Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 89 z 137 • 1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod beaver » 30 črc 2011, 16:31

Bobanski píše:Balíky nejdříve brzdila pošta, ale poté, co personálně posílila, tak už to zase brzdí celníci :-)
Jo a lepší to nebude.

Z vlastní zkušenosti si myslím,že se personálně posílila ještě většími tupci než tam byli od začátku...
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Míra Bílek » 03 srp 2011, 07:56

Bobanski píše:Ohledně poštovních zásilek ze třetích zemí. Vše je jasně vysvětleno:
http://www.celnisprava.cz/cz/crhradeckr ... nstvi.aspx

Tak jsem si pročetl zmíněný odkaz, ale raději se ještě zeptám (já ty úřednický kecy nějak hůře chápu). Když bych si chtěl objednat zboží odtud http://www.wernerswings.com/ řekněme za 82doláčů, k tomu bude poštovný cca 8 doláčů.

Podle toho prvního odstavce (Osvobození od cla) si připlatim akorát DPH 20% a clo ne. Abych se vyhnul clu i DPH, tak bych to musel rozložit do zásilek o hodnotě zboží do 30doláčů (což je přibližně 22€) a poštovný se do toho započítává taky nebo ne?

Ale podle toho druhého odstavce (Zásilky zboží mezi soukromými osobami) už se započne DPH i clo? tam je limot 45€ pro clo i DPH? takže bych to musel rozdělit na 2 zásilek?

Já to prostě nechápu, je mi to někdo schopnej vysvětlit normálním jazykem? ...sem jen takový prosták z :( ... díky
Míra Bílek
http://www.armycast.cz/
Míra Bílek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 03 srp 2011, 08:53

Nie Míra. Prehliadol si vetu že ak je tovar oslobodený od Cla tak je oslobodený aj od DPH, myslím medzi súkromnými osobami. Ibaže ak budeš nakupovať z nejakého e-shopu, ten sa za súkromnú osobu nepovažuje. Musel by Ti to od tiaľ posielať nie ako e-shop ale ako súkromná osoba, navyše by som radšej do zásielky nepribaloval ani faktúru....
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 03 srp 2011, 14:52

Pánové - když si objednám tuhle ještěrku budu platit nějaký clo a daně nebo ještěrka projde celnicí bez povšimnutí rovnou na moji adresu ? http://www.hlj.com/product/KYD04032
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 03 srp 2011, 16:20

El Thud píše:Pánové - když si objednám tuhle ještěrku budu platit nějaký clo a daně nebo ještěrka projde celnicí bez povšimnutí rovnou na moji adresu ? http://www.hlj.com/product/KYD04032

"Ale o tom zde už dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho!"
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 03 srp 2011, 16:27

No ja ti neviem, ako je to so zvieratami... asi to neprejde Thude :lol: :lol: :lol:
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 03 srp 2011, 16:31

Hmm, tak nic, ještěrka nebude, protože je o 3Eura nad limit...
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 03 srp 2011, 18:03

A navyše určite podlieha CITES-u...
Rado Sucháň 50 rokov

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 03 srp 2011, 19:52

To nevadí, já bych se o ní staral :grin: :grin: :grin: Ne, fakt, takovou pěknou figurku T-rexe jsem ještě neviděl, hlavně je naprosto super polohovatelná a pěkně by se podle ní dalo kreslit. Jen mě zklamalo že je vcelku malý, já myslel že je aspoň takový jako T-rex od Lindberghu a ten byl v reálu velký asi jako slepice... No nic, aspoň je vidět že za současný celní limit si člověk koupí houby s octem :/
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Míra Bílek » 04 srp 2011, 08:54

rsuchan píše:Nie Míra. Prehliadol si vetu že ak je tovar oslobodený od Cla tak je oslobodený aj od DPH, myslím medzi súkromnými osobami. Ibaže ak budeš nakupovať z nejakého e-shopu, ten sa za súkromnú osobu nepovažuje. Musel by Ti to od tiaľ posielať nie ako e-shop ale ako súkromná osoba, navyše by som radšej do zásielky nepribaloval ani faktúru....

Takže když mi to pošle jako soukromná osoba (což by se s nim dalo domluvit) tak do limitu 45€ (cca 63 $) i s poštou se vyhnu clu i DPH. A fakturu mi může poslat emailem (ta stejně potom prolítne komínem).

Chápu to dobře?
Míra Bílek
http://www.armycast.cz/
Míra Bílek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 04 srp 2011, 10:55

Áno, tak by to malo byť.
Rado Sucháň 50 rokov

rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 04 srp 2011, 11:23

Míra Bílek píše:
rsuchan píše:Nie Míra. Prehliadol si vetu že ak je tovar oslobodený od Cla tak je oslobodený aj od DPH, myslím medzi súkromnými osobami. Ibaže ak budeš nakupovať z nejakého e-shopu, ten sa za súkromnú osobu nepovažuje. Musel by Ti to od tiaľ posielať nie ako e-shop ale ako súkromná osoba, navyše by som radšej do zásielky nepribaloval ani faktúru....

Takže když mi to pošle jako soukromná osoba (což by se s nim dalo domluvit) tak do limitu 45€ (cca 63 $) i s poštou se vyhnu clu i DPH. A fakturu mi může poslat emailem (ta stejně potom prolítne komínem).

Chápu to dobře?

Podla mojich informacii ani toto nezafunguje, pretoze US zakony hovoria, ze kazdy balik predany obchodom (co spominany WernersWing asi je) a poslany mimo hranice US musi vo vnutri obsahovat fakturu.
Ak sa mylim, opravte ma.
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pajan » 07 srp 2011, 08:56

Zdravím chystám se na svou první platbu přes pay-pal, potřeboval bych poradit. V obchodě kde chci nakupovat, není možná registrace, po vstupu do košíku a přistoupení k platbě se objeví následující.

gtg.png

Jestli dobře chápu, tak si mohu vybrat jestli zaplatím kartou nebo přes pay-pal, u karty vyplňuji dodací adresu /což je pochopitelné, protože v e-shopu nejsem zaregistrován a přihlášený/. Pokud dám možnost pal-pal tak se naloguji do systému pay-pal a zaplatím přes toto, ovšem nevyplňuji nikde adresu, Chci se zeptat a poprosit o radu, jak se v obchodě dozví mou doručovací adresu, pošle ji pay-pal obchodníkovi při potvrzení platby, nebo se adresa vyplňuje někde v poznámkách k transakci, jestli tam jsou, a musím ji tím pádem někam napsat. Momentálně mi probíhá u pay-palu verifikace platební karty, kupovat v tom obchodě chci až koncem následujícího týdne a potřeboval bych od někoho poradit, abych tam potom nezmatkoval. Jistě máte někteří bohaté zkušenosti na nákupem přes pay-pal. Takže mohli by jste mi prosím poradit jak věc funguje, díky moc.
pajan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pajan » 07 srp 2011, 08:58

pajan píše:Zdravím chystám se na svou první platbu přes pay-pal, potřeboval bych poradit. V obchodě kde chci nakupovat, není možná registrace, po vstupu do košíku a přistoupení k platbě se objeví následující.

gtg.png

Jestli dobře chápu, tak si mohu vybrat jestli zaplatím kartou nebo přes pay-pal, u karty vyplňuji dodací adresu /což je pochopitelné, protože v e-shopu nejsem zaregistrován a přihlášený/. Pokud dám možnost pal-pal tak se naloguji do systému pay-pal a zaplatím přes toto, ovšem nevyplňuji nikde adresu, Chci se zeptat a poprosit o radu, jak se v obchodě dozví mou doručovací adresu, pošle ji pay-pal obchodníkovi při potvrzení platby, nebo se adresa vyplňuje někde v poznámkách k transakci, jestli tam jsou, a musím ji tím pádem někam napsat. Momentálně mi probíhá u pay-palu verifikace platební karty, kupovat v tom obchodě chci až koncem následujícího týdne a potřeboval bych od někoho poradit, abych tam potom nezmatkoval. Jistě máte někteří bohaté zkušenosti s nákupem přes pay-pal. Takže mohli by jste mi prosím poradit jak věc funguje, díky moc.

pajan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pajan » 07 srp 2011, 09:02

[quote="pajan"][quote="pajan"]

pardon vloženo 2x mám dnes nějaké špatné připojení seká se mi to tak jsem příspěvek poslem omylem 2x.
pajan

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 89 z 137 • 1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna