Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Galerie modelů
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Roman centurion

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Roman centurion

Příspěvekod Mr. Lachout » 20 črc 2011, 22:07

Tak jsem se odhodlal jít s kůží na trh. Jakožto letadýlkář jsem se rozhodl taky zkusit něco jiného. Figurky a busty jsem dlouho obdivoval a stále jsem měl nutkání něco vyzkoušet. Absolutní neznalost techniky malování mě ale odrazovala. Po parádním workshopu Cesnaka na modelbrnu jsem se rozhodl konečně figurkařinu vyzkoušet. Je to moje úplně první busta (když pominu dva piloty jako doplněk k letadlům, tak v podtsatě první figurkářská věc vůbec). Odlitky jsem zakoupil někde na soutěži, byly v pytlíku, už ani nevím kde a od koho. Jejich kvalita nebyla nic moc, ale nějak zvlášť jsem to neřešil, protože to celé byla zkušební stavba. Také jsem vůbec nepochopil helmu toho centurióna a trochu ji upravil. Až potom jsem si na obrázku všiml, jak má helma správně vypadat. Proto jsem taky musel upravit i ten ohon. Ale jak jsem už uvedl, to pro mě nebylo podstatné. Musím uznat, že malba mě děsně bavila a určitě si nějakou bustu či figurku ještě dám. Jakožto začátečníka by mě ale zajímalo, co všechno jsem zmrvil, či udělal špatně. Rád bych se zlepšoval, tak doufám, že mi tu poradíte. Jo a co se týče kovových dílů, tak vůbec nemám ponětí, jak se takové věci malujou. Je to tedy pouze nastříkanej alclad. Nic víc jsem s tím nevymýšlel. Tak mě nešetřete.
Přílohy
Roman centurion - Pegaso Models - 04.jpg
Roman centurion - Pegaso Models - 05.jpg
Roman centurion - Pegaso Models - 10.jpg
Roman centurion - Pegaso Models - 15.jpg
PETR POSPÍŠIL SCALE MODELS: FACEBOOK | INSTAGRAM | PETR POSPÍŠIL PHOTO: FACEBOOK | AIRPLANE-PICTURES.NET
Mr. Lachout

• Odpovědět s citací

Re: Roman centurion

Příspěvekod Dalaren » 21 črc 2011, 06:21

Člověče, máš to moc pěkné. [-o<
Člen Štětečkové Galaxie číslo 42
Dalaren

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 21 črc 2011, 07:45

Nejsem figurkář, ale mně se to líbí. Jako prvotina je to moc podařené =D>
Figury se mi taky moc líbí jako odvětví modelařiny, ale neumím malovat, takže se jen dívám, ale taky bych si někdy vyzkoušel, ale nedopadlo by to dobře.
Jen rozhodně vyměn ten industriální podstavec :grin: a snad nějak rozlišt ty plechy, Takto ta zbroj je takové jednotlivá a trošičku mdlá. Ale jinak z mého pohledu super a kdybych to takto zvládl, tak jsem na sebe hodně pyšný.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš Žaba » 22 črc 2011, 09:11

tak za me co se tyka pletoky cervenyho plaste moc hezka cista prace..... vazne hezky... a co se tyka kovovejch dilu tak ja delam jednoduse to ze top vemu na stribro .... a pak jakoby stinuju olejovkou...... udelam lajnu ve stinu a rozjedu ji do stracena.... az to uschne vytahnu svetla stribrem znova a je to...... ale taky ty moje kovy stojej za starou backoru.. pochvala
Moje Galerie a W.I.P. na http://ZabaArt.blogspot.cz/
Lukáš Žaba

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VašekS » 22 črc 2011, 23:08

Zdravim.
Na první bustu to vypadá moc dobře. Pěkně a čistě namalováno. Hlavně pleť a plášť. Máš tam jednu docela zásadní chybu. A sice, že hřeben s chocholem nemá bejt přímo na přilbě, ale na "tyčce", cca. 3mm vysoký.
Dále ke kovům. Ač píšeš, že je to pouze Alclad, vidim tam tmavý linky. Ty měly bejt, jak píše Lukáš, roztupovaný.
Navíc povrch působí na fotkách matně, ale to může bejt nasvícením. Možná by to sneslo wash VanDick brown s trochou pruský modrý v terpentýnu (vono to pak zůstane takový mastně pololesklý), víc toho dát odspodu a pak vytáhnout top světla leštitelnou pastou (např. Agama).
Jo a osmička šroub fakt neni dobrej podstavec. :-D :-D :-D
Toliko můj názor. :wink:

P.S. : Originál busty vyrábí Pegaso http://www.pegasomodels.com/productdeta ... asp?id=813
HLAVNĚ KLID !!!
A DOSTATEK ZELENÝ.

Galerie : viewtopic.php?f=340&t=21941&start=90

Malování : viewtopic.php?f=123&t=16095&start=450

Sculpting : viewtopic.php?f=609&t=65798

A taky : http://www.papirovemodelarstvi.cz/phpBB ... =61&t=6593
VašekS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mr. Lachout » 23 črc 2011, 10:01

Zdeněk Fabík píše:Nejsem figurkář, ale mně se to líbí. Jako prvotina je to moc podařené

Díky Zdendo.

Lukáš Žaba píše:tak za me co se tyka pletoky cervenyho plaste moc hezka cista prace..... vazne hezky... a co se tyka kovovejch dilu tak ja delam jednoduse to ze top vemu na stribro .... a pak jakoby stinuju olejovkou...... udelam lajnu ve stinu a rozjedu ji do stracena.... az to uschne vytahnu svetla stribrem znova a je to...... ale taky ty moje kovy stojej za starou backoru.. pochvala

Díky za radu. Vyzkouším.

VašekS píše:Máš tam jednu docela zásadní chybu. A sice, že hřeben s chocholem nemá bejt přímo na přilbě, ale na "tyčce", cca. 3mm vysoký.

Vím o tom. Psal jsem to v úvodu. Nepochopil jsem tu tyčku, tak jsem jí ufik. Pak trochu brousil a nakonec si na obrázku všiml, že to mám celý úplně mimo :D
Jak jsem psal, pro mě v tuto chvíli nepodstatnej detail.

VašekS píše:Dále ke kovům. Ač píšeš, že je to pouze Alclad, vidim tam tmavý linky. Ty měly bejt, jak píše Lukáš, roztupovaný.

Z toho mi vyplývá, že je lepší dělat kovy za pomocí olejů??? Akrylama to taky jde????

Jo a co se týče podstavce, tak ten je pouze pracovní, to je jasný. Podstavec koupím někde na soutěži. Nejdříve asi na Pilsenkitu, pokud to tam někdo bude prodávat.
PETR POSPÍŠIL SCALE MODELS: FACEBOOK | INSTAGRAM | PETR POSPÍŠIL PHOTO: FACEBOOK | AIRPLANE-PICTURES.NET
Mr. Lachout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mr. Lachout » 23 črc 2011, 10:05

Jo a ještě jeden dotaz. Nebyl by někde na netu či tady na fóru rozfocenej nějakej postup na malování kovů "step by step".
Třeba bych na bustu ještě šáhnul štětcem.
Mr. Lachout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš Žaba » 23 črc 2011, 10:53

TREBA TU U POLA viewtopic.php?f=123&t=31421&st=0&sk=t&sd=d&start=360
Moje Galerie a W.I.P. na http://ZabaArt.blogspot.cz/
Lukáš Žaba

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VašekS » 23 črc 2011, 23:09

Akrylama jdou namalovat kovy parádní, ale to už je vyšší škola a je třeba to vidět.
Ten Polův postup je velice dobrej a vypadá to super. :wink:
HLAVNĚ KLID !!!
A DOSTATEK ZELENÝ.

Galerie : viewtopic.php?f=340&t=21941&start=90

Malování : viewtopic.php?f=123&t=16095&start=450

Sculpting : viewtopic.php?f=609&t=65798

A taky : http://www.papirovemodelarstvi.cz/phpBB ... =61&t=6593
VašekS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod arthur1966 » 23 srp 2011, 20:49

Teda fakt husté! Vypadá skoro ako ja :grin: . =D> =D> =D> =D> =D>
arthur1966

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mr. Lachout » 20 led 2012, 16:53

Tak jsem na to ještě sáhl. Musím říct, že to stínování kovů je fakt hustý. Doteď jsem pořádně nepochopil, jak to mám dělat. Co jsem zplodil, je maximum. Obdiv všem, co maj kovy zmáknutý.
Sice jsem si na začátek nevybral tu správnou bustu, ale nevadí. I tak jsem docela spokojenej. S novým podstavcem to vypadá docela cool.
Přílohy
Roman centurion - Pegaso Models - 22.jpg
Roman centurion - Pegaso Models - 17.jpg
Roman centurion - Pegaso Models - 16.jpg
Mr. Lachout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palko » 21 led 2012, 00:29

Mne sa to ako tiez zaciatocnikovy paci kovy by to sice chcelo lesklejsie ,ale inak pekne =D> .
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
palko

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie modelů