Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

NCC-1701-A Enterprise 1/350

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

NCC-1701-A Enterprise 1/350

Příspěvekod mechwarrior » 28 kvě 2011, 11:01

NEvím jestli to byla moje slabá chvilka ale plácnul jsem se přes kapsu a pořídil tuhle šílenost 1/350. Koupil jsem po cestě když jsem jel kolem valky. Při kupování mi vůbec nebylo líto peněz a měl jsem radost jak malej kluk. krabice není nijak velika cca 60 x 70 metrů. No a při vybalování mě nadšení opustilo. Nevím kdo z vás ji má doma nebo ji viděl, ale ta velikost mě fakt dostala! Je to brutální kus nábytku. Nejdřív jsem váhal, jestli jsem udělal dobře a dokonce jsem ji chtěl obratem prodat, ale nakonec jsem to v sobě přepral a hledám už doplňky.Nemůžu ale najít nějakej osvětlovací modul. nemá někdo přehled nebo stránku nebo dokonce někoho kdo by na tuhle šílenost nabízel doplňky? Mám spadeno na hangár který je u 1701A plechy a samo taky osvětlovací modul.
Přílohy
IMAG0831.jpg
z fotky to nejde moc poznat, ale je to brutálně veliký!
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
mechwarrior

• Odpovědět s citací

Re: NCC-1701-A Enterprise 1/350

Příspěvekod Tomáš Matyska » 29 kvě 2011, 16:25

mechwarrior píše:...krabice není nijak velika cca 60 x 70 metrů...

Tyvoe, to musí bejt "skutečná" Enterprise pěkný hovádko, když model 1/350 je v krabici o velikosti půlky fotbalovýho hřiště :grin: :grin: :grin:
Já tě něco řeknu: Neříkej mi nic!!!
http://www.kpmkaznejov.com/
https://www.facebook.com/lepiMteam/
Tomáš Matyska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mechwarrior » 29 kvě 2011, 22:09

No to si piš, ale ta velikost mě pořád děsí! A nějak nedokážu zpracovat, že to "tohle" doma a peru se s nucením ji prodat.
Jinak jsem už našel blikací potvorstvo, aby entr byla echt entr a v přepočtu na naše to vychází cca 5tic. A to jsem už vykrvácel při koupi samotné stavebnice :( No nic, jdu ke kontišům :roll:
mechwarrior

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BorgDog » 31 kvě 2011, 00:19

To je ten největší model od Polar Lights? Páni! Ten bych bral všemi deseti, akorát bych se pak musel vystěhovat, abych ho měl kam dát. :cry: Ovšem k tomuhle modelu se dělají opravdu krásné doplňky - osvětlení, stromečky do arboreta, vylepšené čiré díly, raketoplány i celý otevřený hangár... dokonce i členové posádky včetně kapitána Kirka. Závidím...
BorgDog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 31 kvě 2011, 01:45

90 centimetrů, to je fakt macek! Lehce závidím, ale počkám si na letošní připravované malé new-tooly od Revellu.
Na druhou stranu buď rád, že je to jen dlouhé a tím skladné. Já mám od Polar Lights C-57D Starcruiser a to je talíř, který je skoro stejně velký v průměru #-o
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lukas.sparrow » 01 čer 2011, 06:05

Já jsem věděl proč si ji nekoupit :-D .Ale držím palce.
Lukáš "Sparrow" Brousil
aktuálně makám na : DDG-68 Uss The Sullivans DRAGON 1/350
dokončeno : USS Gato AFV 1/350
lukas.sparrow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mechwarrior » 04 čer 2011, 22:54

mám tu první fotečku ze stavby. pojal jsem to jako obyčejnou stavbu. žádná divočina se tu nebude konat. porovnával jsem model od PL se studiovým modelem kterej byl na natáčení a borci z PL odvedli opravdu dobrou práci! Dokonce i arboretum co teď stavím je "přesně" Jedinej problém kterej bude asi stavbu zdržovat bude zabránit prosvítání diodem krz plast a spáry po lepení. Když jsem dělal strop arboreta tak jsem musel dát ři vrstvy surfu pak bílej surf. Po zaschnutí jsem štětcem a hustou syntetikou zapatlal celej díl. Po zaschnutí vošmrdlal kartáčkem na zuby a znovu fouknul surfem. Všechno jsem zkotroloval pod přímým světlem lampy jestli něco neprosvítá... Je to docela vopruz...
Samotný arboretum pojmu jako něco kam nebude úplně vidět. Takže jsem jen od oka vyryl dveře a posypama udělal trávník a cestičky. Trávu jsem ještě krapet dobarvyl abych zvýraznil co je tráva a co chodníček. V pondělí se ještě stavím do vláčkařství koupit nějaký ministromečky a arboretum bude hotový...
Přílohy
IMAG0850.jpg
mechwarrior

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mechwarrior » 06 čer 2011, 21:41

Jak jsem se zmiňoval, dnes po návštěvě vláčkarství jsem dotlačil domů dva obyč stroměčky. Hned jak jsem je vybalil na stůl tak jsem se na nich brutálně vyřádl :grin: Každopádně mám hotový arboretum. Teď se vrhnu na další dva díly interieru a hned šupky na loĎ samotnou....
Přílohy
IMAG0852.jpg
mechwarrior

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BorgDog » 07 čer 2011, 03:26

Dobrý! =D> Tohle si přímo volá po těch postavičkách posádky, trochu tu loď "zabydlet." :D A co hangár? Budeš stavět nějak modifikovaný?
BorgDog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mechwarrior » 07 čer 2011, 10:00

Tak pjadrláčci budou stopro. Ale jen pár, stejně tam nebude moc vidět. Ale problém mám s hangárem. Mám doma tohle: http://www.graphicsblandishment.com/sci ... c1701a.jpg kde je sice 1701-A ale s hangárem od 1701 refit a teď babo raď. V Star Treku V byla nová 1701-A a přistávali do jinýho hangáru tady je link: http://www.utopiaplanitia.info/interior ... tlebay.jpg Ale co tenhle výkres? A v undiscovered country zase žádněj hangár nebyl vidět... Fakt nevím jakej mám udělat. Ale asi to padne na ten malej, takže tu mám možnost samo domo, nebo objednat rezinovej čirej hangár...hmmm to je dilema :grin:
mechwarrior

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lukas.sparrow » 07 čer 2011, 11:06

Si to moc bereš,vždyť je to sci-fi :D

Arboretum je moc pěkný =D> .Chvilku jsem si pohrával že ho udělám i s hangárem u svého prcka,ale nakonec rozum zvítězil.

Jak je řešenej povrch u téhle 350 ,je to dělaný obtiskama nebo se na to vykašlali.
Já se do nich pustím dnes.
Lukáš "Sparrow" Brousil
aktuálně makám na : DDG-68 Uss The Sullivans DRAGON 1/350
dokončeno : USS Gato AFV 1/350
lukas.sparrow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BorgDog » 07 čer 2011, 11:38

No, sci-fi to sice je, ale Star Trek je natolik propracovaný, že stojí za to, udělat to přesně dle předlohy, to je už pomalu jako stavět nějakou historickou stíhačku nebo plachetnici. :D A já vím, že přímo pro tento model existuje konverzní sada hangáru "na míru" i s raketoplány a celou parádou. Sice nevím, zda je ještě dostupná a za kolik, ale když mi dáš den dva, najdu to.
BorgDog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mechwarrior » 07 čer 2011, 11:50

No vidíš, úplně jsem zapoměl se zmínit o obtiscích. To je kapitola sama pro sebe. Takový plachty jsem v životě neviděl. A taky mi nějak uniká, jak je vůbec budu nanášet a kde. Na letadýlka 1/350 mi postačil vršek od destilky, ale tady?
A jinak k hangáru, tohle je Star Trek a tohle je víc než sci-fi co si polepím jak chci. Tady je to právě o tom, že je všechno přesně popsaný a každá loď má svoje vybavení "přesně" daný.
na ST jsem vyrostl :!:

sákriš předběhnl si mě :-D a tady je ten hangár http://www.culttvmanshop.com/1350-Refit ... p_341.html mám všechno už naštudovaný
mechwarrior

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BorgDog » 07 čer 2011, 12:08

Rád poznávám kolegu ST-maniaka. =; Ty obtisky budou počítám hlavně "aztécký panely" na trupu, to je peklo u všech ST lodí. Ďabelský vynález. I na to existují sady a nákresy, kam co přesně patří, bohužel dost drahý a je otázka, jak daleko chceš jít. Osvětlení předpokládám, že máš tohle:

http://www.starfleet-models.com/Accesso ... efault.htm

nad čím bych ale popřemýšlel, je tady to:

http://www.culttvmanshop.com/Structural ... p_392.html

Sice jsem tu tvojí parádu v ruce nikdy nedržel, ale ze smutný zkušenosti vím, že urazit u ST lodí hlavně gondolu nebo nalomit primární trup není žádný umění a škody jsou často nevratné. :twisted:
Zajímavý, ale nemůžu najít žádný slušný raketoplány pro tenhle typ. V tom hangáru nejsou, přitom někde určitě byly.

EDIT: Aha, tady: http://www.federationmodels.com/product ... efault.htm

Plus, na YouTube jsou celkem pěkný videa. http://www.youtube.com/watch?v=XOUEZBOXgZY
BorgDog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mechwarrior » 07 čer 2011, 12:37

přesně tenhle blikač jsem objednal. Osvětlení vyrobím sám, ale udělat dvě různý frekvence blikání to je už vyšší dívčí. Našel jsem sice i v čr různý elektro stavebnice blikátek a chujovinek za soldní peníze, kde se dá pomocí čudlíku měnit interval blikání, ale raději si zaplatím za svoji lenost. K těm obtiskům, myslím že tohle na ztvárnění paneláže bahotě stačí. Výkresy jak mají být panely, to je už pro tvrdý jádro fnoušků.
ale co mě opravdu dostalo je tohle!! http://www.voodoofx.com/video/Photon%20Effect%201.wmv škoda že to nedělá i ten zvuk :-k
mechwarrior

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno