Pokud bys teda ještě měl chuť dodělávat, tak si doplň taky pedály na rám (spojka, brzda) a táhla plynu. A zkus kouknout jak byla řešená hřídel mezi převodovkou a motorem. Tam nevím jak to řešil Chevrolet, ale běžnější bývá, že po sejmutí motoru trčí z převodovky drážkovaná hřídel.
Ahoj Pavle. Nevím jestli do Brna stihnu dodělat držáky pedálů a další detailíky. Co se týká drážkované hřídele, tak ta mi trčí z motoru, který se válí vedle. Motor má i pastorek starteru. Mít za známého hodináře se vyplácí, bohužel k mé škodě vloni umřel. Ale vzhledem k tomu, že bezmotorák je v roli " příslušenství" stejně jako hromada dílů válejících se okolo auta, až tak moc to řešit nebudu. Konečně umaštěný hadr správně hozený na správné místo už použil leckterý z nás. Vzhledem k tomu, že musím ještě nasochat 30x kovové díly pro set LOT 7, který by měl být u T&T v Brně k dispozici, moc času na modelaření nebude. Co stihnu, stihnu......
To Mipooo - Plachta je obyčejný papírový kapesníček z Tesca - trojdílný. Před položením na model si jej zhruba s cca 5 mm přesahem od reálného rozměru budoucí plachty na každé straně odstřihneš a položíš na konstrukci rámu plachty. Rozděláš si Herkules ( dispersní lepidlo ) s trochou vody a opatrně roztok na plachu naneseš. Potom si ji pomocí štětce umě nařasíš a necháš do rána uschnout. Lepší je dělat plachtu před tím, než budeš model stříkat barvou, ale jde to i po nástřiku. Uschlou plachtu opatrně a jemně oddělíš od konstrukce rámu plachty a stříkáš barvou - matnou. Já na to používám AGAMY - barva plátna s trochou Olive drab, může být Khaki, střihnutá trochou pískové atd.... ale to záleží na fkusu každého soudruha. Co je zásadní, nikdy plachu nelakuju. Potom pomocí barev Valejo udělám stínování, drybrush, hodí se to pak celé lehce cáknout bahýnkem, prachem, ale decentně - méně je více. Schopnější a aktivnější jedinci můžou na plachtě udělat i oka na provlečení šňůry uchycení plachty, ale někteří dříve schopnější jedinci mohou časem zlenivět, a nebo toho mají tolik, že na takového detaily s.... Ať ti to staví Dušín
Přílohy
Modelařím 1/72 přes 37 let sobě pro radost a spoustu toho neumím. Nejradši sochám modely z kousků plastu, polyuretanu, nebaví mě malovat model na model.