Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-34/76 Tamiya 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

T-34/76 Tamiya 1/35

Příspěvekod Randall » 30 čer 2011, 14:04

Zdravicko, som zacinajuci modelar, toto je moj treti model. Samozrejme, ze tie, ktore som staval ako 10 rocne decko, neratam. Model je postaveny cisto len z krabicky, ziadne doplnky ako lepty, kovove pasy a podobne. Modelarstvo ma velmi bavi a v buducnosti by som sa mu chcel venovat aj nadalej a preto Vas prosim o kritiku, co robim zle, co mam robit inak a podobne. Ucim sa zatial len rozne techniky. Chapem, ze to nie je ziadny vystavny kus takze tuto temu tu necham par dni, popozeram komentare a potom to zmazem, dakujem =)
Přílohy
1.jpg
2.jpg
4.jpg
6.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
14.jpg
Randall

• Odpovědět s citací

Re: T-34/76 Tamiya 1/35

Příspěvekod nganasan » 30 čer 2011, 14:09

Pokud to má být model tanku, kterýho vytáhli z bahna, kde byl zapadlej, tak asi jo. Jinak je to zablácení dost přehnaný.
Pak mám připomínku k fotkám, který jsou zbatečně megavelký.
Levej pás máš nehezky spojenej-pokud bys to dal na podložku, kde by to bylo trochu zabořený v bahně, tak by se to ztratilo. Taky máš na tom levým pásu u hnacího kola takový divný prohnutí-vypadá to dost nerealisticky.
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randall » 30 čer 2011, 15:21

nganasan píše:Pokud to má být model tanku, kterýho vytáhli z bahna, kde byl zapadlej, tak asi jo. Jinak je to zablácení dost přehnaný.
Pak mám připomínku k fotkám, který jsou zbatečně megavelký.
Levej pás máš nehezky spojenej-pokud bys to dal na podložku, kde by to bylo trochu zabořený v bahně, tak by se to ztratilo. Taky máš na tom levým pásu u hnacího kola takový divný prohnutí-vypadá to dost nerealisticky.

Tak pri operacii citadela boli tie T-34 dost od prachu, co som videl aj vo filmoch Oslobodenie. No tie pasy z krabice podla mna moc kvalitne nie su a ked som na ne dal pigmenty + pigmentfixer tak sa divne poskrucali.
Iron Maiden forever in my heart !
UP THE IRONS !!!
Randall

• Odpovědět s citací

Příspěvekod john mad doe » 30 čer 2011, 15:36

Bahno je imho příliš vysoké a příliš suché. Nad pásy bych to viděl spíš na zaprášení, ne na vrstvu zaschlého bahna. Na kolech a pásech je to relativně ok, možná trochu přehnané, takže buď zvlhčit, nebo trochu otřít. A když už, tak taky opatinovat věž.

Neber si to tak, že bych ti říkal, co je blbě. Jen píšu, co myslím, že by model pozvedlo :) Samotný model se mi velmi líbí a zpracování bláta máš na úrovni, jen je ho tam prostě moc.
john mad doe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randall » 30 čer 2011, 15:44

john mad doe píše:Bahno je imho příliš vysoké a příliš suché. Nad pásy bych to viděl spíš na zaprášení, ne na vrstvu zaschlého bahna. Na kolech a pásech je to relativně ok, možná trochu přehnané, takže buď zvlhčit, nebo trochu otřít. A když už, tak taky opatinovat věž.

Neber si to tak, že bych ti říkal, co je blbě. Jen píšu, co myslím, že by model pozvedlo :) Samotný model se mi velmi líbí a zpracování bláta máš na úrovni, jen je ho tam prostě moc.

Ja sa za kritiku neurazim, mna to len posunie dalej. kludne mi aj nadavajte =)
UP THE IRONS !!!
Randall

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalixtus III. » 30 čer 2011, 18:48

Teda podle mně je to zablácení dobré a realistické =D> . Když jsem byl na vojně a byly jsme týden na cvičení na Libavé tak ty naše T-55 AM2 byly podobně zabahněný. Máš to pěkný jenom jestli ti můžu poradit trošku si víc hlídej dělící roviny, na laně je to při velikosti těch fotek dost vidět.
Kalixtus III.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randall » 30 čer 2011, 19:18

Kalixtus III. píše:Teda podle mně je to zablácení dobré a realistické =D> . Když jsem byl na vojně a byly jsme týden na cvičení na Libavé tak ty naše T-55 AM2 byly podobně zabahněný. Máš to pěkný jenom jestli ti můžu poradit trošku si víc hlídej dělící roviny, na laně je to při velikosti těch fotek dost vidět.

Vdaka, lana sa mi asi 3x polamali a ked som sa ich snazil ohnut nad svieckou tak som to musel dost krat zachranovat a opravovat, je to aj vidno, nemam este take skusenosti a zrucnosti, inak ma zaujima, aky lak sa pouziva na tamiyacke farby, lebo v ziadnom obchode nevidim lak na farby tamiya, ja som pouzival gunze farby.
UP THE IRONS !!!
Randall

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalixtus III. » 30 čer 2011, 20:00

Randall píše:
Kalixtus III. píše:Teda podle mně je to zablácení dobré a realistické =D> . Když jsem byl na vojně a byly jsme týden na cvičení na Libavé tak ty naše T-55 AM2 byly podobně zabahněný. Máš to pěkný jenom jestli ti můžu poradit trošku si víc hlídej dělící roviny, na laně je to při velikosti těch fotek dost vidět.

Vdaka, lana sa mi asi 3x polamali a ked som sa ich snazil ohnut nad svieckou tak som to musel dost krat zachranovat a opravovat, je to aj vidno, nemam este take skusenosti a zrucnosti, inak ma zaujima, aky lak sa pouziva na tamiyacke farby, lebo v ziadnom obchode nevidim lak na farby tamiya, ja som pouzival gunze farby.

No podle mých skromných vědomostí by si měl použít Mr. Super Clear Gloss od Gunze. Ještě si to nech potvrdit od zkušenějších modelářů, já sem taky začátečník. Ale ta cena za ten Mr. Super Clear Gloss :?
Kalixtus III.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 30 čer 2011, 20:19

Předně souhlas s tvým podpisem....Up to the Irons =D>

Pokud tě modelařina baví nepočítej s tím, že budeš hned dělat suprové modely. Je to běh na dlouhou trať a musíš stavět a stavět....modelařim skoro 30 let a furt se musim učit něčemu novému.
K tvému modelu by se dalo říct, že na třetí kousek to nevypadá zle. Vyloženě nějaké prasárny tam nejsou vidět,ale spousta věcí by šla ještě vylepšit. Začištění dílů, jejich vzájemná poloha a geometrie, třeba u pásů je to vidět nejvíce. Nějaké nedostatky jsou i v lepení věže a jejím začištění. Zkus příště nějaké drobné vylepšení - madla z drátků, držáky na bocích, síta nad vstup vzduchu k motoru atd. Vím, že je to jen krabička, ale vzhled modelu takto provedené úpravy zvednou. Koukni se do Jak na to?...je tam popsána spousta postupů, sleduj stavby zde na MF, jak kdo a co dělá a uvidíš ten posun. Spousta kluků tady začínalo a teď sypou pěkné kousky z rukávu.
Patina je už věcí vkusu.Samozřejmě takto zašpiněné tanky jezdily, ale jde o to jak to celkově vypadá na modelu a tady to chtělo trochu ubrat a spíš nechat jen zaprášená kola nebo podběhy. Stečeniny vypadají vcelku pěkně. Nenech se odradit a držim palce.

Lano se dá udělat spletením několika drátků třeba tak, že je upneš do ruční vrtačky a točíš. Použiješ pouze plastová oka, do kterých vlepíš vteřiňákem lano z drátu. Dají se koupit i hotové, třeba někde v rybářských potřebách?

Lak Tamiya se vyrábí lesklý a při použití matné báze se z něj dá udělat matný. Dá se použít i Sidolux. Veškeré pojednání o něm najdeš v Jak na to? nebo na Modelplacu Jakuba Vilingra.
Odkaz mám na webu.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Hanzal » 30 čer 2011, 20:50

to dostal sfleku novou věž ne? :wink:
rozestavěno v chlívku: viewtopic.php?f=58&t=76065&p=1531450#p1531450
https://cs-cz.facebook.com/pages/Modelt ... 8248988990
http://www.kpmznojmo.cz
Zdeněk Hanzal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mára V8 » 01 črc 2011, 14:08

K těm fotkám, ono je lepší takováhle fotka, než ta, která zůstane tak malá jako je v příspěvku.
Rozestavěno:
Holanďanka SCANIA 142 V8 + vlek http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=158&t=87210
Něco z dokončených:
DAF XF 105 SSC: viewtopic.php?f=166&t=91578&p=1704747#p1704747
MAN TGX 26.480 6x4 http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=166&t=85017
Mára V8

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky