chcelo by ju už asi rozobrať, vyčistiť a zložiť dokopy a fungovala by zase ako nová len na to treba čas, miesto a hlavne financie .... Hlavne na 20ročné auto je to úplne iná liga než Felícia ktorú mám ako služobnú. Tá je 98´rok výroby a teda vždy som rád keď večer sadnem do svojho auta a to voči škodovkám nič nemám práve naopak učil som sa jazdiť na strýkovom Favorite a to auto mi celkom sedelo i keď tiež malo svoje muchy :-D .... čo však závidím najviac sú tie fotky z Álp. Ak sa mi podarí niekedy spraviť na mojej Mazde komplet generálku tak by som si to s ňou išiel prejsť aj ja i keď nemám kabrio a až taký zážitok by to nebol no má hravý podvozok, skvelo čitateľný, ktorý vie podržať takže by to mohla byť zábava aj tak =D>
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Danny B. » 07 srp 2011, 13:04

Tak musim vam predtsavit svoji lasku, miluju japonske sportovni auta takze vyber byl jasny :) je to muj daily s kterym jezdim na dovoleny, vylety , okruhy a nakupy :) nikdy me nesklamalo v servisu to bylo jen kvuli pravidelnym servisu, kola jsou team dynamics pro race....
Přílohy
most2+.jpg
Danny B.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dawe82 » 07 srp 2011, 14:37

milujes japonsky auta tak sis koupil auto s motorem renault .. :D ne zetko je celkem ok ve svi kategorii z nejlepsich ... a kola i barva se mi libi ... ;)
oficial AUTOart model reseller
die cast 1/18, 1/24, 1/43, 1/72
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka...
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Danny B. » 07 srp 2011, 16:09

dawe82 píše:milujes japonsky auta tak sis koupil auto s motorem renault .. :D ne zetko je celkem ok ve svi kategorii z nejlepsich ... a kola i barva se mi libi ... ;)

je pravda ze 350z pro evropu je postaveno ve francii v Trappes, ale serie motoru VQ ktera se zacala montovat v roce 1995 do nissan maxima je japonsky jako sushi :),a je to jeden z nejlepsich motoru ktery kdy byli v japonsku navrhnuty (od roku 1995 se objevuje jako best 10 motoru az do roku 2008) akorat francouzi je zacali montovat do renault velsatis (mozna jeste nekam jinam?)...ale dik za pochvalu :D
Danny B.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dawe82 » 07 srp 2011, 18:42

jj velsatis sem mel namysly ... a vq sem teda cet ze vyvyjely s psa .. ale je mozny ze to je nejakej informacni sum ... jina vq35de se v top motorech obevuje spis od 2002.... ale to je detail ... :) hlavni je spokojenost tebe jaku uzivatele ... :) me na tomhle aute vadila pomerne vysoka hmotnost a to ze to v driftech tak nejak podivne poskakuje ... ale to by moh odstranit lepsi podvozek ... nebo jezdeni normalne .. (mel sem to pujceny asi na 3 kola na okruhu takze prez pul hodiny .. a furt se predemnou motaly nejaky motorky .. :D proti 931 kterou sem tam byl ja mi prislo hur ovladatelny a takovi otupely ... ale zase motor reagoval rychlejc ... (nemusel sem cekat na turbo...)
oficial AUTOart model reseller
die cast 1/18, 1/24, 1/43, 1/72
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka...
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 09 srp 2011, 12:13

Danny B. píše:Tak musim vam predtsavit svoji lasku, miluju japonske sportovni auta takze vyber byl jasny :) je to muj daily s kterym jezdim na dovoleny, vylety , okruhy a nakupy :) nikdy me nesklamalo v servisu to bylo jen kvuli pravidelnym servisu, kola jsou team dynamics pro race....

toto je velky krasavec :P
Obrázek
Martin Jursa

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1084 • Stránka 11 z 73 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 73

Zpět na Diskuse