Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sd.Kfz.186 Jagdtiger (Henschel) 1/35 Dragon

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Sd.Kfz.186 Jagdtiger (Henschel) 1/35 Dragon

Příspěvekod Honza Lexa » 01 črc 2011, 05:55

Ahoj.
Tak to tu zkouším s dalším (třetím) modelem. Stavebnice je super, jen sem tam ji kazí nějaká ta chybka. Špatně označené díly v návodu, někdy hrozná kvalita výlisků (háky na náhradní pásy), ale nic co by se nedalo zvládnout.
Doplnil jsem lepty od Eduardu a poprvé zkouším pásy od friulmodel. Také bych chtěl nějak napasovat jednu či dvě figurky. Pokud máte nápad na lepíš figurky, které by se tam hodily spíš než ty co mám, rád si nechám poradit.
Snažím se o co nejčistší stavbu, ale moc se mi to nedaří. Čeká mě ještě hodně práce s debondérem. Lepty se mi podaří sem tam urazit, takže některé lepím i třikrát. Zatím je vše sestaveno jen na sucho. Zhodnoťte samy. Děkuji za rady.
P.S. A omlouvám se za fotky. Mám jen mobil a podle toho to vypadá. Dík.
Přílohy
Jagdtiger1.jpg
Jagdtiger2.jpg
Jagdtiger3.jpg
Jagdtiger5.jpg
Jagdtiger8.jpg
Jagdtiger9.jpg
Jagdtiger11.jpg
Jagdtiger13.jpg
Jagdtiger14.jpg
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Re: Sd.Kfz.186 Jagdtiger (Henschel) 1/35 Dragon

Příspěvekod Jan Pavlik » 01 črc 2011, 07:23

Mno...já myslím, že tady je vidět znatelný pokrok oproti předešlým modelům v čistotě. Nevidim žádný problém.
Když nalepíš lept a přeteče ti lepidlo, hned vem štěteček a kolem to objeď debonderem a je to očištěné.
To občasné uražení detailů známe všichni...proto bych třeba dost věcí z leptů dával až po kompletním spasování a slepení celého modelu.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 01 črc 2011, 07:30

Jan Pavlik píše:Mno...já myslím, že tady je vidět znatelný pokrok oproti předešlým modelům v čistotě. Nevidim žádný problém.
Když nalepíš lept a přeteče ti lepidlo, hned vem štěteček a kolem to objeď debonderem a je to očištěné.
To občasné uražení detailů známe všichni...proto bych třeba dost věcí z leptů dával až po kompletním spasování a slepení celého modelu.

Dík Honzi [-o< ,
zkusil jsme stavbu trochu jinak. Napřed jsem nalepil všechny lepty a teď už jen dolepím pár věcí z plastu. V podstatě mám hotovo. Na radu jednoho kolegy tady na foru, když jsem lepil Tigera, jsem si pořídil lepidlo i urychlovač od Boltu (myslím, že to je bývalý flash nebo tak nějak) a snažím se to lepit tím. Ale i tak to moc pevně nedrží. No musím dávat pozor. Chci se ještě zeptat. Mám si kvůli leptům koupit jiný surfacer? Myslím ten na metal primer nebo jak se jmenuje. U minulého modelu se mi stalo, že mi z plechu opadala barva už při minimálním dotyku. Nebo pomůže pořádně to vykoupat v jaru až je to hotové než nastříkám surfacer?
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod radosipka » 01 črc 2011, 07:33

No keďže mám túto stavbu aktuálne za sebou tak musím už len zopakovať čo tu spomenul Jan Pavlík že všetky tie lepty by som dával až keď by som mal základnú stavbu celú hotovú. Je to trochu staršia stavebnica a tak čelná ani zadná stena nepasuje (aspoň u mňa to tak bolo) a chcelo to nejaké to tmelenie brúsenie a opravenie zvarov. A pri všetkej tejto činnosti Ti tie lepty budú výdatne zavadzať ( aj tie držiaky na pásy na bokoch). Zle sa bude držať model a náradím si ich môžeš poškodiť... Inak to vyzerá fajn a veľmi Ti držím palce pri ďalšej stavbe :)
" Nesnaž sa prevýšiť ostatných, ale sám seba " Cicero
radosipka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 01 črc 2011, 07:38

radosipka píše:No keďže mám túto stavbu aktuálne za sebou tak musím už len zopakovať čo tu spomenul Jan Pavlík že všetky tie lepty by som dával až keď by som mal základnú stavbu celú hotovú. Je to trochu staršia stavebnica a tak čelná ani zadná stena nepasuje (aspoň u mňa to tak bolo) a chcelo to nejaké to tmelenie brúsenie a opravenie zvarov. A pri všetkej tejto činnosti Ti tie lepty budú výdatne zavadzať ( aj tie držiaky na pásy na bokoch). Zle sa bude držať model a náradím si ich môžeš poškodiť... Inak to vyzerá fajn a veľmi Ti držím palce pri ďalšej stavbe :)

:? No měl jsem si nechat poradit dřív. Máš pravdu, že hlavně ta přední stěna moc nedrží. Uvidíme. Nic horšího než, že je ulomím a budu je muset dolepovat znovu se snad nestane.
Dík za koment
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 01 črc 2011, 07:42

Používám lepidlo,urychlovač i debonder od Flash/Bolt....jedna šarže debonderu naleptávala plast, ale to už by jsi poznal.Nebo Loctite L 401. Když přilepim lept k tanku...tak za něj zvednu celý model a neupadne...ber to v úvozovkách, ale to drží, není možný, aby to odpadlo i při sebemenším dotyku.
Pokud použiješ urychlovač, musíš to místo nechat odvětrat, klidně i 15 minut...jinak pořád působí a při lepení dalšího dílu těsně vedle, ti lepidlo hned zaschne a pak možná nedrží.Což by mohlo být ono.
Nejlepší surfacer pro mě je od Gunze 1000 ve spray. Nemusíš si kupovat žádnej jinej, speciální nebo tak něco, kvůli leptům. V jaru nebo vodě to koupat nemusíš, občas to dělám, ale jen kvůli vyčištění celého modelu od prachu, bordelu...většinou se ale jedná o šílené šortruny, nebo reziny, kde je plno prachu z broušení.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 01 črc 2011, 11:12

Já bych jen dodal že super figurky k tomuto máš v sadě " otto carius" od tamie je to jen v pytlíčku a mají to v MPM jsou tam 3 figurky s hodně slušnými detaily přímo na jagdtigera, "velitel,řidič a frajer co postává a opírá se o střechu, výhodou je že je prostě natřeš do černé a máš to a stojí to 90 korun. ty figurky co jsi si koupil jsou taky slušné jen nevýhoda je že ten jeden velitel co se dává do věže má maskovací uniformu a ta není zrovna nejlehčí na namalování, ale pokud budeš mít podložku tak dáš před tank toho frajera co má ruce v kapsách,na korbu posadíš velitele a máš to :)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 01 črc 2011, 12:12

Radek3057 píše:Já bych jen dodal že super figurky k tomuto máš v sadě " otto carius" od tamie je to jen v pytlíčku a mají to v MPM jsou tam 3 figurky s hodně slušnými detaily přímo na jagdtigera, "velitel,řidič a frajer co postává a opírá se o střechu, výhodou je že je prostě natřeš do černé a máš to a stojí to 90 korun. ty figurky co jsi si koupil jsou taky slušné jen nevýhoda je že ten jeden velitel co se dává do věže má maskovací uniformu a ta není zrovna nejlehčí na namalování, ale pokud budeš mít podložku tak dáš před tank toho frajera co má ruce v kapsách,na korbu posadíš velitele a máš to :)

Díky moc. Inspiroval jsem se tím tvým Jagdtigerem. Co tvoje figurky? jak to vypadá? Asi je zkusím nakombinovat dohromady. Ještě jednou díky za radu.
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 01 črc 2011, 12:17

Tak hrubá stavba snad hotová. Vrch ještě není přilepený ke spodku, proto ty mezery. A samozřejmě kola jsou taky jen nasazená. Z fruily mám první "panickou" zkušenost. Začištění zabralo jednu službu, ale výsledek je super. Jsem z nich nadšený. Jen nevím, jestli je délka ok? Měl jsme je o dva dílky kratší, ale asi by mi to urvalo hnací nebo napínací kolo. Díky za rady a postřehy.
Přílohy
Jagdtiger16.jpg
Jagdtiger17.jpg
Jagdtiger18.jpg
Jagdtiger19.jpg
Jagdtiger20.jpg
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Mazanec » 01 črc 2011, 12:23

Jedeš teda pěkně =D> a taky se zlepšuješ
Petr Mazanec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 01 črc 2011, 12:29

skodovak20 píše:Jedeš teda pěkně =D> a taky se zlepšuješ

[-o< Děkuju. Stavím ho od středa nebo tak nějak, ale nechtěl jsme ho sem dávat dřív. Chtěl jsem počkat až bude víc fotek. Ještě jednou dík.
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Rumis » 01 črc 2011, 13:35

El.Barto píše:Tak hrubá stavba snad hotová. Vrch ještě není přilepený ke spodku, proto ty mezery. A samozřejmě kola jsou taky jen nasazená. Z fruily mám první "panickou" zkušenost. Začištění zabralo jednu službu, ale výsledek je super. Jsem z nich nadšený. Jen nevím, jestli je délka ok? Měl jsme je o dva dílky kratší, ale asi by mi to urvalo hnací nebo napínací kolo. Díky za rady a postřehy.

Hod foto z boku, aby bolo vydiet ako lezia na pojazdovych kolesach. Vzdy lep napinacie koleso az ked si odskusas dlzku pasu.
Albatros IPMS-Martin
Peter Rumis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 01 črc 2011, 14:57

Peter Rumis píše:
El.Barto píše:Tak hrubá stavba snad hotová. Vrch ještě není přilepený ke spodku, proto ty mezery. A samozřejmě kola jsou taky jen nasazená. Z fruily mám první "panickou" zkušenost. Začištění zabralo jednu službu, ale výsledek je super. Jsem z nich nadšený. Jen nevím, jestli je délka ok? Měl jsme je o dva dílky kratší, ale asi by mi to urvalo hnací nebo napínací kolo. Díky za rady a postřehy.

Hod foto z boku, aby bolo vydiet ako lezia na pojazdovych kolesach. Vzdy lep napinacie koleso az ked si odskusas dlzku pasu.

Foto přikládám. Přilepené nemám ani jedno kolo. Napínací a hnací drží díky Tac-itu. Na té první fotce mi ten pás přijde strašně prověšený. Jak visí pod hnacím kolem...Na druhé straně mi to přijde dobrý.
Přílohy
Jagdtiger21.jpg
Jagdtiger22.jpg
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 01 črc 2011, 14:59

A ještě jedna fotka. Před deseti minutami mi přišla domů tahle kráska. Mám vánoce v červenci. :D :lol: :D
Přílohy
Pistole1.jpg
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 01 črc 2011, 19:47

Nedávno jsem ho stavěl a prezentoval jsem ho na modelforu tedy jen rozdíl byl v tom že to byl Porsche, taky jsem použil friuly, použij hnací kolo kovové co máš v balení od pásů,mě to sedělo o něco lépe než plastové a za 2hé zadní napínací kolo je na ose která se dá trochu pootočit do zadu a tím se ti pásy o kousek napnou,nebo naopak je skoro u země a pásy se prověsí, koukni na video "jagdtiger od Iselhornu na youtube " tam je to hezky vidět že zadní hnací kolo je téměř u země v rovině s ostatními koly.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno