Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelforum
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Forum

Připomínky, náměty a oznámení ohledně funkčnosti fóra.
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1352 • Stránka 52 z 91 • 1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 91
  • Odpovědět s citací

Re: Forum

Příspěvekod Pedro71988 » 21 črc 2011, 20:14

Súhlasím s tým, čo napísal Matwej u Koudyho lietadla.
99% modelárov je v tom nevinne, je škoda, že na to museli kvôli ostatným, ktorý sa nevedie, alebo nechcú ani trochu prispôsobiť a presadzujú si len to svoje doplatiť.
Ale sám za seba hovorím, či už bude modelfórum mať sekciu auto-moto, alebo nie, modely si stavať môžeme aj tak, nik nehovorí, že treba stavať niečo iné no nie?
Síce tu nieje možnosť prezentovať svoje modely, ale je na to kopec iných možností ako blogy, zahraničné fóra, či sociálne siete...
Kto chce, ten hľadá riešenie, nie výhovorku.
Ešte ani jeden model mi nevyšiel tak, ako by som chcel, ale zlepšujem sa, pomaličky, ale isto :)

http://martinovsvet.blogspot.com/
http://www.kpmzilina.sk
Pedro71988

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 21 črc 2011, 20:17

chvilocku to bude zamknute, aby si ludia dali do poriadku podpisy a nazvy tem. potom sa to vrati s vystrahou a budeme si to viac vazit. silny vychovny moment. ale zrusena sekcia urcite trvalo nebude..
na jednej strane, preco nie, ved tie podpisy su naozaj proti pravidlam (nehovorim, ze suhlasim so vsetkym do bodky, dalo by sa to ukocirovat aj inak, ale o to nejde, raz su dane, tak su dane).
ale zase, dalo sa to riesit prisnejsie priebezne a nie sa potom jednorazovo nasrat a zamknut celu sekciu?
o nazvoch tem plati to iste.
ono horsie je, ze ked vam niekto nieco vezme, moze to praveze dopadnut tak, ze zistite, ze vam to vlastne vobec nechyba, , ba mozno naopak. resp mate viac, nez adekvatnu nahradu. to by som si neprial, preto dufam, ze auto moto mame rychlo spat.. (pre mna perfektny priklad, ked som raz za cas mimo domova a internetu na tyzden, dva, potom clovek zisti, ze to, co sleduje kazdy den ako nove (spravy, novinky a spol), je uplna hovadina a vlastne sa deje prd, neoplati sa to uz ani sledovat).
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 22 črc 2011, 08:08

Dověděl jsem se to až teď a nevím co se stalo. Faktem je, že pro mně (a nejen pro mně) se stalo mnohdy modelforum docela přítěží v tom ohledu, že se člověk o věc měsíce a roky stará a věnuje jeho růstu čas a pak se objeví pár blbečků, kteří dělají (bůhví proč) všechno proto, aby věci neklapaly tak jak by klapat mohly. A jsou mezi nimi i lidé, kteří plastovou stavebnici nedrželi v ruce nikdy a nebo alespoň několik let. Nejednou to vedlo k vypjatým diskusím a zkratovému jednání na všech stranách a proto se současnému řešení nedivím, taky mi nejednou ujely nervy. A pořád dokola se potvrzuje jedna věc: na diskusním foru by se nemělo moc diskutovat o vážnejch věcech, protože takovýhle diskuse k ničemu nevedou.

A proto co se kamionů týče, pamatujte si především tohle: http://www.liaznavzdy.cz/nedtrans . Tam jste byli zvyklí hledat kamiony vždycky a zase je tam velice brzo najdete. Prozatím to směřuje k termínu 1.září, mám toho teď přes léto hodně v 1:1, tak mi dejte ještě chvíli na dohledání a nahrání zase všeho zpátky... Uložte si ten odkaz a počítejte s tím, že se věci kolem modelů kamionů a jejich stavbě zase rozjedou. Bez ohledu na to co bude s kamiony na modelfóru dál.
Naposledy upravil nedlloyd dne 22 črc 2011, 08:18, celkově upraveno 1
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 22 črc 2011, 08:14

Chci vsechny autickare upozornit, ze Auta na MF neskonci ...
Dejte nam klid dat veci do poradku ...

Ale taky se zamyslete nad vlastnim jednanim, ktere vedlo k teto situaci.
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hugo_nagel » 22 črc 2011, 08:22

8-[ mieeer, poslusne hlasim budeme uz dobry :oops:
a to som chcel prave hodit jedneho kovacika v progrese sem :| naozaj dajme sekciu kovaciky tam sa budu hadzat vsetky mierky druhy, nie je toho az tak vela, a a kludne aj Bburaga,Solida a vsetko ine, dajme tomu ten hot rodik sa mi pacil, kazdy niak zacinal a je to ciste nezapatlane ano trosku hrackoidne ale to sa da par radami posunut na iny level.
a pokial niektore vlakno nie je ok jednoducho zamazat a je to.
Vazim si pracu adminov a bol by som nerad keby taka fajn partia okolo auto moto skoncila takto rozhadana :cry:
takze mier a vela modelov
Hugo Metal :-D
Přílohy
2609_MERIJUANA%20PEACE.jpg
Ford 53
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=54297
Sci-finky
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=345&t=45857
Ford Furm Truck
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=166&t=45856
hugo_nagel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romo46 » 22 črc 2011, 08:41

Zdravím Vás všetkých, v čom je problém ?
Autá alebo motorky alebo kamióny? Všetko dokopy?

Voláky som z toho zmätený.... :?
romo46

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pufo » 22 črc 2011, 08:52

...
Naposledy upravil pufo dne 06 zář 2011, 19:34, celkově upraveno 1
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 22 črc 2011, 09:06

prostě jsem to zamknul a hotovo... už je to zase puštěný, ale udělá se tam pořádek a bude to, jak se řekne...
ale nemám na starosti jenom fórum a tak holt nebude všechno hned... tím bych tuto diskusi ukončil
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Pokorný » 22 črc 2011, 09:26

pufo píše:Ked je to fakt koli kovovym modelom,tak potom by trebalo v kazdej sekcii zakazat pouzivat lepty,resiny...to tiez nie je plast :-k
To iste je v sekcii Lode-kde sa robia lode z papiera a nejak nikto nenamieta,alebo nezamyka celu sekciu.Nechapem co si tymto detskym pocinom chce M8 dokazat.Neviem preco admin nepremaze komentare ktore su nevhodne-tak ako v inych sekciach napr."Lietadla",zamykat celu sekciu :x

Fór je trochu v něčem jiném. Kdyby třeba do letadel někdo dal kovovej (hotovej) model s označením typu a měřítka s tím že na něm přestříkal kamo, tak by se dalo říct ok. Ale pokud tam někdo dá model kterej koupil hotovej s názvem letadlo s tím že: hele jak jsem mu domaloval sestřel pod kabinu, tak je to fakt nahlavu.
6. srpna 1945 si američané na japonce důkladně posvítili.
Jirka Pokorný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 22 črc 2011, 09:29

Jirko, v tomhle urcite mash pravdu.

Ostatne jsou i takove excesy, ze si nekdo koupi hotovy model a pak s nim jde na souteze a ba co vic, vyhrava s nima.
Bohuzel tomu se nevyhnes. Ale taky nevim osobne, jak se jim branit.
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 22 črc 2011, 09:42

No tohle aso řešení nemá, pokud má ten člověk na to povahu, tak ať si poslouží. Ostatní to poznaj, napíšou mu tam párkrát, že je blb a ono ho přestane bavit se mezi náma prezentovat, třeba. Prostě se tak nějak tyhle týpci vyselektují sami. Ale zamykat kvůli tomu sekci mi přijde prostě ubohý.
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 22 črc 2011, 09:47

Hummere, nepřestane. Bohužel, spoustu lidí to bavit nepřestane a jednoduše se jich zbavit nelze.
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Koudy » 22 črc 2011, 09:54

Téma "Letadýlko s autíčkem" jsem založil schválně, aby se už konečně vidělo, jaký bordel a chaos v Auto-Moto je.

Porsche 1:1 - proč je to v plastikových modelech nechápu
Názvy témat - až budu hledat konkrétní model, tak názvy témat "I am Legend", "Hot Rod", "Mr. Bean jede na Modellbrno v novém autě...", "*** WANNA RACE ? ***" a "Ferrari F430 - kovák 1/kdovíkolik" mi opravdu hodně napoví.
Co máte v garáži - duplicitní téma, je to ve Volném pokecu, tam si můžete měřit pindíky
A excelentní téma, kterému se mění název - "Toyota supra, nové fotky na str. 3"... počítám, že tak za měsíc se to změní na "Toyota supra, nové fotky na str. 4" atd. atd. - už to Šumák přejmenoval, otázka je, jestli si toho zakladatel všimne a jestli mu vůbec dojde, proč se tak stalo

Co mě zaráží je skutečnost, že většina lidí odsouhlasila pravidla sekce, ale i když se porušují, všichni jsou v pohodě a nikomu to nevadí. Pak se nedivte, že to vypadá jak to vypadá.

Ad KOVÁKY: vybalený Solido z krabice, na který se přidá dekál, zapráší podložka prostě nemůže být srovnatelné s modelem, který se staví nový z krabice. A pokud to někdo nedokáže pobrat a naschvál to dá do galerky, i když ví, že to tam nepatří, tak o tom už fakt nevím, co si myslet. A završí to příspěvkem: kdo nechce, ať se nedívá... - opravdu adept na Mensu :roll:
Týden se dohadujete co model je a co není, dostali jste návrhy, ať si založíte sekci, kdo z vás to udělal? Kdo z vás napsal adminům z M8 a zeptal se na možnost založení vlastní sekce? Myslím, že nikdo, ale žvaní se dál. Co čekáte, že to za vás udělá někdo, kdo staví plast nebo resin, aby byl klid?
Auto-moto patří do subfora PLASTIKOVÉ MODELÁŘSTVÍ, ale pseudoupravený die-cast je zcela mimo. S komplet překopaným modelem od Dawe nebo Huga asi nikdo problém nemá, ale model z krabice s minimální úpravou tam fakt nemá co dělat.
Die-cast má svoje forum, kdo z vás je oslovil a zeptal se, jestli tam můžete mít sekci? Možná tam taková sekce je, já nevím, ale věřím, že to nikdo z vás ani nezkusil, radši se budete dohadovat a prosazovat ty modely zde, i když tam by vás možná rádi uvítali.

Mě sekce Auto-Moto v takové podobě vůbec chybět nebude. Zvlášť ne proto, že když je něco špatně, tak to nikdo neřeší. Nechápu, že když jsou jiné sekce "moderované" a v případě porušení pravidel upravené, tak tady to nejde. Neříkám, že je potřeba hned dávat bany, ale napomenutí za porušování by občas (zde možná častěji) neškodilo. Chyba je na obou stranách - bez vyjímky.

Nechci, aby to Šumák bral jako osobní útok, ale pokud na moderování sekce nemá čas, tak ať to veme někdo jiný. Pokud je tam už půl roku téma s nesmyslným názvem a netrápí to ani jeho, tak potom je něco hodně, ale hodně špatně. A pokud to nově příchozí objeví a vidí, že to nikomu nevadí, no tak založí téma s podobně "nicneříkajícím" názvem, protože mu to přijde normální. Že by si po registaci četl pravidla, to už je opravdu sci-fi. Proto "Letadýlko s autíčkem" - jenže tentokrát už to konečně zafungovalo.
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod smarža » 22 črc 2011, 10:04

Koudy má naprostou pravdu.
smarža

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 22 črc 2011, 10:05

Koudy, takhle to nejde. Jen čekat že to udělá někdo jinej.

Po dohodě se o auta staral mess a my jsme mezi sebou řešili věci ohledně moderování (on tam sice nepřispíval a moc nechodil, ale neměl problém s opravou chyb, mazáním a přesouváním, když jsem ho upozornil). Za kamiony jsem byl asi jedinej kdo to sledoval a komu na tom alespoň trochu záleželo. Je to hodně práce a nelze čekat, že to za nás bude dělat někdo jinej.
nedlloyd

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1352 • Stránka 52 z 91 • 1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 91

Zpět na Modelforum