Před více než dvěma lety jsem rozestavěl tenhle tank, vyměnil mu hlaveň a štít ze stavebnice za ty od Armorscale, doplnil pár leptů od Eduarda na KV-8 z výprodeje za pár korun a po nastříkání model nějak zapadl do kitníku, odkud jsem ho v rámci dodělávání Temelínů letos vytáhl, dodělal wash, náklad a zabahnění a už je ve vitrínce. Figurky jsou 3xICM a 1xMiniArt. Stále mi nejdou, ale technika bez nich mi přijde nějak bez života, tak jsem je tam dal.
Podle mě je to hezké. Pokud to vezmu teda jako tank co projel svých 10 prvních kiláků po továrním cvičáku je předáván k expedici na frontu. Lidi jsou celkem OK, jen mi dojde že jsou moc lesklé ty jejich hadry. PS: Udělej tomu mechanikovi na motoru kníra,..patku už má hezkou nemůžu jinak,...
Přílohy
P4250057.JPG (11.86 KiB) Zobrazeno 1958 krát
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,..... A všade samé čisté zásahy! „Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Po tom lesklom laku to vyzeralo pekne, no vo finiši to ostalo nejaké "ploché" farebne. Môže to byť ale len fotkami. Možno by tomu pomohol aspoň ľahký fading na zvislých plochách. Inak zaprášenie je urobené pekne. Neber to ako osočovanie, ale ak budeš mať chuť, mohol by si na tom ešte trochu popracovať, takto je to síce pekné, ale trochu nevýrazné
Díky za komentáře pánové. Toho Adolfa si už všimnul kolega, smál se tak, že jsem si rval vlasy, že jsem z něj neudělal blonďáka. Podoba je ale čistě náhodná. Matěji, máš naprostou pravdu, ale fading tam je, a bohužel se mi "vydařil" tak, že je jedním z významných faktorů optického zploštění modelu. Fotky to pak už jen dorazily, zařízly poslední zbytky stínování i idřeniny, kterými jsem se povrch pokoušel rozbít. Opravovat to už nebudu, mám obavy, že ke zlepšení by nevedlo nic menšího, než kompetní přestříkání modelu s mnohem výraznějším stínováním, a to si nechám až na IS-2
Přílohy
Návod, jak nezvládnout fading, před dvěma lety jsem tuhle techniku teprve zkoušel, tečky dělal moc velké a rozmýval je moc doširoka.
Světlý podklad odřenin úspěšne splynul se zaprášením a stal se velmi nenápadným, příště musím použít jasnější barvu.
U mně máš velký potlesk už jen za to , že jsi tuto stavebnici dotáhl do konce a to ještě do takového pěkného.
Moc bych si chtěl taky postavit KV_85 , ale nechce se mi do stavebnice od EE a tak čekám jestli náhodou nenapadne trumpeťáky , že by mohly dotáhnout řadu KV . Mám doma KV-1s a uvažuji , že bych to překopal na trumpeťáckou korbu .
Ruský poloHitler dobrý a tank také. To znevýraznění ploch je zapříčiněno použitím přiliš světlých barev fadingu. Též se mi to stalo a měl jsem z toho téměř zimní kamufláž. Jinak KV-85, IS-2 a t-34/85 jsou pro mne nejhezčí tanky WWII. IS-2 budeš stavět od jaké firmy? Já ji mám od Tamyie a ta se stavěla skoro sama.
Díky. Pásy jsou ze setu Eastern Express KV late type, když se vybrousí přesazení formy na zubech článků když jsou ještě v rámečku, není s nimi až tak hrozná práce, když nepočítám tmelení a broušení dvou stop po vyhazovácích na každém článku. Ale jak získáte grif, odsejpá to, já jeden večer tmelil a druhý to měl kompletně vybroušeno. KV-1S se mi taky hrozně líbí, ale s tím překopáváním Trumpeťácké korby nevím, musel by se snížit celý zadek a nejspíš i zúžit blatníky, KV-1S už myslím měly užší pásy. Třeba Trumpeter řadu KV dodělá, nebo překvapí Zvezda, do nějakých KVček se už pustila. IS-2 budu stavět od Cyber Hobby, ta časná verze se zalomeným čelním pancířem se mi líbila víc. Taky se to nestaví špatně, ale musí sa zaslepit podběhy. O malých kolech podvozku jsem se dozvěděl až po jejich přilepení, ale ten 1mm unesu.